icon

Rozbitá hlava u 2,5 ročného dieťaťa

bella1303
29. okt 2015

Ahojte kočky, moj syn mal v pondelok prvy a dufam,ze aj posledny velky uraz.rozbil si celo ma 4 stichy.na pohotovosti len zasili ale ziadny röngen hlavky nerobili..doteraz vsetko ok nezvracal a je taky ako predtym.dnes zas nestastne padol na to zazivane miesto.tiekla mu troska krv a strasne plakal az sa mu nozky triasli.teraz sa mi zobudil s velkym krikom a uplne spoteny. Ked som ho zobrala tak sa tak divne skrucal v mojom naruci ale potom bolo dobre.bol aj pokakany tak teraz neviem ci to bolo len zato alebo mal zly sen,alebo to suvisi s tym ze dnes si to miesto zas udrel.inak cely den bol v pohode (udrel si to doobeda) dakujem

Strana
z2
adalea
29. okt 2015

Ja by som s ním išla na pohotovosť a žiadala röntgen. Krvácanie do mozgu sa môže prejaviť aj po niekoľkých hodinách. A ak bol pokakaný a zvláštne sa krútil, tak to by ma znepokojilo. Nechcem ťa strašiť, ale pre istotu by som šla. A zreničky má rovnaké? Reagujú rovnako na svetlo? Skús mu zasvietiť baterkou do očiek, že akú má fotoreakciu. A bolí ho hlavička?

8291
29. okt 2015

Treba ho určite sledovať,mal 2x traumy hlavy nechapem prečo mu prvý krát neurobili rtg.kludne môže mať aj otras mozgu.ty ho najlepšie poznas a vieš ci sa sprava uplne inak ako bežne.keby ti zvracal,bol dezorientovany,alebo zmena vedomia určite chod na pohotovost.mozno to fakt nieje nič len má chudáčik dotrieskanu tekvičku.

bella1303
autor
29. okt 2015

@8291
@adalea on sastale vecer pokaka..cez den bez plienky a vecer caka na plienku nech sa pokaka😱uraz sa stal v pondelok a dnes si len trocha udrel pri pade.nezvracal,spraval sa normalne a zrenicky tiez reaguju.teraz uz zas pekne spinka. Myslite ze keby sa mu v pondelok nieco v hlavke stalo tak ss to moze az teraz prejavit?este by ma zaujimalo keby mu praskol steh tak to krvaca velmi vela nie?

bella1303
autor
29. okt 2015

@adalea ked som sa hompytala co jo boli tak mi ukazal len na to zasivane

sasa1983
29. okt 2015

Baby,rtg lebky zobrazi zmeny len v ramci kostnej struktury,t.j. krvacanie do mozgu nerozlisi,na to CT mozgu najlepsie (nie MRI)..rtg by bolo len keby bolo podozrenie na zlomeninu lebky. Krvacanie,opuch,posun struktur CT. Samozrejme spolu s klinikou,nie je lahle to.len tak zrealizovat pri malom dietati. Na druhu stranu,ja by som sa asi tiez obavala,minimalne na odsledovanie a cele by som to dala do kompetencie neurologa. Ak uz je to ale s dostatocnou casovou latenciou,tak to bude skor ok. Pri krvacani byvaju tazkosti,zmena vedomia,najma.staci otupenost,odpoved s odstupom,spavost. A tiez cele spektrum krce,navaly na zvracanie,zvracanie,nechutenstvo...myslim,ze to bide v poriadku,ale tak aj tak by sa na to neurolog pozriet a zhodnotit to mohol.

8291
29. okt 2015

@bella1303 pokial sa dnes len trochu buchol tak ma len podľa mňa otrieskanu tekvičku.krvacanie do mozgu môžeš uplne vylúčiť od pondelka by ste uz boli dávno v nemocke,dnes je štvrtok,toho by som sa nebala.len pri prvom uraze je prvorade urobiť aj rtg lebky aspon na vylúčenie prasknutia.ja si myslim že je len otrieskaný.pokial sa prava rovnako počas dna je uplne normálny,vedomie,chôdza tak by som si holen par dni sledovala.

bella1303
autor
29. okt 2015

@sasa1983 pozerali mu zrenicky ci reaguju,pytali sa ci bol v bezvedomi ked sa to stalo.zrenicky reagovali ako mali.v mezvesomi nebol.on bezkal a potkol sa a padol na spicaty koren stromu a hned zacal plakat.ked sme prisli na pohotovost tak kym sme cakali tak sa este dokonca pekne hral.aj dnes ked sa doma posmykol a trocha si to udrel..plakal dost ale ukudnil sa rychlo a potom uz cely zvysok dna bol ako vzdy..hral sa behal rozpraval vsetko..mozno to az moc prezivam..mam na navsteve babku a ta povedala ze reaguje ako vzdy a vobec sa nezmenil.keby bolo nieco vazne tak by zvrackal a tak nie?zasvietila som mu aj baterkou do ociek a zrenicky sa hned stiahli

veonka
29. okt 2015

Ahoj, veľmi ma mrzí čo sa stalo, ja by som bola tiež veľmi vystrašená. Osobne si myslím, že plakal zo zlého sna, určite to bol veľmi zlý zážitok, aj to zašívanie a tak celkovo, ale treba ho samozrejme sledovať a nepodceniť nič.

bella1303
autor
29. okt 2015

@8291 som s toho uz uplne na nervy.on je strasne zivy chcem ho ustriehnut aby tak nebehal ze ma bolavku mu hovorim,ale vobec nepocuva..beha ako splaseny..a tak aj dnes dopadol..skocil na auticko a to sa mu smyklo a zas na ranu sa udrel..takze nemusim az tak stresovat ked bol uplne normalny?! Mozno sa mu ozaj nieco prisnilo ked bol taky spoteny a ja hned panikarim.keby sa mu v pondelok ten uraz nestal tak zo dnesne prebudenie s placom ani neriesim

bella1303
autor
29. okt 2015

@veonka bolo to pre mna hrozne..este stale mam pred ocami ako padol a ten naraz som normalne pocula..bezala som k nemu ze ho zdvihnem a ked som ho zdvihla zaliala ho krv..hrozne..strasny kus som utekala pesi s nim na rukach boli sme totiz na prechadzke pri lese..auto strasne daleko tak som zaklopala na prvy dom ci ma neodvezu do nemocky..uz od pondelka mam zaludok ako na vode.bojim sa aby si to zas neudrel aby mu stehy nevypadli..

adalea
29. okt 2015

Ak praskne steh, tak to veľa krváca, máš pravdu. Ja som mala namysli vnútorné krvácanie a to sa môže prejaviť aj po niekoĺkých hodinách, najmä keď sa znova udrel. Ak mu zreničky normálne reagujú a nemá zmenu vedomia a správania (malátnosť alebo naopak hyperaktiviva, dezorientácia), tak je to pravdepodobne ok. Ale keď teraz spinká, tak to ťažko zistíš 😢 . Sleduj ho a poprípade k dr.

bella1303
autor
29. okt 2015

@adalea zas az taky pad to nebol..skor som mala na mysli ci by sa to od pondelka mohlo ukazat az teraz

sasa1983
29. okt 2015

@bella1303 pozri,teraz nie je dovod nieco riesit,je okm stehy nie su podstatne,je to vizualne,nie funkcna porucha. Pondelok je uz davno,je stvrtok skoro piatok. Fakt nepanikar. Zbytocne,uz mas z toho traumu Ty,pekne ho odsleduj a ak bude bez zmeny,uz to skus zresetovat.

adalea
29. okt 2015

Ale keď sa dnes iba trochu udrel, tak to dúfam bude ok. Moja je tiež strašne živá, niekedy sa tie deťúrence nedajú ustriehnuť.

adalea
29. okt 2015

Od pondelka nie.

8291
29. okt 2015

@bella1303 od pondelka určite nie to je dlhá doba a dnes to by musel mať poriadku ranu aby zakrvácal.nič sa neboj on to vyspinka,naša ma 15 mesiacov ale tohoto sa tiež obavam lebo všade je jej veľa.ako 9,5 mesac.uz behala bez opory a 12 mesacna sa uz všade vyškriabala,ničoho sa neboji všade behom bum bác🙈🙉🙊.

kitty88
29. okt 2015

@bella1303 podla mna to bude v poriadku, ak reaguje normalne, len sa zlakol, samozrejme, sledovat by som ho neprestavala, ale nemyslim si, ze to bude nieco vaznejsie, uz by sa to prejavilo skor... Moja dcerka si tiez pred par mesiacmi rozbila celo, zasili jej to, no dr povedal, ze je to len povrchove zranenie a rtg netreba, len keby nieco nebolo v poriadku, mame prist (vsetko bolo ok nastastie). Par dni neskor, este nemala stehy vybrate, sa opat dost silno udrela do toho isteho miesta, plac bol velky, istotne ju aj riadne zabolelo, ale po chvilke uz na to zabudla... Nestalo sa nic, stehy nepraskli, ani ju potom uz nic nebolelo, len sa zlakla.

bella1303
autor
29. okt 2015

@sasa1983
@8291
@adalea dakujem baby..ja viem som strasny stresak..mozno aj zato,ze sme na neho dlho cakali a mame cez umele oplodnenie.teraz som ho bola pozret pekne spinka.kamosky sa mi smeju ze ho az moc strazim,neverili mi aky je..on je vsade..stale nieco vykona..uz mal par krat narazenu pusu..roztaty koren nosa(nesilo sa) teraz ta hlavka rozbita..modriny a hrce uz ani nepocitam..

bella1303
autor
29. okt 2015

@kitty88 no to ako u nas..tiez velky plac dneska a potom nic.dakujem ma to upokojilo..po kolkych dnoch jej vyberali stehy?kolko ich mala?

kitty88
29. okt 2015

@bella1303 mala dva stehy, vyberali jej po tyzdni... Inak moja je tiez taka nezbednica, este sme len prisli domov z pohotovosti, uz zas lietala jak sarkan, nepoucila sa veru vobec 😅 a ono to je vzdy tak, ze my mamy to znasame horsie, ja som bola z toho vo vacsom soku ako mala...

8291
29. okt 2015

@bella1303 jasne že sa bojiš to je normálne.my sme ležali takmer mesiac v nemocnici a mala napichana infutkami sondovana do zaludka.premna uplne normálne veci ved 12 rokov mam odpracovaných na jis,čiže nič nové ale keď vidíš vlastne dieťa,priznám sa revala som každý deň.co som sa ja narevalaaaa.a teraz to už snáď ani pravda nie je😖

bella1303
autor
29. okt 2015

@8291 dufam,ze uz je u vas vsetko v poriadku!

bella1303
autor
29. okt 2015

@kitty88 ked vybrali stehy ako dlho sa to este hojilo?

kitty88
29. okt 2015

@bella1303 este dva dni mala prelepene, ale uz to bolo zrastene, len ta jazva bola este taka cerstva, no do par dni uz pekna, chrasticka odpadla a bolo to ok, teraz ma uz len taku jemnu ciarku.

bella1303
autor
30. okt 2015

@kitty88 najlepsie by bolo keby to ma uz zahojene.a atehy jej ako vyberali..?dali jej aj nieco nech je kludna?

kitty88
30. okt 2015

@bella1303 nie, manzel ju drzal na kolenach a sestricka s noznickami urobila cvak cvak a bolo, podla mna to ani nebolelo, plac bol len od strachu...

lucy125
31. okt 2015

Moj maly si rozbil hlavu min.rok v lete, mal 2r a 3mes. Mal 3štichy,tiež mu to zašivali,ale rontgen mu tiež nerobili.Kazali na noc dat nurofen,aby hlavka nebolela,pytali sa,či ma všetky očkovania a to bolo všetko. V den ked sme išli na vyber stehov,tak si ich hodinu predtym,ako sme mali ist k Dr maly vybral z obočia sam 😀 tak som volala sestričke u chirurga,že teda nch len prideme kuknut ake to ma,všetko bolo ok a išli sme domov.

emilia25
31. okt 2015

Moj najmensi tiež pred mesiacom spadol na drevenne pieskovisko a cely od krvy no to boli šoky vtedy na šťastíe som krvácanie zastsvils a utekali na chirurgiu dostal 2 take lepky co mu to pekne spojilo.iróniou celého nešťastia je ze mesiac predtým som dala poistiť všetky moje detí a aj seba a to hlavne kvoli najstaršiemu ked lietal na bycikli z kopcov.no nešťastie sa stane hned veru.

bella1303
autor
31. okt 2015

@lucy125 no pekne tak to mas tiez take sidielko doma ako ja.on si to nastasie nechyta..ma tam take male lepky a na tom este normalnyleukoplast.v pondelok ideme vyberat stichy tak drz palce

bella1303
autor
31. okt 2015

@emilia25 malemu to sili ma 4 stichy..uff to bol ale stres.este stale ho musim kontrolovat bo stale len lieta uz nato zas raz spadol pred 2 dnami.uz nech je to zahojene bo stale ho len okrikovat nech nebeha je hrozne

Strana
z2