Uštipnutie hadom
Je tu niekto, koho už poštípal had, príp. poznáte niekoho takého?
Manžela uštipla užovka, u lekára nebol, prišiel domov, akoby nič a celú ruku na zdurenú. Vraj, mu známy veterinár povedal, že to prejde, nemusí riešiť.
Brnkla by som na pohotovosť čo robiť
Had neštipe…a pri uhryznuti uzovkou urcite netreba panikarit
Užovka kuše 😳?
Normálne vydezinfikovať. Mala asi špinavé zuby, tak aby mu to nezhnisalo.
Užovka kuše 😳?
@veronika2316 Každé zviera sa v prípade ohrozenia bráni tak,ako vie. Bez príčiny to nebolo.
Užovka kuše 😳?
@veronika2316 ale už iba v tých najkrajnešich prípadoch. Je to len reakcia tela na cudzí "predmet" v tele, pokožke. Tak ako osa, včela,oväd, komár.
Užovka uhryzne a malé lokalne reakcie su normálne. Co znamená celá ruka? Ak chceš mať istotu zavolaj do narodneho toxikologickeho centra, poradia ti co dalej.
@veronika2316 ale už iba v tých najkrajnešich prípadoch. Je to len reakcia tela na cudzí "predmet" v tele, pokožke. Tak ako osa, včela,oväd, komár.
@zuzanita1609 tvoje priklady nesedia. Vcela/osa ma jed, komar/ovad "sliny" proti zrazaniu krvi a reakcia je na ne. Uzovka nic z toho nema. Jej uhryznutie by malo by podobne uhryznutiu napr. macky/psika/hlodavca. Cize len nejaka reakcia na necistoty v rane.
Inac aj keby ho "ustipla" vretenica, tak zdravy dospely clovek (bez alergickej reakcie) to zvladne bez nejakych vaznejsich komplikacii.
mna uzovka-chovala som ju doa a svina ma kusla ..chvilu opuchnute pobolievalo ale prezila som 😀
Ak by som mal obuchnutú celú ruku, tak by som určite skočil k lekárovi. Možno treba antibiotiká. Možno mala v papuli nejakú malú myš a kto vie čo... z toho môže byť celkom slušná infekcia. Kedy mal posledne ockovanie proti tetanu?
Ak by som mal obuchnutú celú ruku, tak by som určite skočil k lekárovi. Možno treba antibiotiká. Možno mala v papuli nejakú malú myš a kto vie čo... z toho môže byť celkom slušná infekcia. Kedy mal posledne ockovanie proti tetanu?
@bystrozraky treba si dať protitetanovku pichnúť a možno aj antibiotiká, ktovie, čo mala v papuli.
@zuzanita1609 tvoje priklady nesedia. Vcela/osa ma jed, komar/ovad "sliny" proti zrazaniu krvi a reakcia je na ne. Uzovka nic z toho nema. Jej uhryznutie by malo by podobne uhryznutiu napr. macky/psika/hlodavca. Cize len nejaka reakcia na necistoty v rane.
Inac aj keby ho "ustipla" vretenica, tak zdravy dospely clovek (bez alergickej reakcie) to zvladne bez nejakych vaznejsich komplikacii.
@aalt ale veď o tom vravím,ak je alegický na také veci,ako cudzie,zuby, žihadlá biologického charakteru,preto má takú reakciu. Od užovky, našej,slovenskej,za hlavičkou mesiačiky a chrbát-telo šedé, tmavé,bez vzoru, ešte nik neumrel. Aj ropucha vie urobiť problém,pre vnímavých.
Veď keď ma ruku celú opuchnutú, nechápem čo riešiš. Každý súdny človek by si to išiel dať predsa pozrieť. Tvoj muž je nezrelé decko.
Posledne slova pred smrtou... "aha, uzovka" 🙂 🙂
Uštipla ma vretenica, ešte ako študentku na vysokej škole. Čiže mladé telo, silná imunita, zvládla som to bez návštevy lekára (doma by som ho asi aj vyhľadala, ale bola som vtedy v zahraničí). Asi dva-tri dni som mala nohu veľmi opuchnutú a bolela ma asi týždeň. Iné ťažkosti neboli. Ale: prednedávnom môjho študenta uštipla vretenica a toho museli urgent prevážať vrtuľníkom do Martina, kvôli zástave dýchania, nepomohlo ani sérum 🙏 Takže naozaj záleží na jedincovi, akú má imunitu, alergie či užíva lieky a pod. Manžel už isto nemá 18, tak by som pre istotu išla aspoň na pohotovosť, nech ho vyšetria...
Uzovka ta neustipne, to je ako jasterica
Už som videla dvoch hadov tento rok. Nie je ich nejak viac?
Uzovka ta neustipne, to je ako jasterica
@valise užovka Ťa bez problémov dokúše ani nemrkneš. Bežne sme ich ako decká chytali pri rybníku a neraz som to schytala. Ale bolo nám to jedno.
Už som videla dvoch hadov tento rok. Nie je ich nejak viac?
@jakubrianka je. V mojom okolí už máme aj uhryznutie vretenicou.
Je sucho, horúco, hadom sa darí 😁( aspoň dakomu )
@anonym_autor pri postipani hadom by sa mali podat antihistaminika ako nspriklad dithisden a sledovat stav inak ani v nemocnici nic nerobis pokial pacient nekolabuje a to by nastalo okamzite
@anonym_autor to fakt? Tu riešite také veci a nie s lekárom? No coment
@anonym_autor to fakt? Tu riešite také veci a nie s lekárom? No coment
@simona19871216 s užovkou lekár nič nevyrieši.

Urcite uzovka?