icon

4 mesačné bábo a krátke spánky

dextella14
24. aug 2018

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste aj vy museli riešiť podobný ,problém,. Naša 4 mesačná dcéra začala doslova bojovať s dennými spánkami.. zvykla si vždy každú hodinu a pol pospať, tak na 40 min+1 dlhší cca 1,5-2 hodinový poobedný spánok zvyčajne na mne po kojení/alebo v kočíku/. Od min. týždňa je to však hrotné- doobeda ešte dá tých 30 min ale od 12 už iba vždy 30 min., o dlhšom spánku nemôže byť ani reč. Samozrejme, že je úplne nevyspatá, za pol hod-hodinu začne zase šúchať oči, zívať, revať.. nevie ako keby z fázy ľahkého spánku na konci 1 spacieho cyklu prepnúť do druhého, vždy sa úplne zobudí. Ani v kočíku mi už nespí dlhšie a už sa mi ju nedarí uspať ani pri kojení :( a ten strašný rev od únavy.. aj keď sa ju snažím dať hneď spať keď vidím známky únavy, doslova spúšťa hysterický rev..
Od obeda je to doslova boj, celodenné uspávanie.. z usmievavého slniečka je umrnčaný plačko. Na nete som našla, že je to tzv. Spánková regresia u 4 mesač. detí súvisejúca s dozrievaním mozgu.. no neviem :( robili to aj vaše deti?

Strana
z2
sorciera24
25. aug 2018

@adrianka22 maly uz ma 4 roky.....takze nie, ale ci bol kojeny , ci od roka uz nekojeny...bolo to uplne jedno....rucal stale

sorciera24
25. aug 2018

@adrianka22 ze 6 hodin...to luxus, ja ak som si chcela pospat vkuse 2 hodiny, tak ma streidal muz.....lebo tolko maly nedal....tento stav trval do 3,5 roka.......pritom starsi ako sa v roku v noci odstavil, prespal noc......kazde dieta je ine...

eva8
25. aug 2018

@dextella14 moja dcérka bola "nespavé dieťa" ako povedala p. pediatrička. One jednoducho nespávala. Nebojovala som s tým, nechala som ju, nech si pospí, keď sa jej zachce. Ani vonku v kočíku nespala - známi sa už smiali, že znova nespí? Ona v kuse otvorené oči a sledovala okolie, bola vážna. Lenže ona sa budila často aj v noci :( , to už s plačom, napala sa a ok. Bolo to náročné obdobie, skoro nič som nestíhala. Keď bola trošku väčšia, tak bola vždy pri mne na zemi neskôr, keď sedela, aj v sedačke. To už pekne všetko šlo ako po masle aj v domácnosti, zvykli sme si obe. Začala spať pravidelne poobede až po skoro roku v škôlke. Ale to potom večer bola aj do 11h a viac hore. V tínedžerskom veku si už pospala hodne, aj v súčasnosti 🙂 Syn si pospinkal rád odmala 🙂 , on bol doslova smejavé dieťa, svet gombička 🙂

adrianka22
25. aug 2018

@sorciera24 myslím 6 hodin za celu noc ze spím nie vkuse... Mne každý vravi nech ju odstavím ze bude spať lepšie

momoika
25. aug 2018

@dextella14 neviem čim to je, ale u nas sa to vyriešilo odkedy sa vie prevrátiť na bruško a tak sa mu veeelmi dobre buva -1,5hod doobeda, 2-2,5hod poobede. Inak po polhodke medzitym. Dovtedy mi spal 30minut, alebo len vonku v kočiku. Ak zaspi na chrbatiku, že sa neprevrati, tak je za 30´ hore. Vyskusaj na bruško.

sorciera24
25. aug 2018

@adrianka22 jaj taak, ale popravde, ani tak som nespala tolko za noc.....a tazko povedat, starsieho som v noci odstavila a zrazu naozaj rpespal noc, mladsieho som tiez po roku odstavila v noci a prt, budil sa nonstop do 3,5 roka...takze moze pomoct, nemusi

deedol
25. aug 2018

@momoika Mozem sa spytat, ze kde tak spava? Lebo moj sa chce vecer pred spanim obratit na brucho, ale v postielke na to nema miesto, a potom je nervozny. Zvycajne skonci na tyckach nalepeny. Dalsia vec je, ze ci by na tom bruchu spal - mozno by sa namiesto spania zacal nejako zabavat...

sunny02
25. aug 2018

Spánok je u detí individuálna záležitosť a veľmi často sa mení, syn patrí do klubu "nespáčov", kamarátkam spali malé detičky aj 2 hodiny vkuse, niektoré aj 3, tak som si tiež myslela, že ten môj bude na tom rovnako a hold, spal doslova pol hodinu, potom hodinu a pol bol hore a znova pol hodinu spánok a takto dookola. Po nejakom čase sa to zmenilo a vydržal spať až hodinu, to som ho chodila pozerať, či ešte dýcha :D Teraz má už 1,5 roka a spí raz denne poobede 2 hodiny, výnimočne potiahne 3, tak sa strašne teším 🙂

candii
25. aug 2018

@dextella14 ano, presne od 4m to bol horor, ja som bola zufala, dieta bolo zufale, vsetci sme boli zufali. V noci kazdych 40m hore DOSLOVA! Bola som hore cele noci, lebo kym som ja stihla zaspat on uz hore! Cez den 20-30m spanky taktiez, psychiatria. Upravilo sa to az teraz a ma 6m2t .. chvala Bohu, lebo dlhsie by som to uz nedala.

momoika
25. aug 2018

@deedol Spava v postielke a počuvam kedy sa prevraca. Občas tiež skonci na tyčkach, ale ja mu vzdy pomožem a presuniem do stredu postielky a spi dalej. No takto sa vyriešilo, že pospi v noci v kuse aspon tych 5 hod, napapa sa a spi dalej. De facto od 20:30-06:30. Ked neboli horka tak spal od 21:00 -04:30 v kuse...

jersey87
25. aug 2018

@dextella14 mne v zhruba v takych 4 mesiacoch spala mala len po 30 minut v pravidelnych intervaloch. A ako ma vedelo nastvat, ked pospala len 27 minut. 😣 Zhruba v roku dala 1 dlhsi spanok. Teraz bude mat dva roky a pospi tak 1 az 1,5 hodky. Maximum co cez den dala, bolo 2,5 hodiny.

dextella14
autor
25. aug 2018

No dievčatá dnes sme dali 1:15!!!! V kočári vonku.. síce sa obligátne po 30 min zobudila ale potom za 10 min zas zaspala... možno s príchodom chladného počasia sa to zlepší

kallanchoe
25. aug 2018

@dextella14 moje dieta spalo do roka prv 3-4mesiace 3x30 min,potom do roka 2x30 min. Prvy rok bol masaker😂...po roku spal 1-1,5 hod. denne.....

moneequa
25. aug 2018

@dextella14 aj moja zacala od 3-4 mesiaca spavat len 30 min. Od narodenia nespala nic moc, pred kazdym spankom vrestala. Okolo 7-8 m sa to zlepsilo, spi hodinu a pol a niekedy sa pomyli a aj 2. Ale obcas aj 30 min ale uz je to skor vynimocne. Drzim palce, nech sa to aj u Vas zlepsi

marvin1234
26. aug 2018

@dextella14 moj ma 3,5 mesiaca a ma take dni presne ze 30 minut a dost. Zda sa mi ze to su dni kedy mam menej mliecka. Je to des, vtedy spi vacsinou iba v nosici. Ja tiez uspavam na prsniku. Pockam kym sam vypluje a spi. Mne to vyhovuje, niekomu nie...ak nemozem ja, manzel ho uspi tak, ze mu da cucat malicek. Funguje to rovnako.

dextella14
autor
26. aug 2018

Dnes s príchodom chladného počasia krásne spinkala v kočári 2x 1,5 hodinky! Nádhera.. síce sa vždy po 45 min zobudila, ale za 5 min zase zaspala

sono2
26. aug 2018

@dextella14 Áno. Všetko sa mení. Zase bude lepšie po roku lepšie rok A pol úplne lepšie.

nikuska_1303
26. aug 2018

Ahoj karolinka prvé 2mesiace spávala ukážkovo potom prišiel zlom.od 3 mesiacov sme mali 4x30 minutove spanky za den. Ked sa začala plazit, 3x 40minut spávala, ked začala stvornozkovat 2x spávala raz 1,5hodiny a raz 50minut a teraz ma 10,5mesiaca začala chodit sama a prechádzame na jeden spanok. Hovorí sa, ze deti co sa budia ako hodinky po tom istom case cez den su vnimavejsie. No mojej dcére tie spanky stacili ona sa nebudila s plačom, bola vyspata...na tu dobu na ktorú "potrebovala" byt hore...

sono2
26. aug 2018

@marvin1234 robíš to veľmi dobre. Nemáš menej mlieka. Je to normálne. Super!

stelak
30. aug 2018

Mala ma 5 mesiacov, cez den spi max. 2x po 15 min. Viac neda🙂 k tomu neznasa kociare, mam styri🙂 je to taky zivel🙂 ale narodila sa ako baran, tak to ma v povahe😀

Strana
z2