22 mesačný syn nevie zaspať inak ako na rukách
Co mam robit uz mi u mamy zaspaval aspin vecer v posteli so mnou a ked sme dosli domiv je aj chory ale nic len ruky. Aj pohde do postielky aj vyjde aj na zem som dala pwrinu lezali sme rozpravky hovorili a potom vreskot a ruky. Mna boli rameno uz nevladzem. A nevravim na obed to uz vobec furt sa hra vybehuje a ked zaspi na rukach potom spi aj 4 hodiny. Prosom za kazdu radu lebo som bezradna
Ta stoji v tej postielke a vrieska a uz som hotova i ja i on
@miska843 spi pri takom svetle? Nam pomohol zaves-zatiahnem a signal-ze sa ide spat. Ani zaluzie neboli ok-presvitalo vela slnka. A nemozes mu dat na zem matrac nejaky-alebo nafuk.postel a ze nieco nove...lahnes k nemu. Ocividne nezbednik. Alebo mu urob akoby stan a dole daj matrac...miesto-kde sa bude citit. Prejde to...do 18r urcite nebude chciet byt na rukach. Presne-aj my v bytovke ticho a nemozem ho nechat jacat. Aky to ma aj vyznam? Nemoze ziskat zas pocit...ze bude sam a este aj tma... moj vcera nespal cez den-zmena casu a to som tusila-ze to nebude ok. Dnes tiez velmi nechcel. 1x usiel....chvilu sa pohral...a ked som videla naznak-ze ho opat uklada...vzala za ruku do izby...ze ideme spinkat...nebranil sa a do 5 min. spal. Ja to zas nesilim...ze musi zaspat a ked nie...2h ukladam. Naco je to dobre? Ze budem nervozna?
Pn nesmie vidiet, ze ty si hotova!!! On musi vediet, ze ty si si sebou 100% ista a nepovolis
Ty ja ked to tu tak citam... A je ten maly vobec unaveny? Alebo uklafas len preto ze ty chces aby spal a chces si oddychnut? Lebo ako 4 hodiny aby vrieskal unaveny sa mi nezda.. Ved raz odpadne nie? Ci on bude kludne hore aj 48 hodin?
@nelinka2009 je zvyknuty spat na obed potom bu nespal 4 hodky
Vzdavam vybrala som ho nech beha nemam nervy ja cely den nic nezrobim a este co v noci bude.
No skus hp yeda poobede nedat spinkat a vydrzat to s nim a vecer uz mozno potom zaspi bez toho divadla...
No comment uz... Ako to vzdavanie je velka chyba, ale tiez ukladanie k spanku ak dieta nieje unavene.. O par mesiacov tu budes pisat:
Pomoc nezvlafsm to! maly ma adhd... No comment
Co by si nemala nervy? Len sa treba ,,hecnúť,,. A toto napr. ja dokazem ked uz mam fakt ze dost. So mnou tiez cvičí malá ale ked sa ja nasserem tak som ako šelma a to uz na mne vidi aj slepý ze koniec srandam, keby som tu mala myšli tak aj tie pri pohlade na mna radšej zalezu....
@sardinka336 a to mam pol dna sediet pri postielke a nic z toho? Tak radsej nech nespi a este aj ditoaden berie do to ta merzeny jak fras je
Ty davas dietatu lieky? Pre Boha preco? To ti pren ho niekto ptedpisal? Ako prepac ale si normalna? Ci to ty si si dala pri decku a teraz ta to lame spat?
on tiez citi, ze Ty si nervozna.... tak ho nedaj spat popoludni, a chodte ist skor spat vecer...
a Ty sa hlavne ukludni, lebo takto to nedas.... a nie je mu tá postielka co z nej vylieza uz malá? a tiez by som tam zastrela, ma tam moc svetla... skus mu pekne v klude vysvetlit, ze uz je velky, tazky, ze vsetky deti spia same v postielkach, ze si lahnete spolu, povedz mu rozpravku, nech ho nemusis mat na rukach... a to ked pojde do skolky, to ako potom budes riesit?
@nelinka2009 ved je chory pisala som ma laringitidu sopli a kasle jasne ze mu davam lieky
@maminkasisa vedu vysvetlujem inak je sikovny len na toto je asi blby aj na nocnik
Zbytocne mu hovorit absolutne nic
@miska843 sak ale dieta treba učit...čo mu chceš len hovorit? Dnes to nechaj tak, nemas na to sil..ked budete obaja ok, tak potom začni robit zmeny. Zial, neexistuje zazračny sirup ktory dieta naučí na režim, na nočnik, jest samostatne atd...komu sa to chce trenovat? Ani mne nie...zial, vysledky inak nepridu len ,,cvikom,,. Vyzdravte sa a potom niečo rieš.
Proste je taky nevie sam oddychovat nevie si lahnut ked poera rozpravku lahne si na brucho lezi ale nic. Jasne parkrat sa stalo bol dobity vypil mlieko otocil rit a spal asi 2 x. Snat uz teeaz sa unavi von tak to bude ine.
@sardinka336 juuuj uz ta vidim, selma. Taka som presne aj ja. Len nech ma niektory naserie.
Uz aj mala zistila, ze mamu sa neoplati nasrat. A to ma tiez len 20 mesiacov.
Ale ja nenecham sebou tocit. Ja som tiez len clovek a ziadny robot.
Tiez to co povolim, ale odtaaaal potaaaal. A so spanim a jedenim nie je som nou ziadna sranda. To su pevne pravidla a nepovolim.
Ja by som povedala že je to len rovnaký zvyk dieťatka ako dojčenie....čo je na začiatku milé a pekné tak časom to prerastie do doslova obťažovania a až do zúfalstva... ja som na tom bola podobne s dojčením oboch detí...zaspali iba na cicke a keď zistili že cicka nie je v ústach rev...mladší sa mi budil aj 10x za noc... a to do 1,5 roka...som bola celá vykrútená od spania na boku... tak je to aj s tvojimi rukami že ťa bolia,bodaj by nie veď je to už 2 ročné dieťa...s vlastnej skúsenosti nepomôže nič iba s tým rázne seknúť...obaja prerevali skoro 3 noci ale noc čo noc to bolo lepšie...teraz majú už 5 a 3 roky a večer im dám pusu zakryjem poprajem dobrú noc a zaspávajú samy ,ale tiež sme si prešli kadečím až to tato začalo fungovať,len pevnú vôľu...to isté aj ty, proste nevezmi už na ruky a vydrž! pochopí že to takto nejde. Vymysli nejaký rituál pred spaním a drž sa ho ...nebude to fungovať hneď ale za pár dní to bude lepšie a lepšie...vydrž 😀 je to skorej o výdrži teba ako rodiča... držím palčeky
Booozinku, dobre s vami zameta... Pochopte, ze vy ste rodic, on ma pocavat vas, nie vy jeho...
Uspavanie na rukach? Ako ste si naucili, tak mate... Uz ste to mali riesit davno, nie teraz, ked ma skoro dva roky.
Mam dvoch synov 7,5r a 2,5r a ani jedeho sme neucili spat na rukach. Vecer im precitam rozpravku, dostanu pusu a odchod spinkat. Obaja maju dooost energie, ale ked poviem, ze sa ide spat, tak sa ide. Ziadne vyjednavanie a toboz nie utekanie z postele!
A mladsi ma to iste aj pri poobednom spanku.
Hold, ste na neho moc "dobra". Vie, ze si s revom vydobije svoje
No je to tak zacalo to kolikami a potom uz si zvykol. Co zrobime som prvyraz mama teraz by som robila inak
Naco pytas radu, ked aj tak o nu nestojis? vsetko len neda sa, nemozem, nechce a podobne, no pekne ste si dieta naucili a este to budes mat "veselsie". Dieta musi mat hranice od mala, musi vediet, kedy konci sranda a uz je to cez ciaru. Ale u teba vie, ze si moze robit co chces, lebo nemas trpezlivost. A pustat mu tablet, nech pri tom zaspi? No to uz je len logicky krok. Jeden zlozvyk nahradzas dalsim, co tak zavesy a rozpravky na pocuvanie? To ta nenapadlo?
@miska843 uz fakt neviem ako ti poradit. Ale ja ta chapem, ze si hotova. Nedostatok spanku moze z cloveka urobit nieco nedefinovatelne.
Takze:
1. Najskor sa obaja vylieste. Dieta z choroby a ty sa snaz nejak ukludnit. neviem ako, ale pokus sa. nech ide vecer uspavat muz a ty sa vyval na gauc. Ak mas len to jedno dieta, domacnost pocka aj tyzden. "Bordel" neutecie.
2. Aka vysoka je ta postel? Zabradlie tam nema? normalnu klasicku kupte. 90x200 normalna vyska, tiez co maju dole ulozny priestor su vyssie ale to by tiez nemal byt problem. Daj tam zabradlie, nie na celu dlzku. Ved on vie chodit, vie aj ako ma zliezt z postele. Ukazmu mu, kde nie je zabradlie, ze tadial moze zliezt, ked sa obudi. Ked sa bude v posteli "tocit" nema sancu cez zabradlie spadnut. To len, ked sam vyliezla. A ked bude vyliezat a par krat zdrb... na nos, tak si to zapamäta.
3. Nijake svetlo. Aj na obednajsi spanok. My mame vonkajsie rolety, uplna tma. Na obednajsi spanok ma nasa dvere zavrete, v noci, ked ideme s muzom spat, jej pootvorime, na chodbe je nocne svetlo.
4.Musis nastolit diktaturu. Riadny rezim. Kedy rano vstava. medzi spankami musi byt minimalne 4-5 hodinovy odstup.
Nasa napr. vstava o ca. 6 rano. Medzi pol 1 a 1 ide spat. Spi tak do tretej. Hodinku sa este pomoceme a potom sme do ca. 6 vecer von. Vylieta sa, vybeha, spinava je aj za usami ale sa unavi. Medzi pol 7 a 7 vecera, potom kupanie a pred 8 uz chrni. Niekedy to trva dlhsie, idu jej zuby, ocne, tak pokym si nasla miesto tak bolo aj pol 9. Ale uz sa to zase dalo do normalu.
Ked zaspi odidem z izby, zavriem dvere.
Pootvorim az ked idem spat ja.
Z postele sa este NIKDY nezdr....A to okolo 5 rano k nam dofrci. Sichne sa ku mne a spi dalej. Niekedy uz nezaspi ale aspon nevyvadza. Pusinkuje nas atd. Inak to nepozna, tak nebude ani vyvadzat.
Na velkej posteli sa ti bude aj lepsie vedla neho lezat. Uz ti totu niekto pisal, lahni si s nim, zo zaciatku bude vyvadzat ale nedovol mu zliezt. On sa osadi, postavi, vzdy ho uloz. Po case pochopi. Zo zaciatku budes vedla neho lezat nekonecnu dobu, mozno zaspis aj skor ako on: Ale casom sa to urobi, neboj. On pochopi.
Ja by som ho na rukach neuspavala. Ani si to enviem predstavit, my sme to nikdy nerobili. Ani na prse. Tiez som kojila 17 mesiacov ale neuspavala tak. Pred spanim som kojila v lahu. Ale malokedy zaspala. Od ca. roka sa napila, odtrhla, obratila na bol, chytila mi ruku a tak zaspala.
Jednoducho nesmies povolit. Ja viem, ze rev dietata moze cloveka obrat o nervy, nasa ked obcas spusti, to je ako sirena, ale nic nebude. Urcite veci nepovolim.
Treba zaviest pravidla a stale, vsade, aj na dovolenke aj mimo, stale ich dodrzovat.
My to tiez nemame jednoduche, stale sme na cestach, da sa povedat, ze zijeme z kufra a v lietadle hihi, zijeme v dvoch diametralne odlisnych krajinach sucasne (na striedacku), odlisna klima, casovy posun, ale co sa pravidiel spania a jedenia tyka, so mnou nepohne nic.
Deti su rozne, rozne povahy ale co najviac deti potrebuju, urcite pravidla, stabilitu, rezim. jasne, nei su to mali vojaci, ale pravidla su nadovsetko a ulahcuju zivot kazdemu.
Este co sa tyka nocnika. To ho nenaucis, ani neprinutis. MOzes mu to vysvetlovat, ukazovat stale dookola aby si to zafixoval, ber ho na WC, ked pojdes aj ty a vysvetluj mu, co sa tam robi a co robis ty atd.
On casom pochopi. Len na tu samotnu potrebu, pytanie sa atd. na to musi dozriet fyzicky a psychicky. A toto s vekom nema nic spolocne.
Tiez je dolezite, aby ste pouzivali vzdy len to jedno slovo. napr cikat a kakat. Nepouzivat rozne vyrazy aby nemal z toho gulas.
My sme napr. zvolili pipi a kaka. Sme trojjazycni a pipi pochopi kazdy aj v anglictine aj v nemcine aj v slovencine.
Copana je bez plienok cez den od 18. mesiacov, nehody boli, prvy mesiac, potom stale menej, terz fakt veeeelmi zriedka, vydrzi aj nakupy, aj dlhe shoppingy (samozrejme vzdy oci na stopkach, kde je WC), aj lety lietadlom vydrzi, pekne sa aj v lietadle vypytala. Na noc jeje este plienku dam, aj ked je zväcsa rano sucha ale pre pripad.
Bol to dlhy proces. Chapat zacala v 17. mesiacoch. Cize, ked on sam este nerozozna mokre a suche, neda ti to najavo, tak s tym nic neurobis. Len mu mozes vysvetlpvat.
Scusa ho nechat bez plienky. Ked sa pocika, pozoruj, ci zareaguje, ze ta dole je nieco inak. A vysvetluj. Najskor musi pochopit rozdiel medzi sucho a mokro. Potom to bude uz jednoduchsie a stale lepise a lepsie.
Ono vobec nie je hanba, ked bude mat plienku este aj ako 2,5-3 rocny. To len na SK robia z toho velke halo. Ked sama vies, ze vsvetlujes, ukazujes ale dieta jednoducho este nechape, neovlada svoje telo, tak si nerob hlavu. 22 mesaicov este nie je nic premeskane.
@miska843 prosím ťa najmä sa neobviňuj, k ničomu to nevedie, urobia si chybu, že si ho naučila zaspávať na rukách, to už nezmeníš, chyby robíme všetky. Ak je teraz chorý, tak by som to nechala pár dní tak, až kým vyzdravie. On je teraz nervózny z tej choroby a nechápe, prečo od dnes má byť niečo inak, ako bolo doteraz. Uspávaš ho len ty? Niekedy pomôže, ak uspáva otec, babka, dieťa vycíti ku komu si koľko môže dovoliť. Ak si na to sama, nechaj to pár dní teraz tak, keď si uspávala na rukách doteraz, tak to ešte pár dní vydrž, kým bude zdravý. Ale priprav sa na to, že to bez plaču nepôjde. Ty sa musíš v prvom rade upokojiť, on cíti tvoju nervozitu. Kludne obehni susedov a požiadaj ich o zhovievavosť, že syn zaspával na rukách a chceš ho od toho odnaučiť. Normálny pochopí, na ostatných sa vykašli, malé deti plačú. A začni s tým večer, nie poobede, večer je viac unavený. Uspávaj ho na posteli, bolo by možno dobré, keby ste mu už kúpili klasickú posteľ, ku ktorej sa môžeš posadiť na stoličku, do kresla, tá, čo je na obrázku, nie je veľmi vhodná. Možno by ho motivovalo aj pekné obrázkové posteľné prádlo. Posadíš sa k nemu, budeš ho objímať a vstať mu nedovolíš ani náhodou. Vstane, uložíš ho, musíš mať ale väčšiu výdrž, ako on. Nesmieš ale povoliť za nijakú cenu. Neboj sa, štyri hodiny večer revať nebude. Ak stratíš nervy po pol hodine, počítaj s tým, že nabudúce bude revať dlhšie.

@miska843 Kupte mu uz velku postel a skus si s nim sadnut v posteli a tak ho mat akoze na rukach a postupne ho ukladat tak ze nakoniec bude mat len hlavicku na tebe a neskor ho uz len drz a hladkaj, pekne pomalicky. Mozno to zaberie aj mesiac, ale prejdete na ine zvyky. Aj nasa malicka spinka len ked sa ma moze dotykat ale teda ja som ju odmalicka nenosila, radsej si k nej lahnem nech ma citi a hned je spokojna. Musis pekne postupne, lebo inac ho uz nebudes vladat, myslim ze takto by to mohlo ist bez zbytocnych placov a stresu