2,5 ročný syn má problémy so stolicou
Ahojte-chcem sa spytat ci ste niektora mali podob.problem...mam skoro 2,5 roc.syna.doteraz nemal problemy s kakanim,ale posledny mesiac hroza-raz ma dni ze v pohode,potom zase mu to nejde-skor mi pripada ze zadrziava,lebo stahuje zadok.potom ma len take male akokeby ludovo povedane škrkatka-viackrat do dna-co potom znači vyštipany zadok.mame este plieny-na šerbel sa chodi vycikat ale kakat nechce ist.on musi pritom utekat po celom byte a byt sam.normalne sa bojim odplienkovania.pri prvom synovi som takyto ziadny problem nemala.vdaka.
@kvetinka100 Zdravim, ako keby ste pisali o mojej dcerke. Ma 2 roky a 3 mesiace a asi tak pred vyse mesiacom som zaregistrovala presne to, co opisujete. Je pritom uz od augusta bez plienok, Tie davam len na noc. Krasne sa vzdy pyta na cikanie a aj kakanie bolo presne takto. Chodieva tam, kam si vyberie - bude nocnik alebo wc (mame presne take sedatko, ako opisuje Mariana143). A kakanie byvalo uplne v pohode. Citali sme si pritom knizku alebo sa rozpravali a pod. No nejak sa potom prestala pytat a zadrziava. Niekedy ide kakat az na 4.den :-/ A presne viem, kedy uz je "plna", lebo je aj nervoznejsia a nechce velmi jest - akoby citila, ze kazde susto ju "pohne". A to tiez beha, chyta si ritku, zacne sa pytat na ruky (lebo ked ju drzi clovek na rukach, tak sa moze sustredit na zadrziavanie...). Skusili sme na radu lekarky Duphalac, no ani po mesiaci som nemala pocit, ze by jej nejak zabral. Ja si myslim, ze ma psychicky blok - asi to raz bolelo z nejakeho dovodu a odvtedy sa boji... a potom zadrziava...a potom je hoveno velke, tak to boli zas... bludny kruh. Obcas sa objavi aj krvicka ☹ Tak sme skusili homeopatika na radu znamej. Nikdy som tomu nejak neverila, ale mam trosku pocit, ze asi zaberaju. No aj ona vravela, ze to je beh na dlhu trat. Dcerka sa musi proste prestat bat. Skusali sme vsetko mozne, uz snad vsetci plysaci kakali do serblika a pod.veci, ktore sa radia. Este mam jedno podozrenie - stalo sa nam dva-trikrat, ze som ju nestihla v ramci kupania vybrat z vane, ked uz kricala "kakat...kakat" a pustila to do vane (alebo raz to "padalo" cestou, ako som ju niesla na wc)... Tak mi napadlo, ci z toho nema nejaku "traumu", blok. Hoci som jej samozrejme za to nevynadala, ale ona bola z toho vtedy uplne nestastna. Takze momentalne ja dufam, ze casom to odide tak, ako prislo :-/
Ale budem rada, ked niekto da pripadne nejaky tip, skusenost, ci a ako s tymto bojovali 🙂
no... toto je cim dalej vacsi a castejsi problem mnohych deti....
casto za tym byva bolest - tym ze odmietaju ist kakat, zapecu sa , potom im to nejde, spoja si to s bolestou a je to dookola zacarovany kruh...
Zazila som u kamosky.. trvalo to dlho.... skoro 2 roky... maly presne ked uz musel, zacal sa nahanat nervozne hore dole.... hladal miesto, kde by sa zasil..a le aj tak plakal, ze nechce a chce a dookola... nakoniec vzdy sa schoval do satnikovej skrine a tam sa vykakal, ale casto az po 4-6 dnoch !!! to uz je zivot ohrozujuce, riesila to od psychologa az po gastro...
nepomahalo nic, proste psychicky zacarovany kruh.. nekakas, boli, takze zas nekakas..
Treba davat nieco na zmakcenie stolice, ona dava nieco, neviem ako sa to vola, ale to ked mu dava, tak chodi konecne normalne kakat. ( tu na MK si baby chvalia nejaky Easy Lax) je to nejaka speci vlaknina, ci co.. bezne vlakniny a strava nepomahali..... ako nahle mu to neda, zas nepojde kakat ....
Neviem, cim to je.... tato doba nejako na tie deti vplyva... akoby kakanie brali ako nieco neprirodzene,alebo co...jo a urcite nepojde kakat v skolke, jasliach... nikdy. radsej bude drzať....
Rozmyslam, ci to neni tym, ze dlho sa deti an nocnik nedavaju, ze ved maju cas a naco.. aj tak to este nechapu a bla bla... a potom zrazu nechapu, co to z nich vychadza, boja sa toho, alebo co... je to pre nich fuj... a radsej to drzia, nasledne sa zapecu a uz je to....
Ked deti kakali skorej do nocnikov, ani taketo problemy neboli, videli kako odmalicka.. teraz casto ani nevedia, ze co maju v plienke aj do 2r a zrazu niekto chce od nich kakat a nechapu preco a naco....
@katrin21 Nesuhlasim celkom s Vasim poslednym tvrdenim - dceru som davala na nocnik od kedy vedela sediet. Tesili sme sa z hovenka, nemala nikdy problem. A ako som pisala, nemala ani 2 roky a uz vydrzala aj cikanie bez plienok cez den a na kakanie sa pytala vzdy este skor, lebo nechcela zaspinit plienku a chapala (aj stale chape), ze do nocnika/wc sa cika a kaka. Chodi uz takmer rok do jasliciek a tam tiez nebol problem. Zacalo jej to az teraz mesiac dozadu, cize tam muselo nieco nastat. Mohla mat zapchu a bolelo ju to, ked kakala a tak sa rozhodla, ze kakat nechce. Nie je to o tom, ze nechape, co od nej chcem alebo ze kakanie je nieco nezname. Praveze to chape az moc dobre a preto nechce v den, ked uz je to na spadnutie jest. Alebo teda este ta "nehoda" vo vani.
Mam tiez znamu, ktorej uz vacsia dcera si raz v minulosti (myslim, ze mala vtedy 3 roky) nasla hnede na nohavickach (asi zle uztrete alebo nestihla) a vtedy mame zahlasila, ze ona pojde kakat az v lete (boli vianoce...). A vydrzalo dievca az 12 dni...
@km1983 ano, ved pisem, ze casto je to aj problem so zapekanim.... ale velmi velmi casto sa to celkovo deje teraz a asi to bude okrem stravy, ktora je ina ako kedysi, aj tymito vecami... netvrdim vsak, ze u vsetkych deti, ale ze aj tym proste asi u mnohych..... 🙂
Ano, oni chapu, co od nich chceme, to bolo obrazne povedane, ze nechapu, co od nich chceme... skor to bolo myslene, ze dost dlho kakaju ani nevedia o tom a mohli by aj skor si to zacat uvedomovat.. dost to vnimam, kedze mam ani nie 2r dieta a vidim, kolko deti v tomto veku este ani nesedelo na nocniku....
ANi moja nekaka do neho, ale nocnik pozna, obcas skusame a uz sa aspon pyta prebalit a viem, kedy kaka.... vzdy si cupne , ale na nocnik proste nechce este.... ale hovienko vidi, pozna...
ale niekedy je za tym fakt aj nejaky stres, zmena v zivote, strave, cokolovek.... a ked to boli, zapeccene, tak vznika dlhodoby problem .. ano, u vas veru moze byt aj taky nejaky pocit hanby za tym.... kludne.. ked je dieta citlivejsie takto to moze prezivat
@katrin21mne to napadlo s tou vanou, lebo presne, mala je citliva a vnimava. A neznasa, ked sa jej nieco nedari. Tak mohla z toho ziskat nejaky pocit, ako pisete, hanby alebo ze "zlyhala". Uvidime, co vyriesi cas. Bojim sa ju napchavat laxativami, aby si creva na to nezvykli. Takze ked vidim na ten cca. 4.den, ze uz je to "na spadnutie", tak ju proste pridrzim na vecku... clovek by neveril, kolko sily ma take dieta 🙂 Viem, ze mozno niekto povie, ze takto jej ten "zazitok" zas zneprijemnim, ale nechcem ju nechat dlho bez kakania, lebo ako pisete - moze to ohrozit zdravie.
Inak ta znama dcere vtedy vraj dala prehanadlo (netusim ake) a mala sa vykadila a odvtedy ze uz bol pokoj. Ale ja by som to tiez tak dlho nenechala.
a este je homeo pripravok.. kamoska chodi na homeo seminar a maly jej zapadal podla jeho spravania a priznakov do obrazu pre pripravol NUX VOMICA.... ono homeo by sa mala brat individualne, nie vseobecne lieky, lebo treba zistit pricinu podla priznakov....
ateda jjemu to pomohlo, ze mu do ked uz dlho nekakal vecer dala a druhy den sa vykakal.... ze akoby sa zbavil proste strachu z kakania....
Skus sa poradit s nejakym homeopatom, ale dobrym.... co spravi aj diagnostiku, nie len supne vseobecny liek, ktory nemusi zabrat tym padom
tí chalani ja mam dojem ze su vsetci rovnaky....moj syn to iste robil zadrziaval..nesiel kakat aj 4 dni potom som s nim sedela aj hodinu vkuse na wc to bolo nieco hrozne on reval ze mu to nejde ze ho boli brusko samozrejme ze uz bol zapeceny...davali sme take prehanadlo od doktora a kdeco no des a hruza vôbec to nepomahalo....stravu mal pestru proste zadrziaval nechcel chodit kakat..dokym mal plienky v pohode....co sme sa donho nahucali ze si sam robi zle aby isiel ked sa mu chce...az za nejaku dobu si dal povedat ked mu gastroenterologicka pohrozila trosku a chodi ale aj tak raz za 3 dni len uz v pohode bez revu...ale s prepacenim nas*re tolko ze mi tym upcha zachod.. 🤐
Dakujem ženy pojdem sa poradit s doktorkou,co a ako-aspon vtom ako čitam niesom sama
ak viac dni nejde, pomoze easylax do ritky streknut a zarucene sa vykaka. pripravok na zmekcenie stolice Forlax, my sme sa vdaka nemu z toho dostali po skoro 2 rokoch. V prvom rade ale strava samozrejme. Je tu aj skupinka Problemy s vyprazdnovanim deti, kde si mozes precitat pribehy a rady mamiciek. Drzte sa.
Ženy ešte jedna otazka,stretli ste sa s tym ze dieta chodi pekne na nocnik,ale vykakat sa tam nechce?len do plieny...je to len docasny blok alebo to je na dlhsie?ako ste to riesili?na zachod nechce chodit...

Ahoj, mi sme malému kúpili detské sedátko na WC .... veľmi sa mu zapáčilo, že sedí ako veľký. Pri kakaní si sadnem na stolček k nemu a rozprávame sa alebo si hádžeme malú loptičku a chvalabohu to zatiaľ funguje. Prajem veľa trpezlivosti a držím palce 🙂