Krátke denné spánky a prebúdzanie s plačom

3. jan 2023

Ahojte, nejaky cas sa mi deje s dcerkou ze spava pocas dna iba 1 spankovy cyklus , teda ked ju dam spat pospi max tych 40 minut a zobudi sa s placom...Mame 6m, uz spavala od 4m dlhsie spanky aj zo 2hod cez den a bolo na nej uplne vidno ze jej to robilo dobre lebo sa budila vysmiata bez placu a vydrzala hore...Teraz sa mi toho nedari dosiahnut, uspavam ju kojenim a pokial nie som pri nej po tom 1. spankovom cykle a nedam jej dudu zobudi sa...Ako to riesit aby spala dlhsie ? V noci tento problem neni...Uspim a spi do rana.... Horsie je ze je potom hore pol hodinu a je nervna a vidno ze by chcela spat ale uz sa neda ani uspat a nic s nou robit...

ls56
3. jan 2023

Ahoj, v prvom rade treba pozriet ci ju neukladas neskoro. Ak presvihnes jej cas,kortizol( stresovy hormon ) sa zvysi a telo babatka reaguje,tak,ze spanok trva kratko. Skus ju ulozit napriklad o 20minut skor spinkat ako to robis zvycajne. Ak sa zobudi vsak s placom netreba robit z toho tragediu. Treba dietatko utisit,pomojkat a sledovat kedy sa jej da spinkat,aby si to nepresvihla.
Dalej,pokial ju uspavas kojenim a ona sa po 40min prebudi,tak ocakava,ze sa bude kojit a stale bude mat prsnik v ustach. Odporucam ti prestat s tym a to hovorim z vlastnej skusenosti. Moja zaspava od polroka tiez len kojenim (teraz ma rok) a to znamena,ze na denne spanky spim uz polroka snou,pretoze ked tam nie som,tak je hned hore a jej spanok potom trva aj 20min. Su take babatka,ktore potrebuju aj maminku pri sebe. Ja za vyplakanie nie som,takze radsej budem takto spavat snou aj dva roky,len nech je vyspinkana,stastna a zdrava. Moja sa tiez niekedy cez den prebudi zo spanku po 40min s placom a vidno ze by este spinkala,tak potom ju bud vecer ulozim skor alebo ak sa to stalo doobeda,tak na poobedny spanok ide spat skor. Pricin vzdy moze byt vela. Ovplyvnuje to aj napriklad to,ci nemate spankovu regresiu. Ak sa napriklad uci nieco nove, ma to velky vplyv na spanok. Aky mate rezim dna?

zorkahorka
3. jan 2023

M0j syn okolo 2 mesiavov potiahol obedny spanok od pol 12 aj do 16.h. a odrazu sa to zacalo rapidne skracovať, az to bola pol hodina. Nevuem,aky bol starý, ale trvalo to asi mesuac.potom sa mu spanok natiahol a spal 2x denne.
Ak sa budi s placom,bude unavene.skus uspat znova.ja som ho davala na obed do kocika,odstavila von alebo dnu v garazi a ked sa zobudil, este som ho povozila a spal dalej