22 mesačný syn nevie zaspať inak ako na rukách
Co mam robit uz mi u mamy zaspaval aspin vecer v posteli so mnou a ked sme dosli domiv je aj chory ale nic len ruky. Aj pohde do postielky aj vyjde aj na zem som dala pwrinu lezali sme rozpravky hovorili a potom vreskot a ruky. Mna boli rameno uz nevladzem. A nevravim na obed to uz vobec furt sa hra vybehuje a ked zaspi na rukach potom spi aj 4 hodiny. Prosom za kazdu radu lebo som bezradna
@miska843 manžel skoro vstáva, ale môžete začať z piatka na sobotu. Vlastne aj kvôli nemu, keď bude malý večer vrešťať, ani on sa nevyspí. Neviem, o koľkej malý chodí spať a kedy ti ráno vstáva. Či je dostatočne unavený, alebo či už nie je prešvihnutý čas, kedy by mal ísť spať a on už nevie zaspať. Do piatku by si ho mala vykurírovať, psychicky sa pripraviť na to, že bude cirkus počas víkendu, ale aj na to, že ak vydržíte, o týždeň bude tento problém minulosťou. Ale začala by som tou posteľou, návlečkami a v piatok poobede sa ho snaž vonku unaviť a večer začať rituál, ktorý bude každodenný, bez ohľadu na to, či máte návštevu a pod. Večera, osprchovať, rozprávka, uložiť.
@miska843 inak otazocka este. Az teraz som si vsimla tu fotku, co si dala. To ta akoze postielka, z ktorej na fotke vylieza, to je jeho normalne a stale miesto na spanie?
To akoze nemyslis vazne, ci ano?
Obhliadnuc teraz od toho, ze ho uspavas na rukach.
Necudujem sa tomu dietatu, ze tam nechce spavat. Ved to je cestovna postielka. Taku podobnu mame aj my, to je tak na 2-3 noci provizorne spanie na dovolenke atd. ale nie stale.
Toto prosim pekne zlikviduj, daj mu normalnu postel, miesta tam mate, uz bude mat dva roky, moze kludne spat na normalnej. V takej postielke sa nemoze kvalitne vyspat.
@yanni my sme mali normalnu postielku ale v nej nechcel spat lebo syale niekde narazil a zobudila sa tak sme dali mstrac do tejto. Tu chce spat len zaspat nechce. On je rad v nej aj sa tam hra. On nema problem spat ale zaspat to moze mat aj zlatu a nezaspi. Normalbe mane v deckej dve len su vysoke zatial ho nedam musim kupit nejake madla. Neviem ako vase deti on v noci pendluje po celej posteli cize ja by som sa nevyspala.
😀 ja som typická ,,levica,, (znamenie) starostlivá, možu ma ,,ťahať,, za uši, skákať po mne...ale ked je dost tak je dost. A mám doma ,,3 mačence,, a keby si kazde so mnou robilo čo chce tak ma odvezú do Pezinka do cvokhausu. To len kolo jedného decka mozu robit matky psie kusy....
Včera sme mali oslavu a tam prišla nasa pribuzná čo má doma asi 2 mesačné dieta, ze ona chudatko cely den nič nejedla nepila...😲 pozerám na nu, ze sak ma doma ,,až,, jedno dieta, kde jej utečie? ...fakt zeny, keby mala statok, zvery...ale s jedným dietatom zeny nič nestihaju, nezvladaju...ja to nechápem.
A tuto dotyčná - nič sa nedá, nič nejde, snad nebude revat, snad nie hento alebo toto...to je potom kazdá rada drahá. Podla mna dnes vo výchove velmi chýba systém - ten navodzuje aj taky pokoj, istotu, nejaka prirodzena autorita, potom strach z detského plaču a vzdoru. Ved snad nebudem ,,zla mama,, ze zakazem...To je potom tažko.
povedala by som, ze na deti treba ist niekedy aj tak no tvrdsie. to, ze dieta nevie zaspat inak ako na rukach je len dosledok toho, ze si si ho tak naucila. rodicia by mali niekedy mysliet aj trocha dopredu a vediet, ze ich nebudu moct donekonecna uspavat na rukach, no deti nevedia, ze raz nebudu rodicia vladat. Treba ho dat do postielky a za par dni si zvykne len treba vydrzat
@sardinka336 haha. my 4😲
A inak je to pravda,. S jednym dietatom nic nestihas, s 5timi stihas ovela viac. Ono je to o prioritach. Jednoducho nemas cas a nervy na nejake vymyslance.
A problem dnesnej doby je aj to neustale nosenie. V dennu aj nocnu hodinu. Ano, volakedy sa tiez deti nosili ale nie z dovodu, ze ved reve, nechce atd. Vtedy zaviazali na chrbat a isli na pole. Ma deculo "smarili" na zem, popripade do hocky, ci ako sa to vola.
Pokym dieta nelezie, to je sveta zit. Ja som to dala na zem, nech si robi, co chce.
Ale teraz sa musia aj s trojmeacnim cely den "hrat". Rozumej: sediet pri nom a davat mu dake hracky?????!!!!! grrrr Preto sa nestiha.
A ptom su deti naucene len na mamu, skakanie, hojdanie, nosenie a ked deculo ma 10-15 kil, tak mamule zrazu precitnu, "juuuuj uz nevladzem".
Ono odnaucit sa da, ale treba na to pevne nervy. Nepovolit.
Vies co som ja minule urobila? A nech poslu na mna socialku. Mala zacala vrieskat, volaco chcela. Neprestavala podobrotky dohovaranim. Odisla som, vrieskala dalej. tak som zacala aj ja "vrieskat" podobne ako ona. Mala si tie oci vidiet. Normalne, ze ohohoooooo, toto som u mamy este nezazila. Odvtedy nevrieska, nehadze sa o zem, nevymysla. haha
@miska843 Nečítala som všetko, ale jedno je fakt. Vreští? Nechaj ho. Neprestáva? Jedna slabá po zadku s vysvetlením, teraz máš prečo nezaškodí. Bude mať 2 roky. Presne vie, čo robí.
@juhseverzapad Ved uz vcera vrestal menej ale stal kolo nasej postele a vrestal ja zacala rozpravku rozpravat potom pomaly vysiel este mlieko som mu dala taj zaspal pomaly ale co bude na obed zas to neviem na obed hoci zatbvorim do izby tak sa bud hra ale nieco vynajde. Ale neboj bity je az az a kplko kricom na neho. Stale yrieska do zrkadlovej skrine a naraza do nej a bijem ho po rukach a on sa mi smeje do ksichtu
@miska843 kolkokrat ti to mam pisat? Daj tam predsa zabradlie. A je vybavene. V spanku neprelezie. A ked bude sam vyskakovat, par krat zdrb... na gebulu, potom si zapamäta, ze to nema robit.
My me napr. museli na posteli pre copanu tiez trosku improvizovat. Ta postel sa da prerobi do roznych vysok. Ako zabradlie je doska po celej dlzke. Tiez sa ju snazila preskocit. A to je ze fakt vysoko pre take dieta (vtedy mala rok). Tak sme kupili v Ikea zabradlie, co je na taku 160cm detsku postel. To je kratke a hrubkou pasuje na nasu postel. A take zabradlie sa da aj vyrobit, keby daco.
A ked bude zliezat z postele cez "dieru", tak deti pridu na sposob ako si neublizit.
Alemne sa uz zda, ze je jedno, co ti tu baby radia, vsetko sa neda, nechce, nemoze atd.
Tak sa radsej ani nepytaj.
PS.Na foto ma cerstvych 17 mesiacov.
@miska843 jeeezisi moje nervy. zase sa neda. Tak kup novu. Nizsiu. Postele vela nestoja. Matrac a rost mozes pouzit aj z tej, co uz mate.
A este, kedy vravis "studentska". Do kedy si myslis, budes dieta moct drzat v cestovnej postielke. To je male, kratke, uzke. Mozno este tak rok. A potom ta "studentska" este stale bude vysoka. Ked tam das zabradlie, moze tam kludne spat aj teraz. Pre pripad daj na zem este nejaky matrac.
ty mas len vyhovorky. Stale hladas len "ako sa neda".
Cez zabradlie sa v spanku nema sancu skotulat. A ked bude z nej skakat a nabije si s prepacenim hubu, tak mu treba. On je uz velmi prefikany a s tebou len toci. A ty stale povolujes. Tak povoluj dalej, ale stazuj sa potom na lamparni a nie tu.
A inak, to co mame my, je uplne normalna postel. Pri kupe treba vzdy mysliet aj do buducna. V najlepsom pripade postel s dietatom "rastie".
http://www.paidi.de/kinderzimmer/kindermoebel/f...
@juhseverzapad
Slabú facku malému dieťaťu...úžasne...
@miska843 to si nevies poradit? Ku posteli matrac z postielky a hotovo, aj ja to tak mam, lebo tiez cestuje a nebudem behat celu noc k nej, lebo sa zas strepala. Ale necudujem sa, ze si s tebou dieta robi, co chce, mas len same vyhovorky. A naco ti je krik a capanie po ruke, ked aj tak ma s teba dieta vrtulu?
@taami Veď neodraziť mu hlavu! Len tak frknúť.
preboha fackat dvojrocne...omg. Uvedom si,ze dieta je na to zvyknute, je to jeho bzepecie, stabilita...etc. a zrazu mu to nedavas. Takze jasne,ze reve. Nenapadlo ta, ze proste si mzoe rusit denny spanok? Lebo unavene dieta proste po case zalomi a nebude 4 hodiny vrieskat. Skus ukladat neskor s priznakmi unavy ak su a vydrz.
@juhseverzapad
Aha...tak to je iné...
si kompletná? Máš zlý nick, mala by si mat neviemkdejesever
@taami A ty máš koľko detí, keď ideš posudzovať mňa? Keď budeš riadiť domáctnosť ako mám ja, tak potom papuľuj.
@miska843 to sú presne tie biomamičky, čo dieťa len vyvláčajú, koža na kožu, ergošatky a podobné nezmysly, dieťa žiadny režim, rozmaznané ako fras a potom sa čudujú, že prečo im toto robí. No na dobre sa ľahko zvyká, tak prečo by nerobil cirkus, keď mu to chceš odoprieť. Každá mama, ktorá začína s nosením dieťaťa by si mala uvedomiť, že je to možno super, kým ma dieťa do 6kg, ale každé dieťa narastie a matka sa stane jeho otrokom.
@juhseverzapad
Počet deti ti nedáva zjavne patent na rozum, ale to ťažko pochopíš...len aby si ty raz nedostala po papuly od svojich deti...
A to ja som za prísnejšiu výchovu, ale ako výchovna metóda fackať 2r dieťa, to si hrdinka.
@taami Si na práškoch? Čítaj, čo som napísala! Slabú, proste iba jemné ťapnutie, ale tebe to je škoda vysvetlovať.
@juhseverzapad nerieš ju....
chytim malej ruku ked po niečom cápe - sklo, dvere....a poviem rázne NONO...ale to nono aj znamena nono...a nie ze ,,vieš čo prosím ta na kolenách nebuchaj...,,...
Mohla by sa mi smiat kolko by chcela, ja sa smejem posledna. Aj x krat by som jej tu paprču chytila ze nono..kym to nepochopi. Oni tie deti vedia z tonu hlasu, intonacie, gest a mimiky pochopit kolká bije....
@sardinka336 Ona to raz pochopí. Deti presne vedia, čo môžu a čo nie. Moje decká málokedy dostanú po zadku. Stačí, že zahučím a už stoja v pozore, lebo vedia, že prestrelili. Tak boli vychovávané. Neustúpila som. Max. bol kompromis. To by dopadlo, kebyže mi majú skákať po hlave.
@juhseverzapad ty pochopíš, že ked sa budeš s ľudmi baviť horšie ako masiarsky pes tak ako to dopadne
@sardinka336
Len sa tu chlacholte koľko chcete, sama som za prísnejšiu výchovu, avšak 2r dieťaťu dávať facky, aj keď len take akože tak to je ozaj erudovaná výchova...
Zakladateľké tu dali veľa dobrých rad, myslím že aj sardinka, treba byt vytrvalá, dôsledná atd, nechce sa mi to opakovať, beh na dlhé trate, ale prinesie ovocie do budúcna, avšak fackať dieťa je z môjho neprípustne.
@taami Ja sa s tebou bavím ako mäsiarsky pes? 😂
@juhseverzapad
Myslím že áno... niekomu napísať, že "nepapuluj" na diskusnom fóre je dosť odveci...si na diskusii, a keďže máš teda viac deti a zrejme aj nejaký ten vek, mala by si sa vedieť správať...ale zrejme to je tvoja bežná komunikácia a sebaprezentacia...
@taami a tak vieš my sa ,,diskusne,, poznáme s @juhseverzapad, takze ja viem ze ona iste nie je typ čo tlčie dieta do nemoty, si si to velmi zobrala ...vychovné capnutie, toho musi byt ako šafranu a naozaj vo vaznej situácii - utečie na cestu a pod. Zakladatelka nema odhodlanie na nejake zmeny, takze podla mna tak, tu je kazda rada ako hrach na stenu - odpoved je ,,neda sa,, lebo dieta bude plakat, vrieskat...Podla mna vidí, ze mama to nemyslí vazne čo hovorí a preto z nej má prdel. Ako som spominala aj naša malá povystraja...ved su to deti ale ,,odtial potial,,.

@maslenka uspavam ja sama manzel rano skoro vstava. Teraz uz maly sedel zaspaval hlava mu padala ked som ho isla dat spat ozil a zase tu beha. Neskutocne