8 ročný chlapec váži 30 kilogramov a nikdy nie je hladný
poradte mi uz to nechapem mam osemrocneho syna ma tricat kil nikdy neni hladny len keksiky a cokolady a este zo zaspavani ma problemy cely den je vonku beha skace aj na trampoline a pol desiatej a nevie zaspat
@kburgerin nemusíš písať veľkými písmenami, dokážem prečítať aj malé. Myslím, že tu nešlo o to, či ti jeden deň zjedol alebo nezjedol obed, ale o to, že tvoj syn má absolútne nevhodné stravovacie návyky a ty máš problém to zmeniť. Ak nechceš počuť, že príčinou toho problému si ty a nie babky a dieťa, nezvládaš kritiku, nemá zmysel zakladať tému. Máš tu kopu veľmi rozumných príspevkov, ale zdá sa, že už ani nechceš, aby niekto reagoval, tak je lepšie nám zatvoriť ústa skonštatovaním, že zjedol celý obed. Uvedom si, že nie prispievateľky do tejto témy, ale TY si zodpovedná za zdravie svojho dieťaťa a oni sa ti snažili pomôcť. Ak si čakala príspevky typu - to sú babky na vine, všetky deti majú radi sladkosti a pod. zbytočne strkáš hlavu do piesku pred niečím, čo sa prejaví až neskôr.
Inak mám stále silnejúci pocit, že je zbytočné prispievať do akejkoľvek témy - keď sa človek snaží pisateľke pomôcť, vcítiť sa do jej problémov a nazve veci pravým menom, väčšinu zakladateľka témy prestane prispievať, v lepšom prípade sa problém "zázračne" vyrieši z večera do rána - dieťa, ktoré nevedelo zaspať sa to naučí za dva dni, dieťa, ktoré nejedlo vôbec, začne jesť všetko z večera do rána, problém s manželom, ktorý manželke desať rokov nepomohol ani s vyložením nákupu sa bleskovo vyrieši tak, že manžel robí všetky domáce práce....Bolo by úžasné, keby to tak bolo naozaj, keby to, čo tu baby píšu padlo na úrodnú pôdu, ale každému súdnemu človeku je jasné, že je to len zbožné želanie zakladateliek tém a chcú mať už pokoj s čítaním niečoho, čo im je nepríjemné, pretože si niekto dovolil napísať, že chyba je aj v nich. Tak radšej napíšu, ako je všetko OK, prípadne nenapíšu nič, pripadá mi to prinajmenšom neúctivé voči desiatkam prispievateliek, ktoré sa snažili pomôcť.
@kburgerin jeden den este nerobi zmenu, je to sice pokrok, ale este staly je to len maly pokrok, snad to vsak vydrzi a drobec sa nauci takto papat kazdy den
PS: este jedna rada odo mna, namiesto rezna mu sprav nieco "zdravsie", viem, ze vela ludi je na taketo jedla zvyknutych, ale podla mna toto nie je zdrave jedlo pre dieta (ani pre dospeleho), hlavne ak je nauceny jest "somarinky" namiesto skutocneho jedla, radsej uvar nieco zdravsie. U skolaka by nemal
.... deti robia v stravovani rovnake chyby ako my dospeli, potom sa divime, ze maju k niektorym jedla nechut. Strava by mala byt vyvazena, ako som spominala v min. prispevkoch, napr. 1x tyzdenne mucne jedlo, 3x masite (rozne druhy masa), 1x zeleninove, salat zo surovej zeleniny a ovocie, aspon 2x do tyzdna, vlocky, krupky do polievok, mlieko, mliecne vyrobky... a pod. pricom ako technologicke postupy sa dodrziava varenie, dusenie a pecenie, dolezita je pestrost...

@kburgerin no vidis...super tesim sa aj za teba...treba len trochu chciet a pojde to (nic v zlom) ... 🙂