1,5 ročné dieťa na ihrisku nejde k deťom. Iba si ich obzerá
Ahojte, chcem sa opýtať, je v poriadku, ak 1,5 ročný vonku na ihrisku nejde k deťom, ale si ich skôr obzerá? Alebo napr. príde k nemu dievčatko, pohladí ho a on stojí ako socha, ruky dole zvesené a kuká bez dychu? Vonku u neho pozorujem aj to, že bez problémov odíde a ide fakt ďaleko, aj za roh a nechýbam mu. Nehovorím, že vždy, ale stáva sa to. Vonku je proste zahltený všetkým možným, aj na neho volám, ale ide si svoje.. A posledná zvláštna vec, doma sa vie zahĺbiť do niektorých hračiek až tak, že sa akoby uzavrie do svojej bubliny. Šróbovanie fliaš, dóz, vkladanie kociek do seba.. Keď objaví niečo takéto fascinujúce, slabšie na nás reaguje a je veľmi háklivý, ak mu na to siahame. Neriešila by som, ale 40 minút sa hrať s jednou dózou a popritom neprivítať tatina, keď sa akurát vrátil z práce (čo robí vždy), tak to bolo divné. Nechcem syna prehnane pozorovať, ale toto som si na ňom posledné týždne všimla. Preto ma zaujíma, či je to u detí v poriadku.
Moj bude mat 2 roky a este len teraz zacina viacej prejavovat zaujem o deti, tiez sa obcas len kuka na ihrisku. Ale napriklad s o pol roka starsou sesternicou sa vie tak vyhrat vyjasit, pistia nahanaju sa minulr ju len objimat chcel a s inymi sesternicami co su starsie nie, za bratrancom chodi ako posadnuty. Neviem akoby si vyberal kto je mu sympaticky a kto nie 🙈 Ale dietatko sa strasne meni, teraz pred 2 narodeninami uz tolko veci novych robi co pred 2-3 mesiacmi nerobil ze obcas nechapem. Takze nepozoruj tolko, aj ked lahsie sa to hovori ako kona 😉
aj moj je taky mimon. V 1.5 roku bol presne taky isty ked sme isli na ihrisko lahol na zem a preberal kamienky. Deti ani nas si nevsimal aj ked okolo neho behali. Aj doma sa vie niekedy tak zabavit niecim ze vobec nevnima ani ze pride tato. To je aj dobre lebo si takto cvici sustredenie co bude potrebovat v skole pri uceni. Teraz uz po 2r sa to pomalicky zacina menit a uz aj niekedy bezi ku dveram. A niekedy mu aj x krat poviem ze prisiel tato a on si aj tak robi svoje a potom po par minutach pozrie na muza a povie s usmevom taaatoo😂
Moj mal teraz dva, a stale si deti len obzera, pripadne od nich uteka 😅 nedajboze, ze nejakr dieta vyjde na smykalu kde je on, to okamzite musi ist dolu pri mamu. Ja len dufam ze ho to raz prejde.
A to ze sa zahra s dozou? Bud rada, zes a zahra sam 😃
Ma jeden a pol roka 🙂 je malicky...jasne ze je to v poriadku aj to ze mu nechybas vonku
Podla mna z neho bude introvert 😉
Podľa mňa je to úplne bežné správanie 1,5r dieťaťa.. mám ich tri a všetky boli podobné v tom veku..
Moja je zase pravý opak asi to bude naozaj o povahe dieťaťa. Ta zase musela byt v kolektíve, čím viac deti okolo nej, tým viac radosti, dokonca mi do dvorov za deťmi neraz vbehla...
To je uplne normalne a mas uplne zdrave dieta. Tes sa z neho a nemaj prehnane ocakavania. A najma prosiiim nikdy neporovnavaj s inymi detmi. Deti az v troch rokoch prejavuju zaujem sa hrat s inymi detmi.

Je to v poriadku. Takéto maličké deti sa málokedy hrajú spolu, skôr opakujú iných deťoch, alebo sa hrajú vedla druhych deti. U nich ešte nemusí byt rozvitá sociálna a spoločenská hra.
To že na teba vonku nereaguje je normálne. Je tam priveľa vzruchov a podnetov, ktoré sú zaujímavejšie ako ty. Je uolne normálne že môžeš na neho volať a on pôjde opačným smerom. Proste ide si svoje. Fakt máloktoré dieťa príde na 1. povel k mame ako havko.
Tie mamky zas majú opačný problém, že od dieťaťa nemôžu spraviť ani pol kroku, nedajbože sa s niekym cudzím rozoravat