19 mesačné bábätko má stále plné rúčky

anonymnamamina
30. jan 2021

Ahojte baby, stretli ste sa uz niekedy s niečím takýmto? Mam 19 mesačnú dcérku, ktorá ma neustále obidve rucky plne ale neustale, nestane sa ze by mala 1 prázdnu, tým pádom mi neurobi papa ani tap tap pretoze sa čuduje, ze nemá ako keďže ich ma plne, ked jej niečo zoberiem ide hned po niečo iné.... neukazuje mi na veci prstekom.... očný kontakt ma, aj sa miluje mojkat, na meno reaguje len ked vie ze robi niečo zle inak veľmi málo....

anonymnamamina
autor
30. jan 2021

Este som pozabudla, ked pride priateľ, ja, alebo návšteva k nám uteká k dverám, smeje sa tesi sa, rada sa hráva sama je samostatna, no vždy príde pomedzi hranie sa pomojkat, ponahanat a opat sa ide hrať sama..... ťažko sa mi učí nove veci, skusam ju teraz učiť papat sama, ale protest, nedovolí mi ukázať ako si chytiť lyžičku a dat do pusinky, vobec nechce aby som jej pomáhala, len namoci lyžicu do papania a hra sa s tým, rozmaze to po stoličke alebo po sebe, ked ju dám dole a vysvetľujem jej ze s jedlom sa nehrame začne sa hnevat... nechám ju vrátim ju tam znova sa jeduje.... tak ju učím aj knihy ked jej ukazujem kde co je, aké zvieratko alebo vec, chytiť jej prstek a ukázať tu je havo, vytrhne mi prstek z rúk a otaca si stránky dalej, ked sa opýtam kde je havo, vobec neukáže

andreatytler
30. jan 2021

@anonymnamamina Nas syn ma 14 mesiacov a je to presne to iste az na to ze on vacsinou ma veci len v jednej ruke ale neustale si to preklada. Ale to ako sa pride pomojkat a uz bezi, to ako je zvedavy na navstevy, to ako sa chce hrat s lyzickou a rozmaze jedlo vsade, to ako neukazuje prstekom a ked mu ho chytim aby som mu ukazala ako, tak trha ruku. Podla mna je to vsetko uplne v poriadku.

Nas syn ukazuje celou rukou... natiahne rucku a vsetku prsteky a tak ukaze... ked ukazuje male veci ako ucho na medvedikovi, tak vtedy to usko chyti dvoma prstekmi... Zo zaciatku sa na veci len pozeral ale vzdy som ho ziadala aby aj ukazal.

Tap tapusky som ho ucila 6 mesiacov. Kazdy den tlieskala ked sa mu nieco podarilo, pri pesnickach a ked bol vo vysokej stolicke, tak som mu chytila rucky a zatlieskala na silu (vela krat len 2x tap a potom dal rucky do pasti)... velmi dlho sa mu to nepacilo ale pokracovala som... potom konecne zacal tlieskat sam... takze len trpezlivost a poziadaj aj inych nech mu tlieskau. Nas syn prvy krat zatlieskal ked na neho zatlieskal doktor.

Pa, pa ucime uz 8 mesiacov a nic.

Ja dam nasmu do ruky lyzicku a popri krmeni mu sem tam ukazem ako to dat do ust ale on o to nejavi este ziadny zaujem (len sa hra) a tak si pockam ked bude v tom stadiu ze sa bude chciet krmit sam. Nesilila by som to. Niektore deticky zacu skoro a niektore neskor.

Skus pomenovat vsetky oblubene hracky. Zober macika a povedz... toto je Misko a opakuj niekolko dni a vzdy ked sa s nim hra spomen nemo Misko. Drzte hracky na tych istych miestach a kazdy den sa jej opytaj: Kde je Misko? Prines Miska. To iste s oblecenim. Ked idete von, pomenuj kazdy kus odevu co jej obliekas, maj to ulozene rozne po byte a pytaj od nej aby ti to doniesla alebo ukazala pred tym ako jej to oblecies. A zase treba jej nechat tie veci chytit, posuchat sustiaky, pobuchat cizmy. Nas sa naucil casti tela na opici lebo tam si moze tie oci, usi, chvost ohmatat a potiahnut... Male deti sa ucia rukami. Co si mozu ohmatat, to si lepsie zapamataju... skus radsej to ako tie obrazky v knihach.

A hlavne ju uc pomedzi hru... nesnaz sa ju niecim zaujat a vysvetlit je veci... skor pozoruj co ju zaujima a popri tom jej vysvetluj tak ze opisujes to co ju prave zaujima.

danieladeley
30. jan 2021

@anonymnamamina to je blbe no, mala by uz vediet minimalne malu nasobilku :/

miadi
30. jan 2021

Uplne normalne sa mi to zda. Moja dcera vedela zamavat ale nemala chut to robit 😂stale nerada zdravy a to mà 5r . Proste musi mat naladu . Ani prstom moc neukazovala iba v knizke. Ale mudra je neskutocne . Zaujima ju aj to kolko je mesiacov moon 🌙 v nasej galaxy.. to bude Proste taka povaha kazde dieta je ine. Moj syn je sikula zatlieskat a dat papa vie od 8-9m prstikom ukazuje ked ho nesiem na rukach kam chce ist. Ked sa mu nieco podari Sam si zatlieska. Podla mna asi len moc sledujes Lebo je to tvoje prve dieta .Druhe dieta sa viac nauci Lebo nema okolo seba iba mamu ale aj surodenca staraieho. A ani nevies ako Lebo uz to ani nevnimaa ze ho ucis robis to automaticky. A vnima viac aj interakciu medzi mamou a surodencom. Nehladaj problem kde nie je.

majamat
30. jan 2021

moja dcera bola od narodenis priecna a malokedy robila, co som chcela. to fakt musela mat naladu. proste soms nou nepohla, ked nechcela.

mogaa
30. jan 2021

@anonymnamamina čo po nej chceš? máš zdravé šikovné šťastné dieťa.....v takom veku bude robiť len to čo chce ona a nie to čo chceš ty.....daj jej čas ak bude chcieť sama papať, určite bude😉na misku jej ráno nakrájaj chlebík a nech si berie sama.....lyžičku pri krmení obeda do ruky a nech skúša sama, medzitým jej dávaj ty.....ale ešte je naozaj skoro aby ti niečo jedla s lyžičkou sama, to by musela chcieť sama......v tom veku jednoducho deti robia len to čo sami chcú a to čo zaujíma ich, nie to čo chce mama.....naša dlho nevedela ťap-ťap-ťapišky, baran baran buc ani varila mišička kašičku, knižky ju nezaujímali ani opakovanie ako robia zvieratká😉ale napr.vedela v tom veku používať detskú vidličku, nakrájaný chlebík jedla sama, sama jedlo napr.jablko v celku(nenakrájané)alebo si hryzkala mrkvičku.....ale inak robila len čo chcela, čiže žiadne prines papučky alebo daj knižku....pozrela na teba a robila si svoje.....inak buď rada že sa zahrá sama😉treba ju nechať nech sa bavká s čím chce, do ničoho ju nenútiť, všetko nabehne keď bude na to sama pripravená.....

kacena4
30. jan 2021

neviem co ocakavas od 1,5r dietata napr. na ucenie papat lyzickou ti odporucam vidlicku, napichnes jej jedlo na nu a ona si sama vlozi do ust nebudete mat neporiadok a nauci sa manevrovat s priborom po case sama napichovat a trafit si do ust, neskor mozes prejst na lyzicku z tkorej jej strava moze vytekat/vylievat sa. napichovat moze ovocie, nakrajany chlieb, zeleninu...