icon

6 mesačné dieťa nebľaboce

silvus138
17. okt 2021

Ahojte, môj 6 mes.synček ešte stále nebľaboce mamamama, tatatata, babababa, dadadada atd.
Sme len na “Ne, Nie, Hej...” Ráta sa to za blabotanie? Ako “hovorili” tie vaše v 6mes? Ďakujem. Mám sa znepokojovať? Motoricky - pretáčanie od konca 3mes., pivotuje, lietadlo, zatiaľ nelezie.

Strana
z2
vanda323
20. okt 2021

@silvus138 Každé dieťa je ine. Moja dcérka Emka napríklad začala hovoriť až v 3 rokoch. A teraz je z nej šikovná školáčka. Ďalšia dcérka Laurinka má 1,9 mesiacov a rozpráva nie akože úplne všetko ale porozumieť ju

lidia73
21. okt 2021

kazde dietatko sa vyvija inak, treba ho nechat svojim vlastnym tempom ist, ako jasne nech ma podnety, venujte sa mu, ale netreba ho nutit 🙂

silvus138
autor
2. máj 2022

@silvus138 tak baby nakoniec to prišlo vtedy v 7 mes všetko ok príchodom lezenia 🙂 takže úplne v pohode 🙂 diky

katrin69
2. máj 2022

@silvus138 Mojej dcére sa pusa nezavrela, veľmi skoro začala brblotať. A keď prišiel syn, tak som sa troška obávala. Ale po mnohých "poťapkaniach po pleci" som sa upokojila. Dcéra začala zrozumiteľne rozprávať, keď mala 1,5 roka a syn až teraz... Keď má 2,5 roka a to sú väčšinou brblačky, než komunikácia. Nerobím si starosti. V septembri ide do škôlky, tam ho dajú do laty. Zistí, že musí normálne rozprávať, ak chce s deťmi komunikovať. Veľa detí takto fungujú. Nie je ešte na to čas. A nebojte maminko, ten čas príde a ani sa mu potom pusa nezavrie 😉

Strana
z2