Pôrodnica Krompachy alebo Stará Ľubovňa

anairda_zal
23. jan 2024

Dobrý deň,

pomôžte mi prosím rozhodnúť sa, či je lepšie rodiť v Krompachoch alebo v Starej Ľubovni. Som z PO, ale tu rodiť nechcem. Vzdialenosť nie je pre mňa rozhodujúcim faktorom. Veľmi by som si priala, aby manžel bol čo najviac pri mne. Ak som to dobre pochopila tak v SL sú 2 nadštandardy a v Krompachoch 10 nadšt. izieb?
Poprípade som rozmýšľala aj nad Spišskou.
Prosím najmä o nejaké aktuálne skúsenosti s týmito pôrodnicami.

Ďakujem 🙂

jaass
23. jan 2024

@anairda_zal keď si z Po tak by som určite išla rodiť do Ke/mne v Ke v nemocnici zachránili synceka… a o prístupe ani nehovorím 💪 ale na to si sa nepýtala 😊

mimi3008
23. jan 2024

@anairda_zal ja som 2x rodilav Spisskej, spokojnost maximalna napriek velmi komplikovanemu prvemu porodu. To bol rok 2019, mala som 2 lozkovy nadstandard, manzel bol takmer cely pobyt s nami. Pri 2. porode, to bola sekcia, rok 2021, cize kovidova doba, z pooperacnej izby som sla na nadstandard, kde boli dovolene navstevy v case od 8 do 20, ale tak na cca 15 minut. Na beznych izbach tusim navstevy vobec povolene neboli. V Krompachoch je podla mna dobra porodnica, ale nie je tam patologicka neonatologia, cize ak je nieco s dietatkom, prevazaju ho inde a matka ostava...

andigab
23. jan 2024

@anairda_zal v Spišskej Novej Vsi som rodila v marci, indikovaný cisársky, ktorý začal omnoho skôr dramaticky. Sme tu obe, všetko dobré dopadlo. Novinkou bolo, že ma nik nenaháňal vstávať z postele po 12 hodinách. Nuž som to dala sama, pre istotu. Starostlivosť o dieťatko úžasná, aj o mamičku.
Využívanie výhod v prvej dobe pôrodnej si pravdepodobne treba pýtať, majú výborné "uľahčovače", no nepoužil sa ani jeden.
Ak sa nahlásite, absolvujete deň otvorených dverí pre budúce rodičky, aby ste boli zorientovaní
Celkovo môžem doporučiť.
Krompachy sú tiež fajn, dá sa tam ísť pozrieť po dohode. Nedávno prebehla rekonštrukcia, jediný nedostatok už bol spomenutý.