6 týždňový synček stále plače

matia87
19. máj 2020

Milé mamičky,
Chcela by som sa opýtať na vašu skúsenosť. Náš synček má 6 týždňov a takmer stále je nepokojný a veľmi veľa plače. Zaspinká len v šatke alebo von na prechádzke v kočíku, aj to len na krátky čas a opäť sa s plačom zobudí. Niekedy plače tak veľmi až je bordový. Ak keď je najedený, prebalený a venujeme sa mu. Stále plače a je nespokojný. Lekárka vraví, že pekne rastie a priberá a vraj z toho vyrastie. Aké sú vaše skúsenosti? Niekedy som už zúfalá, neviem mu pomôcť a prísť na to čo ho trápi. Ďakujem

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
renatka1985
19. máj 2020

skus sab-simplex kvapky, su neskodne a ak je to od bruska tak pomozu. nic ine mi nenapada... drzim palce

matia87
autor
19. máj 2020

@ananas28 presne sa mi aj zdá, že by to tak mohlo byť. Lebo aj grcká, na jazýčku má biely povlak a aj po hodine niekedy grcne natravene kúsky mliečka...
Dávam mu Espumisan a probiotiká Bio gaia..
Viem tomu predísť ešte nejako inak?

lune
19. máj 2020

@matia87 Ahoj, no moja bola od zaciatku hladna (vydrzalo to doteraz😃) no a hoci som ju kojila mala som asi slabsie mliecko a bola nepokojna. Skusili sme teda umele (bebu) z flase...nadrulala sa a spala..vobec nerozlisovala prsnik a flasu hlavne ze cicala 😉. Flasa bola s anatomickym nadstavcom avent-v tvare prsnika 😃. A este maly moze mat koliky, cize pridavat do mliecka tie detske kvapky..juj nenapada ma ako sa volali, opytaj sa v lekarni. Snad som pomohla, pekny dnik.

ananas28
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
saluda
19. máj 2020

@matia87 skús dať vtedy odgrgnut, potom pocvicit nožičkami, pritlacat ich jemne k bokom bruska. Rozhýbe mu to čreva, pomôže vyprdkat, vykakať. Trávenie mu funguje stále, nie iba hneď po pani si odgrgne, bežne je to aj po hodine, kedykoľvek, my dospelí to tiež tak máme. Takže skúšajú, ak je bordový určite ho niečo trápi, neuspokojila by som sa s tým, že z toho vyrastie. Možno sú to aj kolíky, na to sú rôzne kvapky, alebo naopak reflux. Ten vie byť aj skrytý, nemusí sa vždy pogrckat, ale potrápiť vie rovnako.

renatka1985
19. máj 2020

@matia87 nam espumisan nepomohol, skus ten sab-simplex

lula313
19. máj 2020

Mozes skúsiť aj iné kvapky coliprev(enzým na štiepenie laktozy), balonix med miesto espumisanu, dolphius miesto biogaia, nosiť vertikálne, ak má fakt reflux, dávať odgrgavat a lezat na bruchu. Ale tazko povedat, môže to byt aj povahou. Dcéra bola taká urevana a stále aj je.

simona92101
19. máj 2020

@matia87 skus klinovy vankus aj do kocika dat,ak sal mu vracia mlieko,moze mu to byt neprijemne,popripade pred jedlom sirup gastrotuss na skryty reflux (mlieko nevygrcia,len sa vracia do ust a naspat),alebo su homeo gastrocynesine-nam na to pomohol.po napapani ponosit trochu a dat spat vo vyvysenej polohe.na brusko kvapky sab simplex.

miriam11
19. máj 2020

@matia87 môj syn mal to isté. Kúpila som kvapky SAB simplex a zlepšilo sa to o hodne.

kittykat22
19. máj 2020

@matia87 ahoj, mali sme to iste. Skus bio gaia kvapky, na kupanie 1 kvapka levanduloveho oleja od Nobilis tilia (su to bio oleje vhodne pre deti). Musis skusat co zaberie ... kazde dieta je ine.

deedol
19. máj 2020

skus vygooglit tichy/skryty reflux. moj to mal, palila ho kyselina. pomohol sirup gastrotuss.

matia87
autor
19. máj 2020

Veľmi pekne ďakujem... vyskúšame

matia87
autor
20. máj 2020

@deedol dakujem..ako dlho asi trvalo kým sirup aspoň trošku zabral? Ďakujem

deedol
20. máj 2020

@matia87 velmi rychlo to bolo. plus som davala aj tu spominany espumisan (na vetry) a coliprev (na laktozu), ale ten gastrotuss pomohol s tym refluxom.

bakita24
Odpoveď bola odstránená
Zobraz