Pôrodnica Krompachy

ninka99865
16. sep 2023

Ahojte baby.

Chcela by som sa opytat ktorá ma aktuálne skúsenosti z pôrodnice v Krompachoch, ako by zhodnotila pôrod, prístup lekárov, sestier, ci bola spokojná atd. Ak ste mali nadštandard ako to funguje? Keď pridete a nieje voľný ide sa na obyčajnú izbu? Koľko zien je na klasickej izbe? Ako je to s bábätkom majú ho ženy pri sebe alebo? Ako sa objednáva na pôrod? Nahlási sa predpokladaný termín alebo? Ak ste boli na obyčajnej izbe nebol problém s Rómkami?
Ďakujem za každú skúsenosť 🙂

maria8656
16. sep 2023

Ahoj, ja som tam rodila 3 krat, naposledy pred 5 rokmi, takže neviem, ako je to teraz, keďže pôrodnica odvtedy prešla rekonštrukciou. Vtedy bola len 1 izba nadštard, a bol problem sa tam dostať, pretože bola vždy obsadená, no mne to nevadilo, bola spokojna aj so štandardom, pretože tam som nebola sama - mala som spoločnosť a mamičky mi poradili najmä pri prvom dieťati. Pre nas bielych tam boli 3 izby štandard. V jednej izbe boli 3, v ďalších po 2 mamičky. Ostatné boli pre rómky. Rómky som stretavala len na chodbe a v jedálni a vôbec som s nimi nemala problém. No keď sme išli von z izby do jedálne, alebo kvôli návštevám, tak izby sme zamykali.
Babätko sme nemali vždy pri sebe, kúpali ho sestričky, nam ho nosili na dojčenie, ale počas dňa nam ho nechali aj dlhšie. Babätka nosili aj v noci na dojčenie, každé 4 hodiny na pol hodinu. Mne to takto vyhovovalo, pretože som mala čas si oddýchnúť a v kľude sa najesť, či vykonať osobnú hygienu. Ja som si to užívala, pretože som vedela, že doma to bude naročnejšie. S lekári a celý personál bol v pohode. Boli ústretoví a nápomocní.

arm3
19. sep 2023

Tu by som sa rada pripojila, snáď niekto ešte prispeje skúsenosťou

ninka99865
autor
19. sep 2023

@arm3 zistila som že je skupina porodnica Krompachy pridaj sa 🙂