Rozbitá hlava u 2,5 ročného dieťaťa
Ahojte kočky, moj syn mal v pondelok prvy a dufam,ze aj posledny velky uraz.rozbil si celo ma 4 stichy.na pohotovosti len zasili ale ziadny röngen hlavky nerobili..doteraz vsetko ok nezvracal a je taky ako predtym.dnes zas nestastne padol na to zazivane miesto.tiekla mu troska krv a strasne plakal az sa mu nozky triasli.teraz sa mi zobudil s velkym krikom a uplne spoteny. Ked som ho zobrala tak sa tak divne skrucal v mojom naruci ale potom bolo dobre.bol aj pokakany tak teraz neviem ci to bolo len zato alebo mal zly sen,alebo to suvisi s tym ze dnes si to miesto zas udrel.inak cely den bol v pohode (udrel si to doobeda) dakujem
@katrin21 ja viem ze by mal..ved aj chodi ale len cikat.davam ho stale ale nechce..place krici skruca sa az sa trase co to drzi.tak teraz porad..aj babku tu akurat mam a ani ona si s nim nevie dat rady ako ho to naucit..uz sme mu aj naslubovali aj narozpravali,ze vsetci kakaju na nocnik,ale vobec to nepomaha.ono nicv zlom,sle ja sama viem ze by uz davno mal aj kakat do nocnika alebo zachod len druhemu sa lahko hovori..uz som aj tak urobila ze som plienku nedala..pokakal sa v postielke do gati...takze tak uz ho to ucim cez pol roka
možno poradím mimo témy na ten nočník, my sme so starším synom mali ten istý problém ani za ten svet vykakať sa do nočníka. Kedže na spánok ešte plienku dostával počkal si na ňu a potom už bolo vybavené. Muž dokonca skúšal kakať na ten nočník, vyrobil si z hliny hovienka a tie tam potom nenápadne šupol, že aha ako sa tato vykakal. Nepomohlo, ale cení sa 🙂 aj taký nápad. Nakoniec sme ho presvedčili tak, že dostával za hovienka kinderka. Je to síce uplácanie ale keď inak nejde. Keď som vedela že ide kakať do plienky tak som mu pred nosom mávala tým vajcom a hneď vyzliekal a sadal na nočník. Síce nás to asi 2 mesiace dosť stálo 🙂 lebo bol schopný aj 3 krát za deň ísť kakať ale naučil sa a teraz si ho vypýta možno raz za mesiac. Kamarátka zase dávala tetovačky na stehná a keď ich malá chcela vidieť musela ísť na nočník. Takže možno skúsiť to takto, keď je niečo čo moc chce, dať mu to ale až sa vykaká do nočníka. Snáď som Ti trochu pomohla, držíme palce, nás to o chvílu čaká s mladším znova.
@petra71alex ahoj tak take sme uz skusali..chcela som mu davat nalepky..aj som ich kupila a ukazala ze aha co ti dam ked sa vykakas tak povedal ze jeej ze chce a sadol na serblik..nakoniec zatlacil spät..nakakl a potom povedal ze nalepku nechce..aj cukriky a cokoladu som mu slubovala.ked nepomahalo aj hracky a nic nezabralo.uz som zufala
@bella1303 nuz, ja viem, prave preto pisem o tom sedatku na velky zachod, lebo toto som ja mala s dcerou a ked mala 2 roky aj 3 mesiace tak zrazu sa jej zapacilo, ze my velkí chodime na velky zachod, tak chce aj ona a zacala na sedatko chodit a zo dna na den bola bez plienok, lebo ono to to dieta dobre chape, co od neho chceme.. len musi to chciet.... a takto to funguje, ze chce byt ako velke.... teda aspon u nas to zabralo... videla nas, chcela aj ona,nie do nocnika.. na zachod. 🙂
vyskusaj...
@bella1303 ja len k tomu kakaniu. Podľa mna to netreba siliť. Maly sme so starším rovnaký problem, dllllho kakal do plienky (hádam do 3,5 roka), motivovali sme kdeako, nič nepomáhalo. Nechala som to tak, jedného dňa sa sám rozhodol ze ide na záchod... Buď rada ze kaka. Nas druhy zadržiaval, nekakal ani do plienky, držal aj 4/5 dni, takze teraz som šťastná ze kaka každý den do plienky a je mi jedno kedy sa rozhodne ísť do záchoda... Obaja boli odplienkovani pred 2. narodeninami...

keby mu nieco bolo, tak by nebehal a nelietal.. mne skoro 2r dceraa padla ( teda mojej mame) z 1,2m vysky na beton na hlavu, mala otras mozgu, RTG sme neboli, iba na neurologii na vysetreni, kde lekarka vylucila poranenie mozgu, mohli sme zostat na pozorovanie v nemocke, ale nechcela som, ked skonstatovala, ze na 99% je v poriadku.... ona len raz vracala a bola chvilku spava, typice pre otras... inak nic.... setriaci program par dni, ziadna telka a pod...
Myslim, ze tvojmu synovi nic nie je, len ho bolelo to miesto, na ktore zase spadol
Mimo temy : ale 2,5r chlapec by uz mal chodit na nocnik, hlavne ak vies, ze vecer vzdy kaka.... daj mu sedatko na velke WC ak nocnik odmieta a kazdy vecer ho tam pekne daj a hovor mu, aby kakal ako velky... cim skor zacnes, tym lepsie. DAvat mu plienky " lebo do nej sa vykaka a caka na to", nie je riesenie...drzim palce