icon

Vzduch v striekačke

inimini13
29. sep 2022

Ahojte ľudia, mám na vás otázku. Určite ste už podaktorí počuli o pľúcnej alebo vzduchovej embólii (keď sa vzduch dostane do krvného obehu). Pichávam babke infúziu (vpich uskutočňujem prevažne na bruchu, tam ju to bolí najmenej), no spravila hroznú vec. Nepočkala na mňa a vpichla si ihlu priamo do hrude, navyše vytlačila striekačku naplnenú vzduchom. Asi cca 10-13 ml. Nebudem sem vypisovať prečo to spravila... Samozrejme som volala sanitku, pretože vpich bol nebezpečne blízko pri srdci a to množstvo vzduchu...neviem no teraz je momentálne v nemocnici na pozorovaní, ale neviem či sa mám obávať alebo ide o planý poplach. Možno nezasiahla žilu, ale za to mohla zasiahnuť priamo pľúca alebo nebodaj srdce...sú moje obavy na mieste alebo jej nič nehrozí? Ja som sa na internete dočítala, že takáto pľúcna embólia môže vzniknúť, keď sa do žili dostane vzduch a ten putuje potom do srdca, ale skutočne nikde nebol takýto prípad, žeby si niekto ten vzduch vstrekol priamo do hrude. Navyše neviem, koľko takáto embólia môže trvať. Zatiaľ vyzerá byť v poriadku, len cíti tlak na hrudi. Môže sa to natiahnuť aj na niekoľko dní? Že by sa príznaky objavili až potom? Veľmi si to vyčítam, mala som pred ňou tie striekačky a ihly skryť. Navyše doktor s ktorým som hovorila mi toho teda moc nechcel povedať a kebyže mám čakať na výsledky tak sa asi zbláznim. Prosím o normálne odpovede, ďakujem.

Strana
z3
mofa
1. okt 2022

@majamat a kde ste to nepreberali?🙂 no ja o tom viem aspon 20 rokov…

Strana
z3