3-ročný synček nechce kakať do záchoda

natalia_1234
20. aug 2022

Dobrý večer mam synčeka 3 ročného a nechce mi kakat na záchod...len sa mi tam vicika ...poraďte ako ho dostať na ten záchod aby sa vykázal...Ďakujem

kris_tin257
20. aug 2022

Môjmu som kúpila novú hračku čo chcel vyložila na komodu a povedala mu že keď bude kakať do wc tak tu hračku dostane a bude sa môcť s ňou hrať, prekvapivo rýchlo to pochopil a začal kakať do záchoda 😊 vydieraním sa vždy dopracujeme u nás doma k cieľu 😀

nikpa
20. aug 2022

@natalia_1234 nenutit a natlačiť na pílu lebo môže z toho chytit blok a začne zdržiavať stolicu. Nám sa to stalo so synom a skončili sme niekoľkokrát na pohotovosti s klystírom. Nechaj ho kakať kam chce, či do plienky alebo do nočníku. Sám sa časom naučí keď už cika do wc, že aj kakat sa tam má.

h2
20. aug 2022

@natalia_1234 A kam kaká? Do plienky, alebo do nočníka? Niekedy je deťom ťažko vykakať sa posediačky, ide im to lepšie, keď pri tom čupia. V tomto im vyhovuje plienka, ale aj nočník, lebo je na zemi a keď na ňom sedia, majú nohy dosť vysoko. Odporúča sa dať im na záchode niečo pod nohy, aby im pri sedení neviseli nad zemou.

elis248
20. aug 2022

Ja som môjmu drobcovi navrhla, že ho budem (počas sedenia na nočníku) držať za ruku, aby sa nebál. Čuduj sa svete ono to fungovalo. Takto sme fungovali asi 2 mesiace a už to išlo aj bez držania za ruku.

natalia_1234
autor
21. aug 2022

@h2 do plienky až si pýta ze by som mu dala celý deň to drží v sebe len večer sa vykaka do plienky

jana005
21. aug 2022

@natalia_1234 môj má za chvíľu päť a ešte stále kaká do nočníka.

janulik2008
21. aug 2022

Malá robila to isté, cikala do nočníka ale kakať musela do plienky. už sama večer akonáhle dostala plienku bolo a povedala že má 💩 že môžme dať čistú plienku 😀 prešlo to samo, tuším raz sa omylom vykakala a bolo 😉
@jana005 ja si myslím že aj preto lebo niekde som čítala že by sa malo kakať tak že by sme mali mať prikrčene nohy k telu tak asi deckám to lepšie ide von keďže sú akoby pričupnuté ;)

nikaeli
21. aug 2022

Mali sme to rovnako. Skoro do 4 rokov kakal do plienky, vydržal celý deň v škôlke a doma si hneď pýtal plienku. Keďže sme mali dosť veľký problém odplienkovať ho na pišanie, netlačila som naňho. Občas som mu "ponúkla" záchod, občas nočník. Nie. Prosí si plienočku. Jedného dňa prišiel, že ide na záchodík ako veľký chlap. V ten deň sme tam sedeli asi 10x 🤦🏻‍♀️ až večer sa podarilo a on kričal z wecka, že je SuperHero 🤣 odvtedy chodí na wc. Jednoducho na to musí dospieť. Pre mňa to bol extrémny rozdiel v porovnaní s dcérou, ktorá kakala do nočníka od 8.mesiaca. U nej sme to mali naopak, vonku či na návšteve ani za svet do plienky, tak sme so sebou všade vláčili nočník 🤦🏻‍♀️

elanor
21. aug 2022

@natalia_1234 nasa jedna to tiez robila, cikat pekne isla na serblik, pripadne zachod, ale kakat bol problem. Zachod uz vobec nie, ale ani serblik.
Pytala vzdy plienku, a isla sa schovat za dlhy zaves. Ale co som si vsimla, tak ona tak akoby cupela, v takej zvlastnej poze, vtedy jej to islo. Jednoducho ked sedela na serbliku, alebo zachode (vtedy este ani poriadne nedociahli, takze im nohy vyseli nad zemou), bola v inej polohe, v ktorej sa jej zle tlacilo a tak jej neslo kakat.
Neskor som jej skusila prestriet plienku cez serblik, aby mala akoze istotu, ze to ide do tej plienky, do ktorej vie, a ide, ale nech skusi polohu na serbliku. Ze ak treba, si k nej sadnem, moze ma chytit na ruky, a akoze jej budem pon´mahat tlacit.
Podarilo sa. Par krat tak kakala na plienku v serbliku, potom uz normal do serblika. Neskor ked o trosku povyrastla, tak do zachoda.

lesnyduch
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mergjana
27. aug 2022

@jana005 moj ma cerstvo 6 a stale do nocnika.