icon

5-ročný jedináčik sa ku mne zrazu správa príšerne

19. dec 2022

No budem úprimná
Mam 5 ročného jedináčika
Podotýkam že som dokonca učiteľka SŠ odborné predmety cize pedopsycho som mala na VŠ aj si niečo o tom študujem
Dieťa je v normálnom manželstve bez problémov

Dieťa je v skolke bez strednej triedy, dali ho k predškolskom je najmladší najpomalsi....od septembra bolo celkom ôk, no mali vystúpenia do domova dôchodcov a z 20 deti vybrali 15, 5 nie medzi nimi moje.....ostatne nacvičovali, išli,moje bolo vyradené _ nepáčilo sa mi to

Môj syn aj škaredo maľuje, minule pon išiel muž a jednk dievča sa mu zasmiali keď môjmu ukazoval výkres že je to škaredé.....co je síce pravda no maky potom doma reval

Odvtedy cca je doma zly-stale je agresívny, bije bucha, trieska dvermi......
vraví ze všetko všetci sú hlúpi (aj my), všetko chce riadiť tam sa postáv to urob, krici stále tichooooooooo, keď ho posluchneme upokojí sa , keď som v nervoch ze nie som cvicena opica, riči narieka.....ja mám dosť, pripadá mi to,že doma sa chce cítiť ze ma slovo pretože v skolke je outsider.
....už sme s mužom na reči že hádam musíme ísť k psychické, trvá to cca týždeň, predtým normál chalan ....Mate nejakú radu, stálo sa toto niekomu???

Strana
z2
autor
22. dec 2022

@lasoli v júni bude mať 5, teraz ma teda 4,5 roka a je s preddkolskmi co polovica ma už 6 davno....

autor
22. dec 2022

@wewerka01 asi len opakovať opakovať, dnes keďže je ešte veľmi na rozprávky, som mu ked bol zlý urobila príklad že to počuje Kyblik a urobí to isté a hrala som ich, že Kyblikmama plače..... tak na to zareagoval a prestal s tým, začína sa to lepšit trosku trošičku

autor
22. dec 2022

@luccija ďakujem, ty si pani učiteľka?myslíš ze je lepšie keď sa vráti k malým?

autor
22. dec 2022

@natasha1988 v niečom máš pravdu, bolo to skôr myslene tak ze ma všetku našu pozornosť, nemám iné starosti, predsdlen u tak malého dieťaťa je rozdiel ci vyrastá sám, nepozná pocit ze musí niečo dokazovať, aj preto je v skolke taky utiahnuty nevie sa tak prebit, jednak povaha jednak výchova ze je sám

autor
22. dec 2022

@zorkahorka ďakujem 🥰

ankare
22. dec 2022

Je očividne frustrovaný, chudáčik. Skúste preradenie do nižšej triedy, možno to pomôže. Keďže je júnový, je dosť pravdepodobné, že bude mať aj odklad. Si super maminka, že to riešis! Držím palce!

autor
22. dec 2022

@ankare tak teraz mi tvoje slová padli dobre ako nikdy, keďže som posledný týždeň dosť mentálne dole, ďakujem za podporu 😇......verim, že to pomôže, muž sa bojí že sa mu budú smiať že keď som sa s pani učiteľkou rozprávala bola tam iná mamina s dcérkou, že budú klebety, no to bude trvať koľko týždeň? Ale potom bude skoro polroka v kľude, aj kamaráti sa s tými malými, on sa rad ešte hrá 😇

luccija
22. dec 2022

Bola som učiteľka už nie
Dala by som ho k menším veď ma 4,5 r určite tam mal nejakých kamarátov a sú deti, ktoré zle znášajú zmeny.Muzovi tiež dohovor veď to nie je žiadna hanba ísť sa spýtať učiteľky ako riešiť situáciu sama vidíš, že sa niečo deje.Ake klebety?to sú chlapi emočne pribrzdeni.
Daj ho k malým 6 r deti sú úplne niekde inde.Mozno tam mal svoju obľúbenú učiteľku...drž sa

luccija
22. dec 2022

A, keď má 4,5 r ešte ho netráp nejakými úlohami pre predškolákov má čas.Iba, ak ho to zaujme...

autor
22. dec 2022

@luccija dakujem, áno mal tam obľúbenú učiteľku co kus sj pomojkala, kamarátov, hračky, hore je go už sko v škole, ako mi pripadajú že ako prváci už pomaly......vďaka ešte raz

lasoli
22. dec 2022

tak to ho urcitej daj do nozsej triedy,tam ani nepatri a vidis ze nestiha,kvoli comu bol vyssie-nedostatok miesta,ci vasa iniciativa?

autor
22. dec 2022

@lasoli určite nie naša iniciatíva, prosto bolo 13 predskolak9v do 20 dali ešte 7 z nižšej triedy a 7 nových zobrali, išli podľa dátumu narodenia m9j je úplne posledný....pritom o mesiac menšie deti boli oveľa šikovnejší ale nie, išlo o vek....taky neinvidualny prístup....aj sme s mužom vtedy panika panikarili no všetci okolie na nete prosto na 200 % všetci vraveli ze ho to veľmi posunie, že dole bude stagnovať...no u nás totálny omyl....žiaľ

nikaeli
22. dec 2022

Nevidím dôvod, aby medzi rovesníkmi stagnoval - práveže bude na rovnakej úrovni a bude mať možnosť zažiť úspech.. možno nie v kreslení, ale čo ja viem - v stavaní kociek, či v pohybových aktivitách, to je úplne jedno. My máme deti v triedach s max polročným rozdielom. Ale je pravda, že sme MŠ so 6 triedami, tak vieme deti ľahšie 'vyskladať'. Ak máš možnosť dať do ho nižšej skupiny, určite to vyskúšaj. A cez prázdniny si oddýchnite, nesiľte to kreslenie, radšej sa venujte niečomu úplne inému (čo by mohlo posilniť jeho jemnú motoriku, a teda aj 'lepšie' kreslenie) - hrajte sa s plastelínou, s kinetickým pieskom, skúste strihať, lepiť, štipcovať, hrať sa s prstovýni farbami, pečiatkovať, písať vodou či do peny na holenie, paličkou do snehu....

autor
22. dec 2022

@nikaeli ďakujem za skvelé tipy, plastelína a temperky zbožňuje aj omalovanky, jedine ze ma niečo nakresliť sám....a pritom som si študovala keď bol malý, že netreba dat omalovanky ale nechať dieťa len tak kresliť, no nejako to nepomohlo

nikaeli
22. dec 2022

pozri, ja som špec.ped., takže som s malým robila všetky možné aktivity na jeho rozvoj 😉 miloval kreslenie, čmáranie, písal fixou na tabuľu, lepil, hral sa s prstovými farbami,... potom nastúpil do MŠ a neviem čo sa stalo, odrazu všetky tieto aktivity odmieta. Na nástenke buď vôbec nemá obrázok alebo má vyfarbenú iba jednu vločku z 15, či iba čiapku na Mikulášovi. Trvá to už tretí rok (!) a nevieme sa toho zbaviť. Keď mu doma ponúkam farbičky, ceruzku, fixy, reve odušu, odmieta si sadnúť k stolu. Naozaj neviem čo sa stalo, podľa učiteliek v MŠ vobec nič. Nesilím to. Netlačím naňho. Bude mať 5, ešte mu dávam čas a ponúkam mu iné aktivity 😉

autor
22. dec 2022

@nikaeli bože môj podobne, mamina je umelecká rytečka, krásne kreslí vždy si spolu niečo vytvárali a ako nástup do škôlky šok a koniec.....doslova odpor....ja už aj rozmýšľam ci to bola chyba ze sme sa mu TAK veľmi venovali, a pani učiteľka ho obrykli a sa vystresoval...možno neviem, v každom prípade ďakujem pekne za pochopenie A pomoc tie prstové farby nepoznám, vyskúšame

lasoli
23. dec 2022

ale to neries to malovanie.Vhalani maju ine zaujmy ako malovanie,moje dvery su tvorive ale za to do sportu sa im moc nechce,co by som ja radsej prijala.Sused ,chalan v predskolsok veku ani nechyti cwruzku ale zasa je vynikajuci ,maly spoetovec.Proste mas chalana,ten bude skor na ine veci ako malovanie.

Strana
z2