Čím kŕmite 5 mesačné bábätko?

gabika844
6. feb 2016

Ahojte rada by som vedela cim ste krmili alebo krmite vase 5 mesacne bábo a ci mu mozem dat aj krémik bez tvarohu samozrejme

moni244
6. feb 2016

5 mesačne? jasné, všetko mu už daj, teraz vážne, v tom veku sa majú zoznamovať so zeleninou, je tu xy tém, stačí trošku naštudovať

siska53
6. feb 2016

??? Aky kremik??
5mesacne len materskym mliekom. Potom.sme postupne zacali s prikrmami. Co babo moze jest a kedy s cim zacat,ze kazdu novu potravinu skusat 3 dni ,mi vysvetlila pediatricka.
Inak je tu na temu prvych prikrmov milion tem,odporucam vyhladat si ich.

A jogurty ci vecerne kase prisli na rad tak 8.m.

26kikuska26
6. feb 2016

Nam lekarka odporucila v 5m aj tvaroh a smotanovy jogurt..takze v pohode...okrem toho zeleninu okrem strukovin moze aj ovocie okrem citrusov, chlebik s tenkou vrstvou masla pripadne lucinu na to...

yanni
6. feb 2016

Kremik? 😕 😕 😕 😕 Nasa ma sice uz takmer 7 mesiacov ale ako 5 mesacnu som ju krmila tak akurat materskym mliekom, t.j. plne kojila. 5 mesacne ma na kremiky cas. Ked chces zacat prikrmovat, tak pekne po poriadku: kasicky zo zeleninky, po case pridas zemiak, potom pridas mäso atd.
Ved si precitaj nejaku odbornu literaturu alebo sa opytaj pediatra.
Nasa este dlho ziadne kremiky ani vidiet nebude a nie to este jest. Na sajrajt ma este dooost casu. Ked uz tak neskor biely jogurt. Ale ziadne kremiky aj ked pises, ze bez tvarohu. Mooooooje nervy.

ivec16
6. feb 2016

uff v 5 mesiacoch som len kojila, cca od 6 m pekne poporiadku so zeleninkou sme zacali, kazda nova potravina 3 dni, po mesiaci sme pridali masko, potom ovocie, medzitym pomaly zavadzat lepok (ryza, ovos, proso, pohanka...) kojene deti maju na jogurty cas, ja som dala ked mal 9 mesiacov.

katrin21
6. feb 2016

aky kremik? co je to kremik?,, nie , ziadny ....
tam max. vecer ryzova kasicka instantna ... nejaka varena mixovana zeleninka....
nic ine by som nedavala este... max. banan a jablko este ,ale jablko jedine nejake domace, nie kupovane ....

8291
6. feb 2016

My sme museli v 5 mesiaci zo dňa na deň začať s prikrmami ako z celodenym jedlom,keďže od 4.mesiaca uplne malá odmietla mlieko,takže zeleninove polievočky,potom kuracins,morčacina...,aj smotanove jogurty,pundingy-samozrejme doma varené,ovocné kašišky a aj mliečne kaše,podstate v 8.mesiaci uz mala vyskúšane takmer všetky potraviny aj mliečne vyrobky,keďže tu mliečnu zložku sme museli nejak nahradiť,ale nas prinutila situácia,klop klop nemala žiadne ťažkosti zo žiadnej potraviny,ale samozrejme potroške.pokial ti pije mliečko tak naozaj nemáš sa kde ponahlať,treba postupne zeleninkou ako píšu aj baby

ukulela
6. feb 2016

ak nekojis, tak jedine zacat zeleninou. pomaly. nastuduj si na nete - hod do gugulu trebars "ako zacat s prikrmami".
v skratke: mrkva, cukina, zemiak, kalerab, tekvica, brokolica, petrzlen, batat, spenat a z ovocia jablko, banan - to ti na prvy mesiac, aj dlhsie, bohate vystaci.
kremik? bez tvarohu? no tak to je asi tak mlieko - dake superodstredene, dake skroby a dalsie zahustvadla, a zopar fajnych Ecok.
ak kojis, tak 5mesacnemu este netreba davat nic, pokial nema problem s priberanim a travenim.
ja som zacinala od ukonceneho 6ho mesiaca (kojila som). smotanovy jogurt (zvolensky) od 8heo, tvaroh a kasa do kravskeho mlieka od roka.
@26kikuska26 - tvarok v pol roku? vsade pisu, ze tvaroh (obsahuje vela bielkovin) tak malemu dietatu zatazuje este nezrele oblicky .... tak sa tvojej lekarke cudujem. jasne, ze kusok asi neubluzi. ale ladovat dieta pribinacikom kazdy den (netvrdim, ze ty) je pre tak male dieta

lorela
6. feb 2016

Nastuduj si na nete a porad sa so svojou pediatrickou - snad rozlisis dobre rady od tych zavadzajucich. Lebo tu sa docitas aj o tom, ze kludne mozes dat segedin a za dobrym obedom aj poriadny dezert - aspon pribinacika s piskotkami.
Vazne, nepodcenuj vhodnu a podla moznosti aj zdravu stravu pre dietatko - ono sa to urcite v dobrom vrati a vela to znamena pre zdravy vyvoj tvojho dietata do buducnosti.
Skoro kazdy mesiac sa nieco pridava... Tak sup - sup do citania! 🙂
A odpoved na tvoju otazku - ziaden kremik! Zacinas zeleninou, 2 - 3 dni jeden druh, potom pridas dalsi. Pr.: zemiak, mrkva, zemiak + mrkva, cuketa, zemiak + cuketa, spenat, brokolica atd. Uvarene vo vode, rozpucene alebo rozmixovane s troskou vody, v ktorej si varila.
Dalsi mesiac ovocie, napr. jablko, hruska, banan, postupne dalsie druhy. Potom masko: morcacie, zajac, telacie, domace kuracie. Chlebik, rozok, kase (ovsene, ryzove, kukuricne...), zivocisne maslo, extra panenske oleje, vajecne zltko, sladkovodne ryby. Zhruba okolo 9. mesiaca strukoviny, 10. mesiac biely jogurt cisty. Pozor! Kremiky, pribinaciky, termixy a ine svinstva nie su jogurt, ale sladkost, o. i.
Zhruba od jedneho roka "vsetko"; pricom kazdemu, aspon polointeligentnemu cloveku, je jasne, ze sa tym nemyslia aj nezdrave jedla - vyprazene jedla, slane, mastne, polotovary a sladkosti (ako kupovane, tak aj domace, najma kremove a listkove kolace, zakusky).

marcelatje
7. feb 2016

Ja ti neviem, asi som zaspala dobu....... doteraz som sa kremikmi natierala ale asi ich zacnem jest. Urcite v nich nie je tvaroh tak dam aj detom. 😂😂😂

nikush
9. feb 2016

@26kikuska26 mat tvoju pediatricku tak si pribijem.
@gabika844 a co tak sa kus ponamahat a navarit mu zeleninu ak nedojcis? V opacnom pripade dojci dalej a staci trochu pohladat na nete