icon

3 týždňové bábatko - priberá viac ako priemer

jedencloviecik
9. sep 2019

Ahojte žienky - matky,
idem k veci. Najskor som sa trapila s rozbehnutim dojcenia - syn v porodnici schudol 10% vahy. Co je uplne v pohode, ale napriek tomu som sa tesila, ked zase zacali gramy pribudat. Dostala som vahu a tak som zacala priebezne kontrolovat prirastky. U pediatricky mal pred tyzdnom 3800g a vazila som ho po tyzdni a skoro som odpadla - doma mal 4400g. To ci je rozdiel vo vahach zistim az o tyzden na poradni. Ale jedno je iste, je vacsi - vidim to na obleceni a apetite. Mala ste niektora takeho hladosa? Robim to tak ako mi radili - prikladam ho na poziadanie, nie kazde 2-3 hodiny. Niekedy aj kazdu hodinku. Bradavky znicene, ale povedala som si ze to vydrzim. Napriek tomu, stale obcas cez den dam maly prikrm umeleho mlieka cez cievku - vtedy ked uz vystriedam prsniky a stale place alebo je nepokojny. Niektori ludia ma za to doslova terorizuju sprostymi poznamkami. Ale robim co si myslim, ze je pre maleho najlepsie - co ho mam nechat plakat? Len ma vystresoval trochu ten prirastok po tyzdni. Mali ste niektora skusenost s vysokym prirastkom?

Strana
z2
zuba1987
10. sep 2019

@jedencloviecik ahoj, moj je dojceny... prvy tyzden schudol na 3kg, a ked mal 6tyzdnov, vazil cez 5kg... kazde babo je individualne... a rozne vahy nemozes porovnavat...odvaz ho na domacej opat po tyzdni a budes vediet 🙂

jedencloviecik
autor
10. sep 2019

@ktochytavzite viem rozoznat kedy je hladny. Ked ho boli brusko vtedy naozaj jest nechce a prejavuje sa to uplne inak.

ktochytavzite
10. sep 2019

@jedencloviecik tak ale tak pribera a bude hladny?

jedencloviecik
autor
10. sep 2019

@ktochytavzite ja sa ho snazim napriklad len kojit dnes mi to vydrzalo od vcera cca 22:00 do 14:00 ale zial v nejakom momente uz nemam mlieko a vtedy place a place a mozem sa aj na hlavu postavit. Po prikrme zaspi. Inak by bol hore cele popoludnie

ktochytavzite
10. sep 2019

@jedencloviecik a kolko ma mes?Je to zvlastne asi bude velky hlados.

babydesire
10. sep 2019

@jedencloviecik no vidis..a ja mam opacny problem.mam dve deti - chlapceka a dievcatko.obe sa narodili velke (52cm 3950g a 52cm 4100g) a od ich narodenia insie neni len ze niesu tabulkovy (priberaju pomalsie nez by mali vzhladom k ich porodnej vahe) a co neriesim.hlavne ze nemusim riesit detsku obezitu co je si myslim vaznejsie nez to ze im staci malo..ved oni to dobehnu a verim vto,ze najneskor v puberte nebudem stihat varit.

mala_katie
11. sep 2019

@jedencloviecik môže byť kľudne, že v tom momente naozaj potrebuje viac mlieka, ako momentálne máš, ale v konečnom dôsledku ho malo nemáš, keď toľko pribral, pomaly by som dávku znižovala, alebo môže byť, že ho niečo trápi a na prsníku sa iba ukludnuje.. no, uvidíš, spokojná mama=spokojné dieťa...báť sa nemusíš, bábätká sa nevedia prejedať, aj keby má v roku 15kg, keď začne chodiť, postupne to vybehá...

Strana
z2