icon

3,5 ročné dieťa chce len tatka

jedinecna888
3. feb 2021

Ahojte som tu nova a mam taky problem ze od narodenia viac menej moja 3,5 r dcerka uprednostnuje iba tatka som uz s toho uplne znicena...trva to strasne dlho uz co dcera uprednostnuje len muza.ja sa jej nemozem vobec dotknut nemozem jej cesat vlasy,nemozem jej urobit ranajky,nemozem ju okupat,umyt zuby,ist s nou vonku bez tatka ja proste nemozem nic..som strasne uz zufala strasne ma to boli ja neexistujem.nemozem sa ani hrat spolocne s nimi dcera ma vyhana z
izby,raz mi zabuchla dvere pred nosom..ked sa ideme prejst detto iba tatka chyti za ruku neexistujem pre nu...nemozem sa k nej ani priblizit hned chyti amok.zuri..iba tatko.ani sa ozvat k nej.aj ked otec nie je doma kupat ju je kriz kde je tatko rici mi na cely byt hystericky ze ona chce tatka mna nie,ze ma nelubi.pritom ked sme same sa ku mne tuli trosku sa aj pohrame..ale je to slabe...velmi ma to boli a chcem sa opytat je to normalne? Moj muz je s nou v kuse ,,na cicke,,ja neexistujem pre obidvoch muz pre nu robi vsetko co povie.vecne sa s nim hadam ze soplava tu rozkazuje ze ci je slepy.vsetko podla nej musi byt muz ma ignoruje ked len polozi ruku cezo mna alebo si sadne vedla mna dcera to zisti a uz ma vyhana ze mam ist prec muz nateseny ze ho lubi..strasne to boli...co mam robit prejde to? Trva to fakt od narodenia pomali.citim sa tu nepotrebna.uvazovala som ze ich opustim nezvladam to.muz mi povedal ze ma nelubi kedze sme rozvedeni ze ho uz nepritahujem len zijeme v spolocnej domacnosti.a zrazu ze ma lubi ze to nie je pravda ja uz neviem comu mam verit.nechcem taky zivot....
Zijem bez lasky,bez pochopenia ja naozaj pre nich neexistujem preplacem pomali kazdy den...nepotrebuju ma.radsej by som bola sama...je to strasne..keby to trvalo 2 mesiace nepoviem nic ale pomali uz od narodenia...nezvladam to..neviem co moj muz sa ma stale drzi vela zlych slov mi nakecal na mna teraz ze to tak nemyslel neviem comu verit..

podla nej sa robi nebavi ma to.muz

Strana
z2
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
ciernysokol
3. feb 2021

@jedinecna888 velmi tazku situaciu mas, je mi to luto. Asi by ste si mali vyjasnit najprv vy dvaja, co ste. Ak ste rozvedeni a nechcete spolu byt, nemali by ste spolu byvat. Byvaly ti schvalne ublizuje, dcera sa pridala, lebo jej to je dovolene a je v tom podporovana. On sa tesi z toho, ako ta ona odstrkuje, citi sa dolezity, cele zle. Dcera by mala travit cas len s tebou, bez toho, aby vyckavala, co jej on dovoli.

diusqa761
3. feb 2021

@jedinecna888 neviem úprimne čo tu poradiť. Neviem si tvoju situáciu predstaviť , neviem ako by bolelo byť na tvojom mieste. Z tvojho príspevku je cítiť že dcérku veľmi ľúbiš aj to ako ťa vnútorne ničí táto situácia. Mala si rozhovor z dcérkou? Povedala si jej že si smutná keď sa k tebe takto správa? Ideálne keby ste jej to povedali obaja aj s bývalým partnerom, keď jeho skôr rešpektuje. Nech jej vysvetlí že to ako sa k tebe správa nieje v poriadku a že ti to ubližuje... Alebo ak to je na teba už naozaj veľa čo takto skúsiť si dať najprv pauzu a rozmyslieť si situáciu a jej riešenie niekde v kľude kým pristúpiš k tak ráznemu kroku ako je opustenie dcérky ? Možno by pomohlo na týždeň ísť preč zrovnať myšlienky, napr k rodičom. Teraz reaguješ na základe pocitov , ak sa na chvíľu dištancuješ budeš mať možnosť to všetko zvážiť s kľudnou mysľou

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
3. feb 2021

@diusqa761 rok sme s exom boli bez seba...teraz sa vratil lebo musel nemal na podnajom a byt je spolocny

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
3. feb 2021

@jedinecna888 mozno by si mala vyhladat psychologa. Kam by si chodila? Si mama a nikto ta nemoze nahradit. Neboj, bude lepsie. AJ moj syn bol taky mamenek. Mama sem, mama tam ... no hrozne. Ale okolo 4,5 roka otocil a chce casto aj tatka. Bude to v pohode. Nechces sa vratit do prace?

ciernysokol
3. feb 2021

@jedinecna888 hmmm a z coho chce zit? Raz musi ist do roboty. Opustit dceru nesmies. Je mala, nema rozum, raz by tym velmi trpela. Ked ste boli rok same, bolo vsetko v poriadku? Kto dostal malu po rozvode do starostlivosti? Neda sa ti odist k rodicom a majetkovo vysporiadat byt? Samozrejme s dcerou a navrhnut byvalemu striedavu vychovu. Lebo co je toto? Ty chodis do roboty, staras sa a oni ta odstrkuju. Dieta rozum nema, byvaly ano, toto ma na zodpovednost on.

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
janulka1802
3. feb 2021

Uff, to vobec není normálna situácia. Myslím, že otecko tomu výrazne napomáha svojou výchovou. Keby mu na Tebe záležalo, tak niečo také nepripustí. Aj mne sa stalo, že malý nechcel ocka a pod., ale vždy som mu pekne vysvetlila, že ocko ho ľúbi, je dobrý a pod. Samozrejme, bolo to len také obdobie, keď bol hlavne so mnou. Potom to prirodzene prešlo, ale nikdy to nebol taký extrém. Je to veľmi smutné čítať a nieto zažívať. Musí Ťa to veľmi zraňovať. Skúsila by som aj odbornú pomoc. Podľa mňa to bude len horšie, ak to necháš len tak. Silno Ti držím palce.

ciernysokol
3. feb 2021

@jedinecna888 byvaly plati na domacnost? Dufam, ze netahas vsetko ty. Komu zverili dieta? Mozes ist krodicom?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
lolita555
3. feb 2021

Ahoj moj maly bol taky ale na babku moju mamu.len babka babka ked sme boli len my tak ok ale ako prisla prestala som existovat
Trvalo to tak do 3 rokov ale vzdy ked sa nabazil babky tak ma hladal.chcela som ti navrhnut ze mas odist aspon na par dni ked mas kde a ze by si videla ako by revala za tebou ale ked pises ze ani to nepomohlo.
No hrozna situacia ja by som revala tiez.neviem vobec co by som robila.ale hlavne nedavaj pred malou najavo ze ta to trapi viem ze je to tazke ale proste pred nou to ber ze mas na salame nech hovori co chce ze ti to neublizuje.skus
...
A nevsimaj si ju ak pride bud mila ale proste nepac pred nou normalne funguj.decka.su velmi vsimave,vidi to na tebe.
A k exmanzelovi,no nie je dobre ze byvate spolu nevies niekam.odist???toto nie je dobre takto nazivat.budes to mat tazke ked odides mala bude revat za otcom ale ty si matka proste nadstav pevne hranice zvykne si.povedzme si uprimne male decka maju ine zmyslanie urcite.z.toho vyrastie a bude lepsie.nepoznam dieta ktore nelubi matku aj zeny ktore hulakaju a trestaju svoje deti, tak ich decka lubia ked su male.mama je mama

mandarinka555
3. feb 2021

@jedinecna888 A z čoho preboha žijete a platíte SIPO ? Obaja bez práce....

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
alazala
3. feb 2021

@jedinecna888 to je veľmi vážna situácia podľa mňa. Ja si myslím, že tvoj ex manipuluje teba aj dcéru. (však teraz ťa využíva na bývanie a keď budú s dcérou problémy, obviní z toho teba) Neviem ako ti poradiť, ale dcéry sa nevzdávaj, ona ťa veľmi potrebuje, len to nevie. Ani nevie, že jej otec jej ubližuje keď jej všetko dovoľuje a len jej sa prispôsobuje. Veď nebude mať stále 3 roky, potrebuje jasné hranice, inak sa nebude vedieť začleniť do života. Pokús sa prehovoriť s mužom, že to tak ďalej nejde a určite sa obráť na odborníka,lebo toto rady z modrého koníka nevyriešia

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
bubuzu
4. feb 2021

@jedinecna888 ak ste boli s ex rok od seba,tak si dcera mozno len vynahradza jeho nepritomnost.je to dieta,nehnevaj sa za nu na to.musis to vyriesit s muzom,vy ste dospeli,vy mate chapat suvislosti.

elementissa
4. feb 2021

To sa dalo cakat, ze tu vsetky mamicky zacnu ociernovat otca,aky on je zasa najhorsi a bla bla. A pritom, zeny robia TO ISTE. Uzurpuju si deti, odstrkuju muzov, dieta muzovi ani nedaju a stale mu davaju citit, aky je pre nich nepotrebny. Toto robi extremne velka cast uzivateliek MK, ale ked je to v opacnom garde, tak je to zrazu kauza. Napoviem. Nie je to v poriadku. Avsak zeny takto tyraju muzov oooooovela castejsie. Toto je skor raritna situacia, ked je garde otocene. Ale oni to maju cele zvlastne. Su rozvdeni, byvaju spolu, muz nepracuje, dieta na nom visi.. Taka klasicka mamicka a z mamicky je taky klasicky odstrceny otecko. Nie, nie je to v poriadku. Ani ked to zena robi muzovi ani naopak. Avsak k tomu malo byt dieta vedene od narodenia a tazko uz teraz lisku chytat za chvost. A tiez som za rodinnu terapiu. Dieta moze mat jedneho rodica favoita,ale druheho by nemalo takto absolutne odmietat. Tam budu aj ine problemy, s ktorymi vam skuseny terapeut pomoze

andreatytler
4. feb 2021

@jedinecna888 Je mi velmi luto ze mas taketo trapenie.
Ty si psychycky tyrana muzom a on manipuluje dceru aby robila to iste. To je hrozne.
Dieta nemoze vyrastat v takomto prostredi. Je to velmi, velmi nezdrave.
Musis konat pre jej dobro. Musis zrusit spolocne byvanie s muzom a ist na sud ohladom starostlivosti o dieta. Idealne by bolo aby mal on len minimalny kontakt s dcerou. Aj ked sa zda ze tvoj ex je skvely otec, opak je pravdou. On jej velmi ublizuje takouto vychovou.
Vsetko co robi pekne zapis... presne co povie dcere a co dcera povie tebe. Potrebujes dokazy o tom ako dceru manipuluje. Kludne to aj natoc na video. Chod sa poradit s pravnikom.
Myslim si ze ked tvoja dcera zacne zit len s tebou a bude mat minimalny kontakt s otcom, jej spravanie sa zmeni.

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
sense
4. feb 2021

Nuž tu by mal zakročiť tatko... povedať ze je aj mama..
A potom len vydržať,.... Jasne ze dieťa vaic ťahá kto u kt všetko dovolí a nič nemusi

jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
jedinecna888
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2