icon

12 mesačné dieťa sa často budí

newmoomy
16. máj 2022

Môj syn sa neustále v noci často budí. Má ešte 2 spanky posledný 13:00-14:30 ukladáme ho spal cca 19:00/30 nonstop sa budi je na um nechápem tomu v čom je problém zuby mu nejdú.. už mi to lezie na nervy

petra_em
16. máj 2022

@newmoomy Ma spankovu regresiu. Budes to musiet vydrzat ako to prislo tak to aj odide.

newmoomy
autor
16. máj 2022

@petra_em toto trvá už rok

petra_em
16. máj 2022

@newmoomy Deti maju tych spankovych regresii viac. Tusim v tretom mesiaci potom v siestom neviem ci nie aj v osmom a potom v dvanastom. Nebudi sa na to ze mu pada dudel ? Nechyba mu este jeden spanok? Musis skusat hladat priciny ved je to dieta nie babika

newmoomy
autor
16. máj 2022

@petra_em prebaleny, najedený, nechýba mu budel, viem koľko je regresii a čo to znamená, spánok mu určite nechýba lebo mi už sem tam ani ten prvý nespi

kapanek1
16. máj 2022

A spí s vami v posteli alebo sám vo svojej? Možno v tom je problém. Je dostatočne cez deň unavený?

marzuz89
16. máj 2022

@newmoomy ako ho uspavas, a co robis, ked sa v noci zobudi?

newmoomy
autor
16. máj 2022

@kapanek1 občas spáva s nami keď je to už fakt zlé no každú noc ho ukladám do postieľky. Medzi spankami má 3,5-5 hod

newmoomy
autor
16. máj 2022

@marzuz89 nijak ležím pri ňom.. keď sa zobudí s plačom tak ho zoberiem na ruky keď nie tak len otocim na bok no nie vždy to pomôže

hviera81
16. máj 2022

a co znamena ze sa casto budi? ako casto? kojis?

newmoomy
autor
16. máj 2022

@hviera81 po zaspani sa zobudí do hodiny porom každú hodinu max dve a nie nekojim od 7 mesiaca je na umelom

kapanek1
16. máj 2022

Možno mu vadí že spí s vami v izbe? No neviem toto.

54tinka54
16. máj 2022

@newmoomy a keby si mu skúsila dať už len jeden denný spánok? Moja známa má ročnú dcérku a akurát teraz jej prešla už len na jeden, už jej to proste stačí a v noci potom lepšie spí.

hviera81
16. máj 2022

@newmoomy mozno aj ked bol zvyknuty na cecok, tak stale chce. citit teba
ked pises ze ked to je uz zle, das ho k sebe. vtedy sa to zlepsi? skusila si par noci iba spolu?

diamond007
16. máj 2022

@newmoomy je to úplne normálne, hlavička mu vstrebáva a uisťuje sa že si na blízku. Vadiť ti to môže ale do 1.5r to treba len tolerovať

marzuz89
16. máj 2022

@newmoomy no ked sa po hodine zacne budit takto velmi casto, moze to byt preunava, na 12m dieta moze byt poobednych 5 hodin bdenia prilis. Skus o pol hodku denne poposuvat denne spanky, nech spinka o 3 dni uz o hodinu neskor, do 15:30, a potom po tyzdni noveho rezimu by si mohla vidiet zmenu.

newmoomy
autor
16. máj 2022

@marzuz89 každý deň zaspi inak niekedy je to po 3.5 hod od posledného spánku niekedy 4 niekedy 4,5 hod a stále sa budú rovnako.

erikahun
16. máj 2022

Aj naša má 10 mesiacov a budí sa často. Zvyčajne po hodine, no niekedy aj každých 15 minúť :D má spankovu asociaciu na prsník a ked jej dám čajík, prípadne umelé, tak protestuje a je unavená, no spať nechce,, tak ju uspavam celkom dlho pri uspavankach momentálne.. možno toho veľa zažije - preto sa budí, alebo začína chodiť.. zubky mu možu tiež ísť, nám idú 4 naraz.. skús ho naučit inak zaspavať ako hojdaním... neviem ti inak poradiť veľmi.. 🙂 u nas je to tiež biedne :D a prechádzame tiež na 1 spánok pomaličky už.. takže ked sa zobudí hladkas ho? ponukaš mu aj mliečko, alebo už nepapa v noci vobec? 🙂

newmoomy
autor
16. máj 2022

@erikahun ja ho neuspavam hojdanie to neviem kde ste sa dočítala.. 😀
Mlieko si pýta len okolo 4 ráno dovtedy nechce max vodu..

newmoomy
autor
16. máj 2022

@diamond007 a čo sa zmení keď dovŕši 1,5 roka odvtedy to už tolerovať nemám? 🙈😀

erikahun
16. máj 2022

vezmeš ho na ruky si písala🙂 a nevyžaduje si tvoje ruky? ked sa prebudí, vezmeš ho na ruky, ukludni sa a zaspí? a keď ho nevezmeš začne plakať?

newmoomy
autor
16. máj 2022

@erikahun vziat na ruky a hojdať sú dve rozdielne veci si myslím.. keď sa zobudí s plačom ho zoberiem na ruky nehojdam sa ani nič podobne a zaspi na mne ak to nepomôže tak si opäť pri neho ľahnem ako sme zaspali 1x.. nie že zobudí sa a keď si ho nevezmem na ruky začne plakať to píšete 5 cez 9.

erikahun
16. máj 2022

@newmoomy už len to, že sa vezme na ruky, môže byť ako pomoc pri tom zaspavaní. Tak je to uplne jedno, či hojdanie, hladkanie alebo branie na ruky. Ked sa začne budiť a nevezmeš ho na ruky som myslela, či začne viac plakať. Nechápem pýtaš si o radu a ked ti píšeme, tak nás chytáš za slovíčka. Tak si porad sama :D

newmoomy
autor
16. máj 2022

@erikahun tak neviem či vaše dieťa vie prestať plakať samé 🤭 zatiaľ som ho to ešte nestihla naučiť

andreatytler
17. máj 2022

@newmoomy Od 4 mesiacov kedy pride prva spankova regresia az do 2 rokov maju deti velmi zly spanok. Je tam proste prilis vela problemov so spankom. Zuby, spankove regresie, separacna uzkost, vyvojove skoky, zle spankove asociacie, neschopnost zaspat sam ked sa v noci zobudi, alebo aj prva jazda na odrazadle, alebo prva jazda na kolotoci mu rozhodi spanok na par noci. Jedno za druhym sa to na neho vali a narusa mu spanok. Podla mna nemas sancu zistit pricinu. Velakrat je pricinou casteho nocneho budenia preunava ale nezda sa mi ze by si mala velku ochotu sa tu s nami pustat do podrobnej debaty aby si nasla pricinu problemu. Takze len vydrzat. Zapoj muza a striedajte sa.