3 týždňové bábo a časté kakanie

emily84
5. júl 2012

ahojte, mam 3 tyzdnovu dcerku, ktoru kojim. Citala som, ze by mala mat priblizne 6 a viac mokrych (ocikanych) plienok za den a priblizne 2 a viac spinavych (okakanych) plienok za den.
Nasa Emily ma za jeden den asi 1 ocikanu plienku, vsetky ostatne okakane (resp. aj okakane).
Nie je to vela?
Cicikujeme dost casto, moze to byt tym? Negrckame vobec ak vypije viac mliecka.
Dakujem za rady.

mirkakab
5. júl 2012

ahoj, ja ked som dceru dojčila, tak mala pokakanú každu plienku, je to v poriadku. a to som ju prebalovala po každom dojčení (cca každe 3 hodky)

zuzikkaa
5. júl 2012

@emily84 je to ok,,mne tiez tak maly kakal skoro do každej,,ono to skor boli len take prdy 😅 ...creva si zvykaju a postupne to bude tak 2-3x

stvura
5. júl 2012

No na tuto otazku ti kazda mamina odpovie inac. Su rozne deti, uz len surodenci sa spravaju inac - moji dvaja starsi mali okakanu a ocikanu kazdu plienku - dakedy i 10denne. Moj najmensi kaka raz za tyzden a cez den ma ocikanych asi 6-8plienok. Co pises je uplne v norme, ma dostatok tekutin a to je najpodstatnejsie (predpokladam ze pribera pekne)

wieruss
5. júl 2012

@emily84 mas doma sikulku co sa rada napapa a preto aj viac kaka 😉 ak tolko pije, urcite ma dost tekutin , ak mas pochybnosti tak jej prejde po fontanelke na hlavicke (to mekke miesto na vrchu hlavicky) ak by mala malo tekutin tak by bolo preliacene dnu.

tinika
5. júl 2012

neboj, časom to bude menej okakane :D radsej nech kaka ako ma boliet brusko

masinka
5. júl 2012

kojene dieta moze kakat 1x za 14 dni, alebo aj 14 x za den... vsetko medzi tym je OK 🙂

keiko33
5. júl 2012

Tak moja najmladsia kakala do skoro kazdej plienky do 3 mesiaca, uz som si myslela ze to nidy neskonci a vidis skoncilo, teraz mame opacny problem aj styry dni nekakame a to uz je horsie. 😀 No a starsia dcera, to bolo presne naopak ak 8 dni nekakala a to si mala vydiet, co z nej potom vyletelo 😀 U plne kojenych deti byvaju extremy, bud kaka do kazdej plienky, alebo aj tyzden nekaka.

andrejka1974
5. júl 2012

urcite je to v poriadku kojene deti casto kakaju do kazdej plienky aj moja to robila dokial bola kojena teraz je prikrmovana a tak kaka raz za den

emily84
autor
6. júl 2012

Dakujem vam vsetkym za komentare.
Dnes nas bola navstivit midwife a pekne priberame - 180gr za posl. tyzden.
Nastastie problemy s bruskom nemame (tuk-tuk-tuk), takze radsej vela spinavych plienok, ako mat patalie s bruskom. 🙂

dejka77
6. júl 2012

@emily84 Aj moja dost vela kakala. Ale urcite lepsie ked kaka akokeby mala mat zapchu, koliku. Kamoskina dcera mala koliku a zevraj to bolo nieco strasne. Neviem si predstavit pocuvat ako mi reve niekolko hodin vkuse kazdy den.

k_a_j_k_a
6. júl 2012

@emily84 ahoj. Neboj, nic sa nedeje. U kojenych deti je to v pohode. Moja mladsia kakala tak ako Tvoja. Po kazdom kojeni. Dodnes (ma 2r) kakava viackrat denne. Okolo roka mala obdobie, kedy kakavala po kazdom hlavnom jedle. Ma proste rychlejsi metabolizmus. Na druhej strane, starsia ma od malinka zase problemy s kakanim. Museli sme pouzivat rektalnu rurku a dodnes (3r) kakava kazdy treti- stvrty den. A chudatko, co sa naplakala. Takze je lepsie ked kaka 🙂

emily84
autor
6. júl 2012

@k_a_j_k_a Tak to dufam, ze bude stale tak kakat 🙂

bibka1308
7. júl 2012

Moja maličká kakala prvé dva mesiace po každom kojení. Teraz má cez 3 mesiace a už kaká len 2x za deň 🙂 . Akosi sa jej to samé upravilo. A problémy s kolikami sme našťastie doteraz žiadne nemali.