Štípance od neznámeho hmyzu a opuch
Zaujíma ma, či máte niekto s týmto skúsenosť. Syn je už na dobrej ceste, ale kým sa tento zdanlivo banalny problém začal zlepšovať trvalo to skoro týždeň. Najprv sme si všimli na palčeku opuch a malú bodku. Natrela som fenistilom. 1 deň prešiel a na ďalší deň bol opuch ešte väčší a začalo sa to sfarbovať docervena. Na chirurgii mu dali ichtyolovy zábal. Skonštatovali, že je to zápal. O 2 dni kontrola. Prekvapilo ma, že keď dali dole obväz, vyzeralo to ešte horšie. Pribudli hrbolceky. Na koznom konečne zistila, že sú to stipance, veľa tesne pri sebe a nasadila iný kaliber masti: kortikoidy a antibiotiká, takže jasne, že sa to začalo zlepšovať. Zajtra to bude týždeň od postipania. Tak mi napadlo, je to normálne? Alebo to môže byť alergia na ustipnutie?
Ahojte, predvcerom vecer som bola na biku a ustipol ma (asi?) komar, no vcelapo dazdi asi nie 🙂 tak isla mi z toho trolinku krv, co sa mi nikdy nestalo a samozrejme som si to triba skrabala (nemala som nikdy ani po skrabani reakcie) no a mi to vcera rano zacalo puchnut, puchlo do vecera a mam opuchnuty (tvrdy) kotnik a taka sa to po celom narde .. Prsty mam ok. Rano som vstala, nevidim zmenu, akukat je to ruzovkaste a strasne svrbi (nechytam si to od zaciatku puchnutia) ale anisa to nezhorsilo. Mam doma octanovu mast, ktoru som mala na noc a teraz rano som si dala ten tee tree olejcek. Neviem kedy a co si mam davat, pocula som ze octanku nie, ze zrieduje kosti, dalej ze z fenistilu noha "hori", pali a nepomaha. A najdolezitejsia otazka - za kolko mam ist k lekarke ak to nezmizne ? Pohotovost je blbost ? Vysmeju ma ? 🙂 dakujem pekne za info
Pardon - a este ci mozem dat na to obklad ? Neviem ci opuch znamena zapal alebo co .. Ci ano ci nie 🙂
@elizabeth453 zdravim, zistili ste prosim, od coho to dcera mala? mne sa robi nieco podobne uz asi mesiac.. najprv asi 6 potom tyzden ci dva klud a teraz zase.. svrbi to rano a vecer i tie, co sa mi objavili pred mesiacom :( nijak extra to nenapuchuje, ale je to hrozne neprijemne :( dakujem za odpoved
@elizabeth453 dobry den,zistili ste prosim,co to je?aj mala to ma uz par dni,uz som zufala.najprv chrbatik,potom noha,ruka,teraz 3 na hrudi.neviem,ci ju to svrbi,mame 6m.dakujem
Dobry den neviem ci sem este niekto zabludi ale neviete od coho toto moze byt ? Mam to uz 4 dni bola som aj u doktorky ta mi dala antibiotika a krem ale nebrala mi ani krv ani ziadne testy mala som aj reakciu bolest celeho tela ako pri chripke ale bez horucky ak niekto vie co ma mohlo stiput tak dakujem 😆
@tuqanqa dakujem za reakciu, a ako dlho mal vas syncek ten flak? Lebo malemu to zrazu preslo, stiplo ho nieco v utorok vecer, cez den v stredu sa to akoby rozpijalo do okolia a zvacsovalo, furt som mu to niecim natierala a v noci sa to zrejme ukludnilo aj vdaka studenym obkladom a rano vo stvrtok ked vstal, tak bol takmer bez flaku, teraz vecer uz uplne, cize ten flak mal asi 1,5 dna...ze ci to u vas trvalo dlhsie alebo podobne?
@tuqanqa toto vyzerá na boreliozu..
@tuqanqa aha, tak u nas to zrejme bola iba velka reakcia na stipanec ak mu to v priebehu 1,5 dna uplne zmizlo bez liecby, . Ja skusim pre istotu napisat nasej dr a poslat jej fotku co si o tom mysli, lebo teraz uz k nej nemam s cim ist. Teplotu nema a ani nemal, na nic sa nestazuje a stipanec je fuc. Dakujem za info, drzim palce aby Vam vysledky dopadli dobre.
@bocianka123 veď som to písala..
@tuqanqa aha prehliadla som.. snád je to už v popriadku.

@mima_ normalne od komara ma moja take.. presne....alebo od musky... ale zmizlo to same za par dni