icon

13-mesačná dcéra nechodí

29. apr 2023

Zienky moja mala ma 13 mesiacov a ešte vôbec nechodí spraví ledna 2 krocky stále si chce sadnúť... detičky v jej veku naokolo už chodia pekne samé... kedy sa vaši pustili chodiť prosím Vás

pribinak
29. apr 2023

Cca do 18 mesiacov má čas. A čo robí? Chodí okolo stien a nábytku? Vie sa sama postaviť? Stvornozkuje?
Ak chodí okolo stien a nábytku, koľko už tak chodí

To že v 13mes. ešte sama nechodí je úplne v norme

mogaa
29. apr 2023

Je to ťažké, ale netlač na pílu.....dieťa musí byť pripravené takže tomu svojmu daj čas.....je uplne v poriadku ak to bude aj o pár mesiacov.....najdôležitejšie je štvornoškovanie, to je pre rozvoj dieťaťa dôležitejšie ako samotné chodenie......

juliet86
29. apr 2023

stvormozkovala? ako a kedy davala ostatne milniky? norma je do 18mesiacov

danielaaa212
29. apr 2023

Mozem ta upokojit. Nasa dcera sedela do 16teho mesiaca...obcas sa posuvala ako opica jedno nozkou tak zvlastne. Ale nic...bola som v depke ,ze vsetci chodia .. vyzerala pri nich najmladsie...ze teda je pozadu. Cas ma do 18teho mesiaca. Dnes? Vsetci rovesnici krasne chodia dobehla ich...a teraz napriklad co sa tyka reci ..je popredu pred vsetkymi. Ma 3,5 roka a niekedy mam pocit,ze mam doma 15tku. 😁 Niektori jej rovesnici este komolia...pouzivaju par slov... viet. Ona debatuje ako stara mudra. Kazde dieta je ozaj tak vynimocne a na ine... no v urcitom veku sa to trosku zrovna. Cize ozaj len treba pockat.

primadona
29. apr 2023

ahoj moja má 14 mesiacov a nechodí, ale je narodená predčasne. Sme sledovaní aj u neurologičky. Chodí okolo nábytku sama stojí, ale nepohne sa.

deti95060810
29. apr 2023

syn bol ťažší , lenivší tak ten mal aj viac ako 13 m
jedna dcéra bola štíhlejšia tak tá chodila krátko pred svojim prvým rokom....

autor
29. apr 2023

Áno stvornozkuje rýchlo. 🙂 aj stojí , sama sa postaví aj pri nábytku aj v postielke. 🙂 Len ako si sa jej nechce robiť kroky bez opory . .mne to prišlo cudne pre to že všetky deti zrovna v jej veku v našom okoli chodia :D ale tak ako čítam je to ôk 🙂 dakujem

ildiko36
29. apr 2023

Do 18mes má čas, ale keď jej chceš kus pomôcť pitaj ju na rehabilitaciu, to nepoškodí, prave že posilní svaly ktore nepoužíva.Ked mi napíšeš ip mam daake cviky video ktore sme my cvičili, viem ti cez messenger preposlať

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
pinkgirl
29. apr 2023

Daj jej čas a hlavne neporovnávaj svoje dieťa s cudzími deťmi. Do 18m má ešte čas sa to sama naučiť 🙂.

domkakvet
29. apr 2023

Je to v úplne v poriadku.

ada309
29. apr 2023

Vacsina deti zacina chodit v roku... do 18m je stale v norme... moja stredna prve samostatne kroky v 14m, vsetko robila oneskorene.. dnes ma 6r a ide do 1.roc , na zapise sa nik nepytal,kedy zacala chodit 😉😊

sonnenshein
29. apr 2023

Syn 8 mesacny
Starsia dcera 12 mesacna
Mladsia dcera 18 mesacna (aktualne ma 3 roky a je nezastavitelna)

jarnajar
29. apr 2023

Je to normálne. Staršia 15 mes., mladšia 13.

54tinka54
29. apr 2023

Neboj sa, ešte má čas 🙂 môj začal samostatne chodiť keď mal 14 mesiacov, v podstate zo dňa na deň a hneď začal chodiť pekne, nebolo treba ho ani chytat. Čiže ja som aj bola rada že si dal “načas” a začal hneď chodiť ako pán 😁

julie19
29. apr 2023

Naša staršia začala chodiť v 16 mesiacoch 🤷‍♀️už mi bolo všelijako už som sa aj doktorky pýtala že čo s tým a doktorka ma spražila že do 18 mesiacov ma čas a nemám stresovať a teda prišlo to samé zo dňa na deň 🙂 … uvidíme teraz mlasia dcéra (aktuálne 4 mesiace) či bude rýchlejšia ako jej sestra ale sľúbila som si že pri nej už stresovat nebudem aj keby začala au v tom 18 mesiaci

dadis
29. apr 2023

Moje deti obe az po 15. mesiaci zacali..a su vyborni sportovci..obe deti presli vsetkymi vyvojovymi fazami, nechodili sme s nimi za ruky a pod. Kym nechodili, stvornozkovali, popri nabytku chodili, same sa pustali, az ked mali istotu.

rk123
30. apr 2023

moja v 14m, kamoskina v 16m. v 13m ani dva kroky neurobila ako pises ty 😀

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mufka1
30. apr 2023

Ja ti poviem moju skúsenosť mam 3 deti a každé začalo v inom čase chodiť. Syn ten mal čas,ten začal chodí keď mal 17 mes .dcéra stredná keď mala 11 mesiacov sama začala chodiť a najmladšia začala keď 10 mesiacov bez toho aby potrebovala pomic ona bola taka ja sama ja sama😁 takže vôbec nestresuj hlavne neporovnavaj 😊neboj sa, pustí sa ani nebudeš vedieť ako

victory7897
30. apr 2023

Áno je to úplne v poriadku, jeden deň sa pustí a už bude chodiť bez pomoci, netreba porovnavať , niektori iniciatívny rodičia chodia s ručkami od 7mesiacov dobre že ne aby bolo ich dieťa top ako skoro vie..nikdy som to nerobila ,na všetko dozrel čas , jeden v 18mes a druhý dokonca rok a 7mes, nikdy nepadali mali krásnu stabilitu.

palicka
30. apr 2023

Tak začne ako 14, 15 mesačná. Kľud. Má čas

diamand2326
30. apr 2023

Ahoj, moji obaja začali chodiť až ako 15 mesační, príde jej čas, neboj 😉

cali2016
30. apr 2023

Moja zacala ako 14 mesacna...

rivini
30. apr 2023

Pokial stoji a snazi sa okolo nabytku chodit, je to uplne ok.

sono2
30. apr 2023

15 a 16 mesiacov staršia, mladšia
Nechápem čo riešiš

sim_icek
30. apr 2023

Syn začal v takmer 16 mesiach chodiť. Nič nezmeškal, lieta ako tornádo 😃