icon

Štípance od neznámeho hmyzu a opuch

imbecilia
25. apr 2014

Zaujíma ma, či máte niekto s týmto skúsenosť. Syn je už na dobrej ceste, ale kým sa tento zdanlivo banalny problém začal zlepšovať trvalo to skoro týždeň. Najprv sme si všimli na palčeku opuch a malú bodku. Natrela som fenistilom. 1 deň prešiel a na ďalší deň bol opuch ešte väčší a začalo sa to sfarbovať docervena. Na chirurgii mu dali ichtyolovy zábal. Skonštatovali, že je to zápal. O 2 dni kontrola. Prekvapilo ma, že keď dali dole obväz, vyzeralo to ešte horšie. Pribudli hrbolceky. Na koznom konečne zistila, že sú to stipance, veľa tesne pri sebe a nasadila iný kaliber masti: kortikoidy a antibiotiká, takže jasne, že sa to začalo zlepšovať. Zajtra to bude týždeň od postipania. Tak mi napadlo, je to normálne? Alebo to môže byť alergia na ustipnutie?

katrin21
19. júl 2016

@mima_ normalne od komara ma moja take.. presne....alebo od musky... ale zmizlo to same za par dni

bibiana0
Odpoveď bola odstránená
bibiana0
Odpoveď bola odstránená
tajka1986
19. júl 2016

@bibiana0 natri to fenistilom alebo aspon octom,ma len jeden,zatial by som nerobila paniku a neletela k lekarke. Pozoruj. Mal by opuch pomaly miznut

marcipanova
30. júl 2016

Ahojte, predvcerom vecer som bola na biku a ustipol ma (asi?) komar, no vcelapo dazdi asi nie 🙂 tak isla mi z toho trolinku krv, co sa mi nikdy nestalo a samozrejme som si to triba skrabala (nemala som nikdy ani po skrabani reakcie) no a mi to vcera rano zacalo puchnut, puchlo do vecera a mam opuchnuty (tvrdy) kotnik a taka sa to po celom narde .. Prsty mam ok. Rano som vstala, nevidim zmenu, akukat je to ruzovkaste a strasne svrbi (nechytam si to od zaciatku puchnutia) ale anisa to nezhorsilo. Mam doma octanovu mast, ktoru som mala na noc a teraz rano som si dala ten tee tree olejcek. Neviem kedy a co si mam davat, pocula som ze octanku nie, ze zrieduje kosti, dalej ze z fenistilu noha "hori", pali a nepomaha. A najdolezitejsia otazka - za kolko mam ist k lekarke ak to nezmizne ? Pohotovost je blbost ? Vysmeju ma ? 🙂 dakujem pekne za info

marcipanova
30. júl 2016

Pardon - a este ci mozem dat na to obklad ? Neviem ci opuch znamena zapal alebo co .. Ci ano ci nie 🙂

m_m_o
8. aug 2016

@mima_ mne sa včera na lýtku objavili totožné štípance - dve bodky (tie vraj bývajú od hada). Dnes mi to očervenelo a okolo mám biely okraj - nebolí ma to. Ako Ti to pokračovalo?

evsite
8. aug 2016

@mima_ dvojvpich pri sebe je od pavúka

evsite
8. aug 2016

@m_m_o aj od pavúka, denzifikovať ranu, pomáha octanový obklad/zábal, fenistil kvapky a zbehnut k doktorovi, ked je to zatvrdnuté a začervenané

domi31
19. sep 2016

Dobry vecer , vcera vecer som mala na vnutornej strane stehna maly stipanec dnes vecer je z toho toto....dost to boli ,navrelo to a o svrbeni ani nevravim.zaujimalo by ma z coho to moze byt? A co mi na to este zaberie okrem klasickeho fenistilu . Dakujem

evsite
20. sep 2016

@domi31 octanovy obklad ,staci obycajny ocot doma, soda bikarbona s trochou vody a naniest,
cajovnik, mentol, lieh na dezinfekciu, niekdy klasixka alpa,
nam zabera aj bepanthen, zinkova masticka, cicaderma

domi31
20. sep 2016

@evsite Ďakujem krásne 🙂 večer ma ešte napadol ten ocot tak pomohlo a v práci nejako vydržím cez deň 🙂

cica28
27. sep 2016

Baby prosim vás neviete od čoho to môže byť?

jannykuk
1. okt 2016

@mima_ zistili ste od čoho to máte?

elizabeth453
5. okt 2016

Mame novy druh stipancov ci to su to vlastne...neviete nahodou? Z nixoho nic sa jej vyhodilo jedno na nohe , dalsie dve na bruchu, na ruke a tieto 4 z nicoho nic na rukach v piebehu minuty, niektore ju aj bolia. Co to zas jeeeee

martina1993210
18. dec 2016

Dobrý deň chcem poradiť,neviete niektora od čoho sú tieto štípance?

sisinka8059
15. apr 2017

@elizabeth453 zdravim, zistili ste prosim, od coho to dcera mala? mne sa robi nieco podobne uz asi mesiac.. najprv asi 6 potom tyzden ci dva klud a teraz zase.. svrbi to rano a vecer i tie, co sa mi objavili pred mesiacom :( nijak extra to nenapuchuje, ale je to hrozne neprijemne :( dakujem za odpoved

lubica28
26. apr 2017

@elizabeth453 dobry den,zistili ste prosim,co to je?aj mala to ma uz par dni,uz som zufala.najprv chrbatik,potom noha,ruka,teraz 3 na hrudi.neviem,ci ju to svrbi,mame 6m.dakujem

natalie653
23. máj 2017

Dobry den neviem ci sem este niekto zabludi ale neviete od coho toto moze byt ? Mam to uz 4 dni bola som aj u doktorky ta mi dala antibiotika a krem ale nebrala mi ani krv ani ziadne testy mala som aj reakciu bolest celeho tela ako pri chripke ale bez horucky ak niekto vie co ma mohlo stiput tak dakujem 😆

kondaska1
2. aug 2017

@bibiana0 take iste ma teraz maly 😕 Nieco ho kuslo do krku a nevyzera to dobre. Co ste s tym robili? Ja to mazem fenistilom ale nebadam nejaky uspech...

kondaska1
2. aug 2017
tuqanqa
2. aug 2017

@kondaska1 môj synček mal niečo podobné a skončilo sa to boreliozou. Určite ísť k lekárovi. Syn mal 4 dni ATB, po mesiaci krv, mal 4 hodnoty zo 7 pozitívne, po nejakom case znovu na krv to už mal vysledky neg a teraz pol roku na to bol znovu na krv a na výsledky čakáme.

kondaska1
4. aug 2017

@tuqanqa dakujem za reakciu, a ako dlho mal vas syncek ten flak? Lebo malemu to zrazu preslo, stiplo ho nieco v utorok vecer, cez den v stredu sa to akoby rozpijalo do okolia a zvacsovalo, furt som mu to niecim natierala a v noci sa to zrejme ukludnilo aj vdaka studenym obkladom a rano vo stvrtok ked vstal, tak bol takmer bez flaku, teraz vecer uz uplne, cize ten flak mal asi 1,5 dna...ze ci to u vas trvalo dlhsie alebo podobne?

tuqanqa
4. aug 2017

@kondaska1 ...synovi to postupovalo od vnutra do vonka asi 2 dni, hned po nasadeni atb to do 2 dni bolo prec. Ked osm to zbadala hned som natierala fenistilom.

bocianka123
4. aug 2017

@tuqanqa toto vyzerá na boreliozu..

kondaska1
4. aug 2017

@tuqanqa aha, tak u nas to zrejme bola iba velka reakcia na stipanec ak mu to v priebehu 1,5 dna uplne zmizlo bez liecby, . Ja skusim pre istotu napisat nasej dr a poslat jej fotku co si o tom mysli, lebo teraz uz k nej nemam s cim ist. Teplotu nema a ani nemal, na nic sa nestazuje a stipanec je fuc. Dakujem za info, drzim palce aby Vam vysledky dopadli dobre.

tuqanqa
6. aug 2017

@bocianka123 veď som to písala..

tuqanqa
6. aug 2017

@kondaska1
Ok, za poradenie s Dr. nič nedáš, dobre že mu to zmizlo 👍

bocianka123
7. aug 2017

@tuqanqa aha prehliadla som.. snád je to už v popriadku.

anicka766
31. aug 2017

@pipinka4 ahoj prisla si na to co to bolo? Moj ma nieco podobne uz 3 tyzdne a neviem prist na to co to je