5-mesačné dieťa nebavia hračky
Podľa vás je to problém? Ani sa za nimi nenaťahuje
.
@pribinak nenaťahuje sa za ničím ale áno, sleduje ak hračky aj moje ruky. Ruky aj chytí ale nie tak cielene že by sa za nimi natiahol.. Natrafina moju ruku a potom keď mi ju drží tak ju obzerá
Asi by som volala pediatricke či nech ho pozrie, pripadne vás posle na neurologiu
5 mesačne bábätko by už malo mat trošičku koordinovanejsie pohyby
Rozhodne návšteva pediater a neurológ. Náš 6mes lozí po podložke, vie sa otáčať okolo svojej osi a plazí. Záujem o hračky začal javiť v 2.mes. Nie je to závod, kto čo dokáže kedy, ale podstatné je, že sú určité míľniky, ktoré by bábätko do daného mesiaca splniť rozhodne malo a toto je jeden z nich. Pre pokoj v duši by som šla k lekárovi. A odporúčam knihu pohybový vývoj dieťaťa s láskou a rešpektom od českých fyzioterapeutiek, každý mesiac som si pozrela cca míľniky, ktoré by syn mal zvládať. Aj vďaka tomu sme v 3mes fyzio navštívili, doladili, čo bolo treba a teraz už je na tom super. Držím prsty.
Chodíme na neurológia lebo sa narodil v 32tt a aj k fyzio. Cvičíme 2 cviky doma lebo je ľahko hypotonický. Ale na fyzio majú dovolenku do augusta tak preto sa pýtam tu, či je to veľký problém. Či ste niektorá nemala podobne
To, že je predčasniatko s hypotoniou je dosť podstatná informácia, ktorá mala odoznieť v úvode. Takže isto vieš, keďže chodíte na fyzioterapiu, že nemá reálne 5 mesiacov, ale vek sa koriguje. Najlepšie ti povie tvoj fyzioterapeut alebo rehabilitačný lekar pripadne neurológ ako na tom tvoje dieťa je, pretože tu nikto tvoje dieťa nevidel, nevyšetril a ani nemá všetky potrebné informácie. Hlavne sa neporovnávajte. Každé dieťa je jedinečné, vyvíja sa svojim tempom. Všetko dobré prajem
Dala by som aj zrak skontrolovat..
@simona92101 lebo?
Moze mat zhorseny zrak a tym padom farebnost hraciek/vizual nemusi zachytit.poznam rodinu ktorym to zistili az v 6 mesiacoch az ked zacali riesit cez fyzio ze dieta sa nepretaca,nereaguje na hracky.zistili ze dieta ma od narodenia problem so zrakom a bola nutna operacia
@simona92101 on na hračky reaguje, aj na leporello. Len si ich nechce brať do rúk. A nestraš ma.
Dobrý deň, ako to nakoniec dopadlo? Mame rovnaký problém

Za fľaškou ci dudlikom sa nacahuje? Keď mu ideš s nejakou vecou pred tvárou tak ju sleduje?