icon

17-mesačná sa nevie postaviť

4. jún 2023

Ahojte...moja malá už chodí po roku mala 13m keď sa pustila sama..len sa nevie ešte postaviť..keď je dnu nájde si nejaký nábytok alebo dvere tak sa postaví bez problémov..len keď sme vonku a padne tak nevie sama len sa presunie k mojej nohe a tak sa dvihne..,už ma to začína dosť aj trápiť..mali ste aj vy taký problém?
Predvčerom sme mali 17m .

pribinak
4. jún 2023

Tak toto dieťa by mal vidieť neurológ a fyzioterapeut

autor
4. jún 2023

Ale čupnút a zdvihnúť sa to vie bez problémov..zabudla som dopísať

simik22
4. jún 2023

Kde si bola doteraz ?mala si to riešiť hneď ako začala chodiť

deti95060810
4. jún 2023

@simik22 zmysluplná rada pre autorku...🙄

autor
4. jún 2023

@deti95060810 to áno, jednoducho povedané ,,matka roka,, čo vie všetko, všade bola..atď, takéto odpovede mi určite pomôžu 🤦‍♀️

divokykonik
4. jún 2023

Však ale je pravda, že si to už mala dávno riešiť. Už je teda dosť veľká na to, aby sa vedela sama zdvihnúť, čiže smer neurológ a fyzio, treba ju to naučiť.

lorin29
Autor odpoveď zmazal
juliet86
4. jún 2023

chod k sukromnemu fyzioterapeutovi. a skus popisat ostatne milniky kedy a ako sa zacala pretacat ? ake zacala sedenie lezenie stvornozkovanie stavanie sa pri nabytku

tani777
4. jún 2023

A zacala chodit sama okolo nabytku a postupne do priestoru,alebo ste ju ucili chodit za rucky? Moje baby sa najprv naucili postavit sa v priestore a stat bez pomoci a az tak sa vybrali do priestoru,dovtedy chodili len popri nabytku..ale som laik,len takuto skusenost mam

anjelicek26
4. jún 2023

Pediater a fyzioterapeutka, drzim palce.. Moja mala velmi Slabe brusne svaly, dnes aktivne sportuje...Ale cvicili sme dlho.

mooonika1975
4. jún 2023

Mne napadlo, že či to len nevie. Možno ukázať , cez kolienka, na štyri , a jedno koliesko a sup hore. Skús jej to viac krat ukázať. Mala by to vedieť, ale…. Môže byt za tým všeličo .

asined88
4. jún 2023

Tiež si myslím, že to vie, len to musí vyskúšať. Ak si vie čupnúť a z toho sa postaviť, tak znamená, že svalstvo má pevné. Len asi nevie ako na to. Netreba ju nechať vstávať s vašou pomocou ale zakaždým ukázať ako na to aby vstala sama. Pôjde to, nebojte ☺️

petamich
4. jún 2023

nevidela by som to az tak dramaticky ako niektore diskutujuce 🙂 skratka jej je pohodlnejsie postavit sa o nabytok (teba) ako vstat v priestore co je narocnejsie

tiez by som asi skocila nejakej sukromnej fyzioterapeutke, vysvetlila jej co a ako a nech vam poradi, pripadne ukaze nejake cvicenia

zdenkak87
4. jún 2023

Nas zacal sice chodit skor, mal 10m. Dovtedy chodil popri nabytku. Ale tiez sa nevedel v priestore len tak postavit, vzdy dosiel k niekomu/niecomu a pridrzal sa. Neriesila som to, po case zacal vstavat normalne zo zeme sam. Trvalo mu to uz ale neviem kolko, mozno aj 2 mesiace (mozno viac? 🤷‍♀️ fakt nepamatam 😁) kym na to prisiel ze sa nemusi chytat nicoho. Odkukal od deti na ihrisku.

autor
4. jún 2023

Ďakujem všetkým 😊 už ideme asi pomaličky na to, lebo sme boli vonku a prišla k nám návšteva a spadla, a nikto pri nej nebol tak sa snažila postaviť sama, len z nou spadlo na kamienky, (bola aj unavena už pred obednym spánkom)..a začala plakať, tak sme utisovali 🤦‍♀️..ale je to na dobrej ceste, že chce..

simik22
5. jún 2023

Matka roka je tá , čo jej dieťa má dáky zdravotný problém a namiesto toho aby to riešila , už dávno s lekármi po xy mesiacoch napise na fórum.

autor
5. jún 2023

@simik22 iba Vy ak máte nejaký,,zdravotný problém,, nie moje dieťa...nabudúce si nechajte svoj komentár pre seba,nikto nie je zvedavý na Vaše arogantné správanie. Pekný deň.

asined88
5. jún 2023

@simik22 áno, lebo lekári mávnu čarovnou paličkou a hneď je problém vyriešený. Ja chodím už cez 3 mesiace k lekárom s jedným hlúpym bacilom čo majú deti a si predstavte, že stále nevedia čo na to. A nie, nebola som za jedným lekárom, ale bola som už u 5, moje deti už toľko toho pobrali že až a zatiaľ absolútne nič nepomohlo. Takže nerobme zase z lekárov neviem čo. Niekedy je intuícia mamičky viac.

ls56
5. jún 2023

Autorka… ano druhy pišu uražajuce komentáre ale ty si si prišla po radu,tak je logické,že sa ti dostane aj zla poznámka na tvoju adresu,obzvlašť pri tomto, keď je vidieť,že si niečo zabedbala… to nie je hanba ani nič podobné, ale byť tebou sa nechlácholim tym,že už asi na to ide..ma 17 mesiacov a nedokáže sa postaviť.. podla mňa by ju mal určite fyzioterapeut vidieť.. veď dáš za to 20€ a budeš vedieť čo ďalej a nie sa utešovať,že už asi to bude… divne no

autor
5. jún 2023

@ls56 už to riešiť nemusíš, mala to už dnes zvládla krásne sama. Nemám pocit aby som ju zanedbala.....