Hysterický plač pri kúpaní. Poradíte?

adka629
10. apr 2014

Mamicky potrebujem pomoc..so vsetkym si viem poradit aj sama..ale toto je nad moje chapanie. Mam 4,5mesacneho synceka..po narodeni chvilu trvalo, kym si na kupavie zvykol..potom si ho oblubil a kupal sa rad..asi pred 2tyzdnami pocas kupania spustil neskutocny hystericky plac..teplota vody taka ako vzdy..kupem ho v rukach..nepouzivam lehatko..vcera znovu to iste, drzala som ho na rukach trosicku ponorila zadocek..ako nahle zistil, ze je vo vode spustil rev..ked som ho dvihla nad hladinu vody ukludnil sa..kupanie prebieha stale rovnako..a zrazu toto..proste z nicoho nic sa boji kupania..neviem si to vysvetlit..je to strasne, ved ho nemozem ani okupat..poradte mi prosim.. :(

stormie
10. apr 2014

My sme mali to iste par tyzdnov dozadu s 14 mesacnou, tiez som si to nevedela vysvetlit. Skusila som ju dat oblecenu do vane aj s hrackami, to bolo v pohode a potom vecer som jej dala tie iste hracky do ruky a tak som ju dala do vane. Neviem ci to iste zaberie aj na tak male babo, pripadne skus nech si iba maca ruky a nohy vo vode a postupne sa mozno prestane bat. U nas trvalo este 2-3 dni kym kupanie bolo ako pred tym, bola v krci a velmi sledovala co sa okolo deje a tvaricku som jej radsej ani neumyla. Urcite nekup nasilu, radsej pockaj par dni a umy navhlcenym uterakom.

darina1952
10. apr 2014

@adka629 ahoj, ako píše stormie daj si teraz 2-3dni pauzu od kúpania a skús urobiť z kúpania "udalosť" - keď máte veľkú vaňu tak sa okúp spolu s ňou. Samozrejme k tomu budeš potrebovať asistenciu manžela aby ti malú podal a vybral z vane. Keď uvidí malá že aj mama ide do vane s ňou mohlo by to pomôcť a samozrejme sa jej celý čas prihováraj aké je kúpanie zábavné a že vodička je šteklivá a podobné komentáre 😀 ....skrátka urob z kúpania zábavu a nie nutnosť 😉

nicolle21
10. apr 2014

u nas pomohlo davat teplejsiu vodu len o 1-2 desatinky stupna a bolo hned dobre 😉

katusap
10. apr 2014

Moja malinka robila presne toto iste. Stacilo ju vlozit do vody zabalenu v obycajnej bavlnenej plienke. Proste potrebovala na sebe citit nieco a nie hned vodu na pokozku. Takto som ju kupkala asi dva tyzdne a potom uz sme skusili bez plienky a bolo vsetko ok.

bosoriak
10. apr 2014

Ahoj, skus si dat pokojne aj 2 tyzdne pauzu od kupania. Taketo male miminko sa nezaspini nejako extra, nestresuj ho zbytocne. Staci okakany zadok umyt v umyvadle, telicko umyt mokrym uterakom. Ved este ani nejako teplo nie je.

A urcite skus aj teplejsiu vodu, prip. to kupanie v plienke. Ale ja si myslim, ze to prejde ak to nechas tak.

84verca84
10. apr 2014

u nás to bol tiež boj. ani uterák pod telo nepomohlo. spoločná kupeľ ano. ale nedá sa s ňou stále kúpať. tak som si zohnala lehátko. neplakala

siska53
10. apr 2014

Nasa plakala az do skoro 7.m,potom si to oblubila.syn sa kupal rad po 3.kuoani z porodnice bol uplny pohodak a na vodu sa tesil. Ale zas zacali hystericke revy po 2.roku,ktore zmizli a zas sa objavili,zas zmizli. Teraz ma 4r. a obcas sa mu stane,ze schyti zachvat revu pri kupani (on kvoli hlave,ktoru si nechce umyvat.).
podla mna treba vydrzat,zoznamovat s vodickou,daku hracku dat,ukaeat,ako si moze clapkat rucickami,nozickami,nam pomohlo casom pri malej toto.

darkadm
10. apr 2014

U nás pomohlo vyhriať miestnosť - kúpeľňu.
10 minút pred kúpanim zapnem ohrievač a vypnem ho až úplne nakonci.

jamabe
10. apr 2014

My sme kvoli placu museli niekolko mesiacov malu len sprchovat.. To sa jej velmi pacilo! 🙂

lenka268
10. apr 2014

Maly mal tiez take obdobie, z nicoho nic, jednoducho ked zbadal ze sa ide kupat koniec, strasny rev, normalne bol vydeseny, neviem co to znamenalo dodnes, ale viem ze som sa o to tiez zaujimala vela zien pisalo ze mali s detmi tak isto taketo trampoty pri kupani. Preslo to same od seba za par tyzdnov. Tiez som ho v tom obdobi len sprachovala tiez sa mu to nepacilo ale aspon tak strasne neplakal. Vtedy mal asi 1,5 - 2 roky presne neviem.

euka210
10. apr 2014

najskor sa vtedy nieco prihodilo a preto sa boji. Dnes sa uz vobec neodporuca kupat kazdy den, ja kupem len 1xtyzden, ked sa pokaka, tak umyjem zadok v umyvadle pod kohutikom, alebo v lavori. Casom zabudne sa bude sa kupat. Nas prvy sa tak zlakol, ked sa omylom napil vody, ale bol vecsi, potom sa nechcel kupat, ale po case ho to preslo.

mimacek
6. máj 2014

Maminky, ked je problem s babom ked ho kupkate vo vanicke alebo v kupacom vedierku, skuste to velmi jednoducho.... vezmite si dietatko na prsia na telo a spolu s nim sa ponorte do vody, uvidite, ze bude kludnejsie a ked vas citi pokozku na pokozku, tak to je signal, ze je vsetko v poriadku.... drzim palce a prajem vesele kupkanie....

esheya
8. máj 2014

Moj 9,5 mesacny chlapcek robil to iste, rad sa kupala zo dna na den zacal plakat, kupeme sa uz vo vani, vzdy krical mama,mama, mama, pritom som stale pri nom,nespadol, cize asi to je len obdobie. Vyskusala som ho vziat dp bazenika, bala som sa,ze by si mohol vybudovat strach z vody,ale nakoniec, sa tam vyblaznil, tesil sa. Nam to pomohlo, prestal plakat dokonca aj vo vani.