icon

4 ročný sa v noci stále pocikáva

anjika44
14. nov 2019

Môj 4ročný fešák má stále v noci plienky, lebo sa pocikáva. Inak je veľmi múdry, vie veľa básničiek, písmenká pozná, pekne rozpráva, vie aj niečo napísať, rátať do dvadsať - len to cikanie a dudlíka sa nevie zbaviť. Čo sa týka tých nocí - plienky mu už dávať nechcem, lebo už je na ne starý - či je lepšie ho raz v noci zabudiť, prípadne v polospánku dač cikať na šerblík, alebo sa na to vykašľať a keď sa pociká, tak ho to zobudí. A vraj existujú špeciálne plienky, ktoré to cikané vpijú a on bude mať mokré iba pyžamko. Neviem, či nie sú to tie, ktoré sa dávajú v nemocniciach napríklad po pôrode na posteľ. Niekto hovorí, že dieťa v noci dať cikať, iný zase, že je to dosť kruté. Nedávno sa mu to stalo poobede a pýtala som sa ho, že či to necítil, on na to, že áno, ale sa mu nechcelo sa mu vstávať. Za cikanie ho nekritizujem, len si nahlas vzychnem a dám oprať. Vďaka za rady.

Strana
z2
anjika44
autor
2. dec 2019

@ukulela Aký prsník? ja som ho kojila maximálne mesiac, nemala som mlieko. A cumeľ? Keď mu ho vezmem, spustí taký vresk, že mu ho radšej vrátim.

ukulela
2. dec 2019

@anjika44 sorry, poplietlo sa mi to.

moni73
2. dec 2019

@anjika44 didinka je pre nas vacsinu prso, dudliku hovorime dudulka. To je jedno. Preco mas problem s plienkou? Ved, ked sa bojis o oblicky a budit ho nechces, daj mu plienku. A co? Ma 4 roky pre boha, nema 10.

heidy222
2. dec 2019

Aj moja mala do 4 rokov plienku na noc a co, nic sa nestalo. Jedneho dna sme sa dohodli ze je velka, plienky Uz nekupime, Par krat sa zobudila v mokrom, jeden matrac sa na to obetoval a naucila sa. To s tym hormonom ( antidiureticky Hormon) je pravda, deti ho netvoria podla genetiky az do 6 rokov preto sa v odbornych kruhoch hovori o nocnom pomocovani az od 6 rokov, dovtedy je to varianta normalneho spravania

veronikaszabova
2. dec 2019

@anjika44 ten dudlik by som mu ozaj zrusila, chvilu poplace, ale zvykne si. 4 roky uz su dost, pokryvia sa mu zubky.

eliska13
2. dec 2019

@anjika44 keďže Ta od malička vydiera placom a ty si necháš, tak mu cumel nechaj čo Ti na to napísať?viac riešiš pocikavanie čo je ešte ok ako cumel🙄

eliska13
2. dec 2019

@anjika44 teraz máš ideálny čas zoberie ho Mikuláš či Ježiško pre malé deti, lebo už je veľký skolkar.Este pochopím cumel na noc pred spánkom, ale po škôlke cez deň?

anjika44
autor
2. dec 2019

@eliska13 On pozná už od dvoch rokov písmenká všetky, vie rázať do 20 vie, že napríklad 36 je tridsaťšesť atd.A rozpráva pekne celými vetami..Takže som myslela, že ked je takto múdry, že aj to cikanie mu pojde lepšie.

comika
30. júl 2023

@anjika44 Ahoj, chcela som sa spytat Ako ste vyriesili nocne pocikavanie? Zabrala nejaka dobra rada? Bojujeme s tym istym. Vopred dakujem

Strana
z2