4 ročný sa v noci stále pocikáva
Môj 4ročný fešák má stále v noci plienky, lebo sa pocikáva. Inak je veľmi múdry, vie veľa básničiek, písmenká pozná, pekne rozpráva, vie aj niečo napísať, rátať do dvadsať - len to cikanie a dudlíka sa nevie zbaviť. Čo sa týka tých nocí - plienky mu už dávať nechcem, lebo už je na ne starý - či je lepšie ho raz v noci zabudiť, prípadne v polospánku dač cikať na šerblík, alebo sa na to vykašľať a keď sa pociká, tak ho to zobudí. A vraj existujú špeciálne plienky, ktoré to cikané vpijú a on bude mať mokré iba pyžamko. Neviem, či nie sú to tie, ktoré sa dávajú v nemocniciach napríklad po pôrode na posteľ. Niekto hovorí, že dieťa v noci dať cikať, iný zase, že je to dosť kruté. Nedávno sa mu to stalo poobede a pýtala som sa ho, že či to necítil, on na to, že áno, ale sa mu nechcelo sa mu vstávať. Za cikanie ho nekritizujem, len si nahlas vzychnem a dám oprať. Vďaka za rady.
Aj moja mala do 4 rokov plienku na noc a co, nic sa nestalo. Jedneho dna sme sa dohodli ze je velka, plienky Uz nekupime, Par krat sa zobudila v mokrom, jeden matrac sa na to obetoval a naucila sa. To s tym hormonom ( antidiureticky Hormon) je pravda, deti ho netvoria podla genetiky az do 6 rokov preto sa v odbornych kruhoch hovori o nocnom pomocovani az od 6 rokov, dovtedy je to varianta normalneho spravania
@anjika44 ten dudlik by som mu ozaj zrusila, chvilu poplace, ale zvykne si. 4 roky uz su dost, pokryvia sa mu zubky.

http://suchapostielka.sk/