13 mesačné dieťa a denný spánok

lenkasalayova
9. jan 2013

Mile mamicky,
viem, ze kazde dietatko je ine a ze tato tema sa tu rozoberala uz viac krat, ale aj tak ...
Ako casto a ako dlho spavaju 1 rocne deti cez den? Moj maly ma 13 mesiacov a aj po celej prespatej noci ked sa rano zobudi, po 3 hodinkach sa pyta spinkat znovu. Rano vstava okolo 06:00 , 3 hodinky vydrzi byt hore a uz chce spinkat. Spi cca. 1 hodinku a znova sa to po 3 hodinach opakujem. Viac krat sa uz stalo, ze sa poobede cca. O medzi 16 a 17 hod. sa sam pyta spinkat, ocicka ma unavene, vyzera ako angora ...a mrnkoce,place , vrti sa v postielke 30 minut az 1 hodinu kym zaspi, pritom je vidno aky je moc unaveny, ze chce spinkat. Vzdy ma v izbe vyvetrane, je prebaleny, v suchom obleceni tak aby mu nebola zima ani moc teplo, najedeny.
Inokedy ho ulozim do postielky a do 15 min. zaspi. Ked zaspi o 17:00 tak obcas spi az do rana. Neviem, ci je to zdrave, ale nechcem ho budit. Potom je mrzuty a uplakany.

hajajanka
9. jan 2013

Ja mam 13-mesacnu dcerku a ta spi 1 x za den cca 3 hodky. Ak tvojmu syncekovi vyhovuje taky denny spanok, aky ma, tak na tvojom mieste by som to neriesila. Spanok predsa nie je skodlivy, len prospesny 🙂 Bud rada, ze dietatko spi celu noc a este aj cez den si pospinka. Jeho telo najlepsie vie, kedy si potrebuje oddychnut. Neries to.

hajajanka
9. jan 2013

A naco tu je tato tema 2x???

lenkasalayova
autor
9. jan 2013

@hajajanka Ja som sem davala iba 1 x takyto prispevok, nie 2x.

pettule
9. jan 2013

Ty jo, tak to spinká docela dost. Malá od jednoho roka spinká 1x za den po obědě cca 1,5-2 hodinky. 🙂

lenkasalayova
autor
9. jan 2013

@hajajanka Ahoj. Inak ja som rada, ze maly si pospinka a ze prespi celu aj noc, ale podla mojej mamy to je divne, ze takto spava, vzdy mi povie...ty si takto nespavala ked si bola v jeho veku...atd. Nemam rada ked porovnava. Ma sice aj ona vlastnu pravdu, vychovala 2 deti, ale predsa kazde dieta je ine. Parkrat sa uz stalo, ze maly zaspal o 14:00 a zobudil sa medzi 21-22 hod. Neviem ci je to v norme, ale nechcem maleho budit ked spinka.

lenkasalayova
autor
9. jan 2013

@pettule Urcite sa raz dopracujeme k tomu, ked bude spavat 1 x pocas dna. Zatial spava takto, ale to, co plati dnes zajtra uz nemusi.

pettule
9. jan 2013

@lenkasalayova Každý prcek má jinou potřebu spánku, takže já bych ho prostě nechala, tak jak chce spinkat, ať spinká. On si určitě sám řekne. A přesně jak píšeš, co platí dnes, nemusí vůbec platit zítra 🙂. Rozhodně bych ho nebudila.