icon

3,5-ročné dieťa odmieta cikať

7. máj 2025

Teraz 3,5 rocny chlapec, bol odplienkovany pred cca rokom. Nasledne asi po 4roch mesiacoch prestal hovorit, ze mu treba cikat, proste pomaly zacal pustat do treniek, zriedka sa pocikal uplne. Vycika sa, az ked zistime, ze uz ma mokre trenky a posleme ho cikat (aj to velakrat odmieta ist). Skusali sme vsetko mozne, kazdopadne stale pusta do treniek, on proste nema cas sa ist vycikat. Uz mal vysetreny moc, aj sono obliciek a mechura pre kazdy pripad. Viem, ze chlapci toto obcas zvyknu robit, ale u nas je to uz cca 8smy mesiac a ziadny pokrok. V septembri ide do skolky a ja netusim, kolko si ho tam nechaju, ked sa toto nezmeni. Mate nejake tipy?

lenkakravcova
7. máj 2025

A aký dostáva trest keď sa takto zámerne vycika do treniek? Lebo takto veľké dieťa to už robí kontrolovane.

autor
7. máj 2025
@lenkakravcova

A aký dostáva trest keď sa takto zámerne vycika do treniek? Lebo takto veľké dieťa to už robí kontrolovane.

@lenkakravcova ziadny, vzdy sme sa ho snazili len pozitivne motivovat

beabelisova
7. máj 2025

To je take obdobie neboj sa nic 😉 My sme si tym tiez presli. Zrazu bolo vsetko prednejsie ako ist cikat. Ale prezili sme to aj bez trestov..Pojde do skolky, bude medzi detmi tak ho to velmi rychlo prejde, lebo bude vidiet ine deti ze chodia. No a ak by aj - presne pre to sa dava do skrinky nahradne oblecenie.

nin12345
7. máj 2025

Ak správne chápem on si je plne vedomý že cika do trenírok len sa mu proste nechce ísť na wc tak to pusti radšej do gatí?

lussy1810
7. máj 2025

Teraz ma vsetci "ukamenuju" ale podla mna nebol dozrety na odplienkovanie plus do toho obdobie vzdoru

autor
7. máj 2025
@nin12345

Ak správne chápem on si je plne vedomý že cika do trenírok len sa mu proste nechce ísť na wc tak to pusti radšej do gatí?

@nin12345 on nepusti naraz vsetko. Niekedy ma na trenkach maly fliacik, niekedy, ked sa vela napije a neskontrolujem ho nacas, tak ma uz velky flak mokry, alebo aj teplaky uz mokre. Ale pusta to po troske (to tiez neviem ako dokaze, lebo ja ked uz raz zacnem curat, tak to neviem len tak zastavit v polke). A ked sa ho spytam, preco sa nesiel vycikat, povie ze lebo sa hral.

zupka33
7. máj 2025

Podla mna uz ma tiez vek na to, aby to dokazal kontrolovat. A na to, aby bol taky lenivy, tak je az moc mlady zase 😀

autor
7. máj 2025
@lussy1810

Teraz ma vsetci "ukamenuju" ale podla mna nebol dozrety na odplienkovanie plus do toho obdobie vzdoru

@lussy1810 aj to je mozne, aj ked odplienkovanie islo bez nejakych problemov. S kakanim to trvalo o par tyzdnov dlhsie, ale zvladol aj to.

lussy1810
7. máj 2025

A v noci to ma ako?

autor
7. máj 2025
@zupka33

Podla mna uz ma tiez vek na to, aby to dokazal kontrolovat. A na to, aby bol taky lenivy, tak je az moc mlady zase 😀

@zupka33 on je extremne tvrdohlavy. Vsetko, co sa mu nechce spravit, povie, ze to nevie. Napr ze sa nevie vyzut, ked prideme z vonka a je schopny 20 min pri dverach revat, ze on to nevie. A toto je schopny spravit 4x za tyzden, cize nieco take ako ze ho to prestane bavit, na neho len tak lahko nefunguje.

autor
7. máj 2025
@lussy1810

A v noci to ma ako?

@lussy1810 v noci plienka. Ked sa odplienkovaval, zacal sa budit aj v noci, ze chce cikat, ale trvalo to len par dni a potom sa prestal budit.

zupka33
7. máj 2025

Co ja viem, raz ho to istotne prestane bavit. Otazka je, ci mu vies realne vysvetlit, aby to robit prestal. Ale asi uz pokus bol, tipujem.

lussy1810
7. máj 2025

V noci plienka to do 5rokov je este ok v podstate. Ked sa pocika dojde za tebou ze je mokry? Ak nie nechala by som ho parkrat tak . Ja mam takeho isteho syna tvrdohlaveho cize poznam neboj 😀 pripadne ak ma niaku oblubenu rozpravku tak mu kup take trenky a povedat ze tieto ocikat nesmie lebo sa bude ten a ten z rozpravky hnevat pripadne skusit pisoar zabovy proste akokeby zacat odznova 😀

autor
7. máj 2025
@lussy1810

V noci plienka to do 5rokov je este ok v podstate. Ked sa pocika dojde za tebou ze je mokry? Ak nie nechala by som ho parkrat tak . Ja mam takeho isteho syna tvrdohlaveho cize poznam neboj 😀 pripadne ak ma niaku oblubenu rozpravku tak mu kup take trenky a povedat ze tieto ocikat nesmie lebo sa bude ten a ten z rozpravky hnevat pripadne skusit pisoar zabovy proste akokeby zacat odznova 😀

@lussy1810 vacsinou nepovie. Vacsinou to zistim tak, ze sa ho spytam (aj to niekedy povie, ze je suchy, aj ked je mokry), alebo vidim, ze uz ma mokre teplaky, alebo ked zacne kychat.

lussy1810
7. máj 2025

Ked nepovie tak si to neuvedomuje kludne by som ho nechala v tom chvilu nepytala sa ho lebo ked je tvrdohlavy tak mu to lezie na nervy a spravi opak. Nechala by som ho tak nepytala by som sa ci chce cikat neprezliekala ho len povedala ze ked chces cikat vies kam mas ist alebo mi povedz a pojdeme spolu a viac neriesila v ten den a sledovala. Ono ked sa ho to pytas casto tak zacne mu to liezt na nervy a tym ze je tvrdohlavy tak sa proste zatne a nepohnes s nim. Ja mam take dva kusy doma ked sa zatnu tak neprejde ani tank cez nich

heminepa
Autor odpoveď zmazal
aliziana
7. máj 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa neviem, koľko máš rokov, ale predpokladám, že si mala ešte látkové plienky. Tam to dieťa cítilo, preto sa aj deti ľahšie odplienkovali, tieto moderné jednorázové vsajú všetku tekutinu a dieťa je suché...

autor
7. máj 2025
@aliziana

@heminepa neviem, koľko máš rokov, ale predpokladám, že si mala ešte látkové plienky. Tam to dieťa cítilo, preto sa aj deti ľahšie odplienkovali, tieto moderné jednorázové vsajú všetku tekutinu a dieťa je suché...

@aliziana jemu zo zaciatku vadilo, ked sa pocikal (ked sme odplienkovavali), hned hlasil ze je mokry. Teraz mu to vobec nevadi.

autor
7. máj 2025
@lussy1810

Ked nepovie tak si to neuvedomuje kludne by som ho nechala v tom chvilu nepytala sa ho lebo ked je tvrdohlavy tak mu to lezie na nervy a spravi opak. Nechala by som ho tak nepytala by som sa ci chce cikat neprezliekala ho len povedala ze ked chces cikat vies kam mas ist alebo mi povedz a pojdeme spolu a viac neriesila v ten den a sledovala. Ono ked sa ho to pytas casto tak zacne mu to liezt na nervy a tym ze je tvrdohlavy tak sa proste zatne a nepohnes s nim. Ja mam take dva kusy doma ked sa zatnu tak neprejde ani tank cez nich

@lussy1810 ano, lezie mu to velmi na nervy, ked sa ho pytame, posielame ho cikat

lussy1810
7. máj 2025

Moj bol par dni taky isty potom som to vzdala nepytala som sa iba som trpla v podstate a z nicoho nic mama idem cikat a zostalo mu to takto ale akonahla som sa ho pytala zatal sa povedal nie a po chvili pocikany sice dosiel povedat ze je mokry omylom ze zabudol ale vzdy dosiel alebo zakrical nikdy mi zase mokry nechodil.