icon

Prosím poraďte starostlivosť o túto ranu

malaria1121
8. aug 2018

V nedeľu som počas behu dolu kopcom spadla na štrku. Krv som zastavila, ranu preplachla vodou (kus čierneho som tam mala stále). Na druhý den som si kúpila Betadine a dácam si ho od pondelka. Rana je však stále takáto. Keďže každý deň musím chkdiť von tak si ranu preliepavam leukoplastom. Teraz som mala pocit že vyteká niečo spod toho. Chrasta je veľmi čierna. Čo s tým ? Ísť na chirurgiu?

Prosím poraďte starostlivosť o túto ranu
Strana
z2
katusikkk
8. aug 2018

Ja keby som tu mala davat svoje rany po pade z motorky,bicykla,korculi,z lezenia,tak by nestacili temy nie ze do modreho konika,ale ani ruzoveho.Nad takou chrastou sa ja ani nepozastavujem.Usche a odpadne.Medzi tym mam dalsich desat takych 😂

mijo53
9. aug 2018

@malaria1121 no liečila som to antibiotikami a preväzkovaním asi 2 mesiace

mijo53
9. aug 2018

@soldi ja ju nestrášim, ja ju nestrášim, spadla som v pondelok, začervenovať začalo asi v stredu, pod chrastou sa urobil hnis a v sobotu ráno som išla na pohotovosť, lebo celé predkolenie bolo zapálené, lekár má zjazdil ako sirotu, či chcem dostať tetan, musela som v pondelok ísť k obvodnému pre pečiatku, že som bola očkovaná proti tetanu, ja som spadla tak, že nohavice boli celé, tak som ich oprášila a išla do práce, malú asi 2 cm ranku som si umyla až večer pri sprchovaní, nevenovala som jej pozornosť

asia83
9. aug 2018

@malaria1121 Doktor, nemocnica. Tam na to majú farmaceutiká.

lucpro1
9. aug 2018

@malaria1121 davaj na to repik, dvakrat denne a ono sa to pekne same zahoji. naco pouzivat nejake farmaceutika ked na zahrade a lukach rastie vela liecivych bylin, ktore nenicia zdravie. hlavne si to nezalepuj nech ti to dycha.

soldi
9. aug 2018

@mijo53 ano, sama pises, ze si to mala zapalene. ale na fotke je ranka, ktora je ocividne v stadiu hojenia. a doktorov a ich strasenie s tetanom treba brat s rezervou, doktori veeelmi radi strasia 🙂

janinah
9. aug 2018

@soldi tlieskam príspevku z prvej strany😉 konečne niekto rovno napísal,že neotravujte lekárov somarinami,zvlášť teraz v lete /polovica na dovolenke,tí čo ostali padajú na hubu/....
autorka,ja som človek z oper. sály,úplne stačí Betadine,ale neprelepuj,ak ozaj nemusíš ísť kdesi reprezentovať....ak je tam nejaké cudzie teleso ,špinka,tak to vyhnisá resp. chrasta sa zhojí,odpadne a špinka s ňou...

soldi
9. aug 2018

@janinah mna to strasne rozculuje, ked vidim aki su dnes ludia, ze s kazdou kravacinou otravuju lekara. uplne sa uz stratil taky sedliacky rozum pri rozpoznavani, co je banalita a co je vazne. sa fakt nedivim, ze doktori maju potom toho plne zuby

malaria1121
autor
9. aug 2018

@janinah ďakujem veľmi pekne. Mnojho ludí pisalo že k lekárovi. Ale sama ich nechcem zbytočne otravovat týmto.

mijo53
9. aug 2018

no k lekárovi treba ísť aj vtedy, keď má niekto urazovú poistku, či dať si poistenie a nič si z neho neuplatňovať? a potom tu na MK nariekať ako poisťovne zdierajú ľudí?

malaria1121
autor
9. aug 2018

@mijo53 nemam ziadne urazove poistenie. Tak vam nerozumiem

tiimka
9. aug 2018

@malaria1121 ja poviem skusenost mojej mami, stary otec bol futbalovy trener, kedysi sa hravalo aj na strku, takze vedel co to obnasalo ked sa chalani na nom zranili. Raz takto spadla na strk aj mama ako mala, kolena doranane. Otec jej vtedy doslova vydrhol kolena do krvi nejakou kefkou ci cim, proste vycistit ranu poriadne, lebo vraj strk ostava v kozi, nevyhnisa von, proste sa to tak zahoji ze to ostane tam a vidno to a chcel aby ako dievca mala pekne kolena. Plakala ako tur ale pekne sa jej to zahojilo, ani stopy. Neviem ci je to tvoj pripad, nechcem ta strasit, mozno ti baby lepsie poradia, ale nech mas aj tento pohlad, mozno by si nieco nasla na nete, co robit ked sa zranis na strku. Skore uzdravenie

malaria1121
autor
9. aug 2018

Tak dnes vyšlo kusok krvi spod zacelenej chrasty aj s vodou /mozno hnis/ tak uvidime ale ked som to vytlacila zdalo sa mi to lepsie 🙂

mijo53
10. aug 2018

@malaria1121 nemyslela som konkrétne Vás, ale všeobecne, kto má poistenie úrazu, tak mal by ísť k lekárovi, aby si mohol uplatniť poistnú udalosť, lebo na čo platiť za poistku a nič si z nej neuplatňovať, každá popálenina je úraz, každý pád s akoukoľvek ranou je úraz, tak prečo si to neuplatniť z poistky, len musí byť lekársky papier, že sa to liečilo

eva8
11. aug 2018

Taketo rany som sebe i detom nechala nech sa same zahoja, volne vyschnu na vzduchu, maximalne po umyti som i h dokladne postriekala dezinfekcnym sprayom , uz su aj nestipajuce, myslim na iodovom zaklade. Ked isli von do prasneho prostredia, prelepila som tie rany. U o tona ktorom mieste sa vyskytli. Organizmus je skvely, poradi si

Strana
z2