icon

Riziká uhryznutia myšou

20. nov 2025

Dobrý večer. Ospravedlňujem sa ale totálne panikárim. Išla som si teraz z kočíka z toho priestoru čo je pod kočíkom zobrať nejaké veci čo som tam zabudla (bývame v bytovke a kočík nechávame na prízemí a nižšie sú už iba pivnice). No a keďže vo vchode nesvieti svetlo naslepo som zašmátrala do kočíka a zrazu ma čosi trochu zabolelo. Doma som sa nato pozrela a mám takúto ranku (posielam foto). Hneď mi napadlo že či ma preboha nekusla nejaká myš alebo čo. Čo mám robiť? Mám malé dieťa nemôžem ísť teraz večer na pohotovosť. Ale zajtra asi pôjdem bojím sa strašne rôznych chorôb čo by na mňa mohla preniesť. Čo besnota? Hrozí aj od myši? Toto je moja nočná mora naozaj. Je pravda že mám aj atopický ekzém. Ale žeby mi zrovna takto praskla koža to takéhoto tvaru... No neviem.

Riziká uhryznutia myšou
a0
20. nov 2025

@anonym_autor a kde si mala tu myš🤣? V kočíku? A potom tam položíš zas dieťa? Kks IQ testy pred materstvom rad radom 🙈

janinah
20. nov 2025

Odezinfikuj a nerob paniku.nie je dôvod.

parvinka0001
20. nov 2025

Možno si sa len poskrabala nestresuj . Mňa keď ukusil škrečok bola to riadna pecka na také mini takže isto by si to viac cítila

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lindusss2016
20. nov 2025

Podla mna si sa poskriabala. Pokial v kociku nenachadzas misacince, tak tam asi mysi nebehaju.

koniarova
20. nov 2025

Tiež myslím, že si sa poškriabala. Choď pozrieť do kočíka, či je tam niečo ostré.

domkakvet
20. nov 2025

@anonym_autor vyzera to ako poskriabane.

chrobak7
20. nov 2025

@anonym_autor Pokiaľ myš nie je priamo ohrozená na živote, tak neuhryzie. Pochytal som v živote hodne myší doma na dvore, ale myš skôr utečie, než by ťa mala napadnúť. A keď už uhryzie, tak to nevyzerá takto. Vtedy sú na tele 2 malé vpichy, ako hrubou ihlou, cca 5 - 10 mm od seba a rana je dosť hlboká, nie takáto povrchová. Myš má dlhé a ostré zuby, to by sa zapichla oveľa hlbšie.

To, čo máš na prste, je iba oškreté, asi o niektorú kovovú časť kočíka, ktorá bola ostrá.

Žiadna pohotovosť, žiadny lekár. Vydezinfikuj peroxidom alebo ajatinom a nechaj tak.

anonym_6f0692
20. nov 2025

@anonym_autor Omg besnota🙈
Ukľudni sa a neopováž sa ísť na pohotovosť.

chrobak7
20. nov 2025

@anonym_autor Takto vyzerá uhryznutie myšou. A to musela byť fakt veľká myš. Mňa veľa krát uhryzla myš a aj škrečky, ktorých som choval desiatky. A píšeš, že trochu zabolelo. Keď uhryzne myš, tak to nie trochu zabolí, ale hodne. Ako keby si si ostrým šróbovákom pichla do ruky.

rebellefleur
20. nov 2025

@anonym_autor prepac, ale s tymto na pohovost? 🤣🤣🤣🤣

anonym_ee1650
20. nov 2025

To som si myslela, ze tema o tom, ako si kamoska objednala 5 kolacov na jeden sup je TOPKA. Ale den nekonci...

bluka2
20. nov 2025

Aspon sa clovek potesi, ze nie je najvacsi hypochonder na tomto svete

alami
20. nov 2025

https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/uhryznutie-mysou-2/

prečítaj si túto diskusiu

Inak si odvážna, siahať po tme dole do kočíka, ak bol voľne odstavený.
Tieto odpovede tu sú veľmi trápne, hlavne tá prvá. Akože tváriť sa, čo by dole v kočíku robila myš? stačí, že by si tam mala namrvené dáke zvyšky jedla, čože by tam nešla?
Tá ranka na to možno nevyzerá, možno ťa len škrabla, alebo to fakt bolo zaškrabnutie niečím iným. To je ťažko povedať. ale ak by to bola myš, riziko infekčných chorôb tam je. Išla by som asi pozrieť čo v tom kočíku dole máš, či je tam niečo, na čom si sa mohla pichnúť, zaškrabnúť. Ak nič, tak by som asi kontaktovala tú infektológiu. Držím palce!

anonym_915f0f
Autor odpoveď zmazal
a0
20. nov 2025
@alami

prečítaj si túto diskusiu

Inak si odvážna, siahať po tme dole do kočíka, ak bol voľne odstavený.
Tieto odpovede tu sú veľmi trápne, hlavne tá prvá. Akože tváriť sa, čo by dole v kočíku robila myš? stačí, že by si tam mala namrvené dáke zvyšky jedla, čože by tam nešla?
Tá ranka na to možno nevyzerá, možno ťa len škrabla, alebo to fakt bolo zaškrabnutie niečím iným. To je ťažko povedať. ale ak by to bola myš, riziko infekčných chorôb tam je. Išla by som asi pozrieť čo v tom kočíku dole máš, či je tam niečo, na čom si sa mohla pichnúť, zaškrabnúť. Ak nič, tak by som asi kontaktovala tú infektológiu. Držím palce!

@alami napísala som to preto, lebo viem ako vyzerá kusanec od myši a zrovna ako tento škrabanec to rozhodne nevyzerá. Ľudia by mali použiť zdravý sedliacky rozum. Druhá vec, vezmem si mobil a zasvietim ním 🙈

zobaka
20. nov 2025

na pohotovost s milimetrovym skrabancom o kocik, tych by prebralo na nocnej😂 ukludni sa, keby sa ti uzkosti zhorsovali pytaj od obvodaka Xanax

anonym_d563f6
20. nov 2025
@anonym_ee1650

To som si myslela, ze tema o tom, ako si kamoska objednala 5 kolacov na jeden sup je TOPKA. Ale den nekonci...

@anonym_ee1650 podla mna na prvom mieste je nudzova tabletka po ako spolocny romanticky darcek na Vianoce

guliver19
21. nov 2025

@anonym_autor toto nie je mys, toto je jasne kusnutie krysou. Mala by si utekat na pohotovost uz v vcera bolo neskoro.

jaskolka
21. nov 2025

@anonym_autor toto je obyčajný škrabanec,nie uhryznutie.

hildeberta
21. nov 2025

Hentake cervene flaky robia aj plostice

chrobak7
21. nov 2025
@hildeberta

Hentake cervene flaky robia aj plostice

@hildeberta Ale nie v detskom kočíku za 1,5 sekundy, čo tam strčí ruku.

katarinanana
21. nov 2025

@anonym_autor mna uhryzla mys ked som kojila (taka ta co sa vam prilepi na lep na povale, presne tam som sa s nou stretla). Boli na to rozne nazory. Nakoniec mi najlepsie poradil veterinar z rodiny. Jeho verdikt bol: besnota na Slovensku uz roky nie je a teda sanca ze by to mala mat prave tato mys je miziva. A este mi povedal ze jeho pri vykone povolania uhryzli stovky mysi v stajniach a chlievoch a nikdy sa mi nic nestalo. Vydezinfikovat a hotovo. Moze prenasat akurat tak listeriu.

chrobak7
21. nov 2025
@katarinanana

@anonym_autor mna uhryzla mys ked som kojila (taka ta co sa vam prilepi na lep na povale, presne tam som sa s nou stretla). Boli na to rozne nazory. Nakoniec mi najlepsie poradil veterinar z rodiny. Jeho verdikt bol: besnota na Slovensku uz roky nie je a teda sanca ze by to mala mat prave tato mys je miziva. A este mi povedal ze jeho pri vykone povolania uhryzli stovky mysi v stajniach a chlievoch a nikdy sa mi nic nestalo. Vydezinfikovat a hotovo. Moze prenasat akurat tak listeriu.

@katarinanana Dobre si napísala.

Besnota sa najčastejšie prenáša priamym kontaktom s infikovanými slinami zvieraťa, najmä uhryznutím. Prenos môže nastať aj cez poškriabanie alebo kontakt slín s poranenou kožou alebo sliznicami. Preto besnotu prenášajú najmä predátori - líšky, psi, mačky - tie zvieratá, ktoré prídu do kontaktu sa nakazeným zvieraťom. Myš je korisť, ak raz príde do styku s nakazenou mačkou, tak skončí aj vírusmi besnoty v žalúdku mačky.