6 mesačný synček sa skoro vôbec nepretáča

akirlu
9. júl 2021

Môj 6 mesačný synček sa pretočí z bruška na chrbát tak maximálne trikrát za deň a niekedy sa aj celý týždeň vôbec nepretočí. Moje prvé dve deti už boli v tomto veku hotoví akrobati, pomaly som ich prebaliť nemohla. Mal tiež niekto takéhoto oneskorenca? Na brušku vydrží tak 5 až 10 minút, potom už mrnčí. Inak žiadne náznaky plazenie nepozorujem. Doktorka len skonštatovala, že posledné dva mesiace veľmi slabo priberal, svalový tonus má vraj normálny. Mám jej dať vedieť, pokiaľ sa do mesiaca až dvoch nezačne viac hýbať. Začínam sa kúsok obávať, či je s ním všetko v poriadku. Začali sme pred týždňom s príkrmami, papá vynikajúco, ale stále sa takmer vôbec nepretáča.

kristina1001
9. júl 2021

@akirlu kamarátkyn mali bol tiež takto všetko mal v poriadku aj papal ale stále sa nepretacal chodili na rehabilitácie a postupne sa naučil pretáčať sa pravidelne a čím ďalej tym viac

ivanapetrasova
9. júl 2021

@akirlu moja dcerka bola taka. starsi syn sa ovela viac hybal, skor pretacal, sedel, chodil... takze som ju automaticky porovnavala a stresovala sa 🙂 uz si to uplne presne nepamatam ale viem ze sa tiez strasne sporadicky pretacala. raz/dvakrat za den. niekedy nic aj 2 dni... o sedeni ani nesnivala este v 9 mesiacoch.. ani stvornozkovanie... ked mala 11 mesiacov tak som to uz nevydrzala, napriek tomu ze neuro aj detska vravela ze vsetko okej, len je lenivsia... sli sme na rehabky. a neviem ci pomohli tie alebo fakt bola len lenivsia a zacala by aj tak... ale od roka sa zacala plazit, stvorkovat, sadla si asi 15 mesacna a 18 mesacna zacala chodit. Od vtedy nie je problem. nic jej nie je, je sikovna... ma 5 rokov teraz uz.

vilma7
9. júl 2021

Môj začal plaziť v 11.mesiaci a teraz behá ako drak. Každý má tak trochu aj individuálny vývin.

janca704
9. júl 2021

ja som mala takeho "lenivca", ked mal 6 mesiacov pretocil sa prvykrat, ale ani potom tomu moc nedal... Ked som ho posadila, krasne, pevne sedel uz ako 6 mesacny, ale sam sa posadil az snad ako 10mesacny. Takmer nestvornozkoval... mozno tak mesiac, to mal 11 mesiacov. Chodit zacal ako 14 mesacny. Ale jemnu motoriku mal uzasnu, velmi skoro sam jedol, krasne drzal farbicky, stetce, skladal kocky, vhadzoval predmety...
Nechodili sme na ziadne rehabilitacie ani cvicenia. Odkedy zacal chodit, vlastne beha😅

galixx
9. júl 2021

U nas to bolo nizkym zelezom, ak sa to nezlepsi, ziadaj krvny obraz

akirlu
autor
9. júl 2021

@galixx mozes to trochu popisat? Maly sa kvoli tomu nedostatku zeleza malo hybal a bol unaveny alebo ake to malo prejavy? Nas je inak velmi culy a vkuse kope nozickami, nevyzera nejaky malatny. Ja som ale v tehotenstve mala anemiu, tak moze byt, ze aj on ma kvoli tomu menej zeleza.