4-mesačné dieťa sa dáva do sedu
Mozem ak sedim a pozeram tv dat si babo na seba sad ut 4 mesacne babo ????
Radsej na brusko k sebe.
@nikiki29 cize mam davat stale lezat ?
@ivangeline a ak dam ku sebe tak sa stava na nožky ... nechat twk ci tiez nemoze ? Dakujem
na tebe? ..tak daj na podlozku proste vedla seba... chce sa hybat
daj ho na brusko vedla seba
Jasne, ze nie. Dieťa si musí vedieť sadnúť samo, aby mohlo sedieť. A verím, že pri pozeraní TV mu dáš do zorného uhla nejaku prekážku. 4m dieťa naozaj nepotrebuje pozerať TV.
Nie! Pokiaľ mu nechceš odpalit chrbticu. Daj ho na bruško a nech si skúša sám čo dokáže, bez pomoci. Až keď sa dieťa posadí úplne samé, bude to v poriadku.
Áno stále ležať, buď na brušku alebo na chrbátiku. Ešte je skoro na sedenie. Bábätko sa ti posadí samo z pozície na štyroch, keď bude mať dostatočne pevnú chrbticu.
urcite sa nedava do sedu, proste sa hybe, skusa, natahuje.
4m dieta ma co najviac casu travit na rovnej pevnej podlozke na zemi, na chrbte/brusku a nech sa hybe a skusa samo (a najlepsie bez tej tv)
Nie neodporuca sa takyto pasivny sed. Uz len z toho hladiska ze dieta potom nie je motivovane aby skusalo samo. Bude tu plakat a vydobijat si tuto polohu lebo si zvykne ze ho takto budes davat castejsie.
Je najlepsie nechavat dieta na podlozke a nech samo napreduje. Skusa co uz dokaze. Objavuje. A hlavne spevnuje brusne svaly a chrbticu.
Takto male dieta sa “dava do sedu” vacsinou preto, lebo travi vela casu v polosede. Kresielka alebo na rodicovi… treba to obmedzit a dieta nechavat len na rovnej podlozke, na chrbatiku ci na brusku, podporovat spravne pohybove vzorce. Najdi si nejakych drtskych fyzioterspeutov na ig a zistis vsetko, co nerobit, co robit aj ako na to.
Ja som mala našu od 4 mesiaca na zemi na podložke mala tam tu hrazdicku.a začala sa pretáčať.posuvat
Skúšala nové veci

Neodporúča sa to