Zhoršený spánok 6-mesačného bábätka.

mimi242
16. dec 2019

Mam skoro 6 mes syna, ktoremu sa velmi zmenil spanok. Predtym spaval kludne, vacsinou spal celu noc alebo sa max raz zobudil, ale tak posledny mesiac sa to odost zhorsilo, papat mu davam raz v noci o go nejde, problem je v tom ze sa mi casto budi v noci s tym ue je nervozny, mrnci, alebo sa nervozne prehadzuje v spanku, akonahle mu vsak dam dudlik upokoji sa. Predtym ked bol mensi dudel skoro vobec nepotreboval a teraz sa dokonca zacal v noci budit aj na to ze mu vypadne. Mate s tymto niekto nejaku skusenost? Ci sa to casom zase upravi alebo nie, citala som aj o spankovych regresiach, tak neviem ci ho mam ucit zaspavat bez dudla alebo ako. A este podotykam ze nekojim. Vobec som nekojila a tento tyzden sme boli u doktorky na poradni a hovorila ze zuby ani zdaleka nejdu..

ivonadusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
carduelis
16. dec 2019

Spanok deti do 3 rokov sa velmi meni. A do roka o to viac. Moze byt ze dieta sa pohybovo uci nieco nove a je to na neho napor. Alebo si zacina uvedomovat seba, teba a potrebuje ta v noci viac, potrebuje sa uistit ze si tam. Netrap sa tymito zmenami, bude ich asi este viac a je to v poriadku 🙂 Neviem ci spite spolu, ale mohlo by to pomoct.

katrin21
16. dec 2019

Ci zuby zdaleka nejdu,nemozes este vediet..ono tie prve idu aj 2-3mesiace...
Moja sa tiez pokazila v tom veku, ako sme zacali prikrmy. Bola to kombinacia travenia,ktore si zvykalo na nove veci a zubov...inak dieta sa prirodzene kazde 3 mesiace meni, takxe to sedi aj k tomu. + ako sa zacala otacat , tak sa na to budila ,kym si zvykla otocit sa ako chcela..
Spala celu noc od 3-6mes ,potom mala obdobia budenia sa aj 10x za noc, ale vzdy zabral dudel a mlieko az nad ranom okolo 4.. ked bolo najhorsie a chcela byt len tak hore okolo 2h a dudel nepomohol/ sem tam ,mozno 1x do tyzdna/, tak som ju dala ku nam do postele,kde si aj vyse hodiny sadala a lihala.. nevsimala som si to, plienka do ruky na hranie, plysak a tma.. my sme driemali .. okolo 4 som jej spravila mlieko a potom uz spala do 8.

V obdobi rastu 3 zubov sa budila aj 20x za noc a zurivo dudlala a vzdy ked jej vypadol,bola hore.. preto casto kojace maminy/ nam sa uz nedalo,ale aj keby dam dudel v noci/ maju dieta cele noci na prse ..chcu dudlovat. Presne to mate aj vy teraz.

Neboj ,prejde to... casom zas zacala spat celu noc,alebo do tej 5 a potom mlieko a zas spala..

Jo a super su svietiace dudle od MAM.. nabila som ich vecer na lampe a svietili super, jedem v ustach, jeden vedla vankusa alebo na nocnom stoliku kde si ho mapa dociahla a jeden v rezerve... naucila sa ho najst s hned bolo o 50% lepsie

siska53
17. dec 2019

@mimi242 u deti sa ten spánok stale meni..
A žiaľ, dudlujuce deti su take, ze ak im.dudel.vypadne, zacnu plakat. Aj moje rocne au-pairca plakalo, keď jej vypadil dudlik..

Ja som.normalne nakoniec rada, ze ti moji nedudlovali.