icon

2,5 mesačné dieťatko si vyžaduje moju celodennú prítomnosť

livuska1
17. apr 2013

Ahojte mamicky,ktore mate podobne dietatko ako ja.nas maly ma 2 a pol mesiaca a cez den si vyzaduje stale neciju pritomnost.nechce byt sam.95 percent dna s nim musim stravit a zabavat ho nejako.casto uz ani neviem ako.ako zabavate svoje ratolesti vy?

Strana
z2
livuska1
autor
17. apr 2013

@abbie satku velmi nemusim aj ked asi by to malicky mal rad.ale kedze pred tehotenstvom som bola stihla a pocas tehu som pribrala 30 kil a teraz po mam este stale plus 10 moja chrbtica je v keli....

vejula
17. apr 2013

@livuska1
@katia7 kupte si šatku alebo manducu. JA malu nosim v šatke a teda nemôžem si to vynachvaliť, mnala spokojna, že je stale somnou a ja mam obe ruky volné, takže si môžem porobiť, či venovať sa malemu, a nieje to ani zdaleka taka zaťaž ako ked by som ju vlačila vkuse na rukach

suz2
17. apr 2013

@livuska1 my mame 6,5 mes. a je to to iste...sam vydrzi max. minutku. no co uz, zmierila som sa s tym, upratujem a varim ked je manzel doma.... raz sa to snad zmeni

zuzanockamt
17. apr 2013

@livuska1 mala som podobny "problem" ... vyriesila som to jednoducho - satkou a spravila som nutne domace prace aj so synom v satke

emita
17. apr 2013

@livuska1 chcem ťa len povzbudiť, že to bude dobré. Môj syn si takú pozornosť vyžadoval do 6 mes. potom sa naučil štvornožkovať a objavovať svet... doteraz je to veľký objaviteľ ktorý sa nikdy nenudí, vždy sa zabaví sám. to že si vyžaduje veľa podnetov je super, ukazuj mu nové veci, nos ho, nech objavuje svet. keď sa nám narodila dcérka, bola som šokovaná keď dokázala 10 min. poležať sama v lehátku-to som pri synovi nezažila 😀 ale zato doteraz musí byť stále na niekom prilepená ako kliesť, sama sa nezahrá (iba ak narobí neplechu 😀 ) a na chbrticu určite začni cvičiť, musíš spevniť tehotenstvom ochabnuté svalstvo, bude dobre. držím prsty! ten bábätkovský čas ubehne veľmi rýchlo, užívaj si drobčeka 🙂

blackcat8885
20. apr 2013

@livuska1 Aj môj malý má 2,5mesiaca a tiež vyžaduje moje prítomnosť celý deň.Ale zariadila som si to tak,že varím,žehlím alebo upratujem večer okolo deviatej ked už malý spinká a cez deň som s ním non-stop.Spí len v kočíku takže prechádzka je denne 2-3hodky a inak počas dňa mu spievam,rozprávam sa s ním,ukazujem hračky,dávam na bruško,robím lietadielko.Občas vydrží 15-20minut v postieľke pozerať na kolotoč vtedy rýchlo jem,alebo niečo spravím ale inak je na rukách.Je to zlatíčko,plače hlavne v postieľke ale ked ho vezmem na ruky je zlatý.

danjelca
20. apr 2013

také malé bábo zabávat nosením v šatke nech pozoruje svet.

danula.ch
22. apr 2013

@livuska1 ergonomickeho nosica, alebo satky sa bat nemusis, tazisko je na bedrach, nie na chrbtici. pri spravnom drzani tela nebudes mat problem ani s namahanou chrbticou, ak navyse zacnes nosit najprv na kratsie casy a radsej castejsie, chrbat si zvykne.
na chrbticu ale aj celkove na klby a kosti mi veeelmi pomaha rybi olej omega 3, ktory obsahuje aj D vitamin. ten pomaha viazat v kostiach vapnik. zbytocne som predtym brala vapnik, vsetko ma aj tak bolelo. potom som zacala jest ten rybi olej a nemam problem 😉 . dostanes ho v lekarnach bud vo flaske co sa musi drzat v chladnicke, alebo ja si ho kupujem v tobolkach, hocijaky aky prave maju a ten v chladnicke byt nemusi. nedam na to dopustit, odvtedy neviem co je bolest chrbta a bedrovych klbov 🙂. predtym ma vsetko bolelo, taraz nemam problem

gabi6211
1. júl 2013

Moje dietatko ma skoro 2 mesiace a tiez si vyzaduje moju pritomnost ked je hore, lebo inak spusti hystericky plac, aj ked idem len na wc. Tiez neviem co nove by som vymyslela, aby som ho ukludnila. Mame aj kresielko, ale ked ho do neho dam a chcem pri nom nieco robit, tak aj tak vacsinou place. Ale tak uz si zvykam pomaly 🙂

Strana
z2