icon

23-mesačné dieťa bije a kope

stanka90
8. aug 2022

Ahojte moja dcérka má 23 mesiacov a strašne všetkých bije a kope keď sa jej niečo nepáči a skoro neustále mrna a je nervózna stretla ste sa niektorá s tím?

martul
8. aug 2022

@stanka90 podľa mňa všetky 😁

beata_k
8. aug 2022

@martul Vsetky nie.
@stanka90 Odchod z ihriska a to hned.

hilda08
8. aug 2022

@stanka90 odíď od nej ked ta bije… proste žiadna tvoja pozornosť ani negatívna ani pozitívna len odíď…len povedat ze to boli a nie je to pekne/nerobi sa to…a takisto aj od deti, ktoré udrie

joesvk
8. aug 2022

Je to len obdobie. Presne, odísť. Zobrať z ihriska. A pevné nervy. Niektoré deti to v určitom čase robia. Ona z toho vyrastie.
Niektoré sa hádžu o zem... Hlavne sa netráp a hlavne si nemysli, že je to tvoja chyba.

anjelicek26
8. aug 2022

Tak su rozne deti a rozne sposoby, ako spracovavaju hnev a emocie...tvoja to vypusta vsetko von a udiera... je to len faza, ale musis zasiahnut vhodne a okamzite... odist od nej, jasne povedat toto NIE a dieta otocit, zobrat, odpratat prec...bud do kocika a odijst s ihriska alebo doma odijst s miestnosti alebo dieta odpratat do detskej izby a povedat, ze takto sa spravat nesmie a ze to BOLI.

Ked zacne rozpravat, bude riesit konflikty recou, teraz je to problematicke. Skus sa vyhybat konfliktom, ktore eskaluju - tym si pomozes najviac. Vzdy zasiahnut ked vidis, ze je niekde medzi detmi problem. A ty - ked po dietati nieco chces - upozorni ho dopredu, ze o par minut idete robit to a to... hrate sa (a musis ist varit o chvilu) - tak povedz jej to dopredu, nie ze spratavame hracky bez varovania a mama odchadza, tam je nerv potom jasny... to iste vonku - pozri tam ma chlapcek hracky, my sme si doniesli svoje, ideme sa hrat (predijdes nejakym nervovm pri deleni sa)... celkovo sposob, ako dietatu niektore veci oznamis, musia byt pozitivne...vyuzivaj co najmenej ne-smies a ne-chytaj ne-lez tam a ne-chod... vyuzivaj - podaj mi to, pomoz mi, skus to spravit inak, pomozem ti? Ukazem ti to? Skusime to spolu?

stanka90
autor
8. aug 2022

@anjelicek26 ona hlavne bije mňa,muža a ešte aj deda lebo momentálne je snou stále ako my s mužom inak nikoho iného

anjelicek26
8. aug 2022

@stanka90 ako reagujete, ked ta udrie? Ono ak to robi casto, mozes si byt ista, ze reagujete nespravne :( Treba silno chytit ruky, ked sa zazenie a povedat NIE, toto nesmies robit a ist s dosahu dietata, kym sa neukludni... a kludne nech jaci, tie emocie zo seba dostane a bude zasa dobre...