8 ročný chlapec váži 30 kilogramov a nikdy nie je hladný
poradte mi uz to nechapem mam osemrocneho syna ma tricat kil nikdy neni hladny len keksiky a cokolady a este zo zaspavani ma problemy cely den je vonku beha skace aj na trampoline a pol desiatej a nevie zaspat
@yukki tak babky a dedkovia sú na to,aby kazili naše deti na počkanie 😉 😀 ...to máme na magnetke 🙂
....ale doma si dáš zase bacha,aby bola strava podľa tvojich predstáv a to je rozdiel ako to čo sa deje u @kburgerin
@kburgerin tak nevrieskaj 😉 nemyslím to zle....opýtaj sa či má dosť,ak áno -zober tanier a odchod...ak by o chvíľu prišiel,že chce sladkosť tak by som ho jednoducho odbila,že nevládal zjesť obed/večeru takže sladkosť tiež určite nezvládne=sladkosť nedám a vec vybavená 😉
inak ma napadlo,že čo=koľko je podľa nás rodičov normálna porcia pre dieťa 😕 ...možno im niekedy naberieme veľa a potom sa hneváme,že skoro nič nezjedli 😉
@kburgerin nie nepomohli jednoducho nedat aj moja mama nosila sladkosti azd... zakazala som ziadne lizatka pretoze na 2kach nastiepena sklovina nepotrebujem aby bola strbava atucnucka je dost sice este kojim ale je to stavba ma 14kg nechcem z nej prasiatko takze riadne zadelit obed nezie velan nevadi ale ziadne slkadkosti dovidenia po 3 dnoch si rozmysli čo a kolko zje nebojs sa!hlavne nepolavit.
@kburgerin súhlasím s príspevkami ostatných - žiadne sladkosti, ak nezje obed - veď on vyhladne, neboj sa. a zje, čo mu dáš na tanier.
a určite by som rázne zakročila aj pri starkej - žiadne keksy, čokolády, palacinky. dohodni sa s ňou, aby mu tiež dávala radšej ovocie, ak ho chce rozmaznávať niečím sladkým.
@bodka13 - veru ja som teraz Saske upravovala porcie na mensie, lebo to moje dieta nikdy nemalo sancu zjest a ju to deptalo 🤐 Teraz doje a este si aj rada prida ;) Myslim, ze zje tolko, kolko predtym nikdy nezjedla len kvoli tomu, ze jej to rozdelim na dva krat 😀
@anjelicek26 je to lepší psychologický efekt 🙂 ...aj Saška sa teší,že za tebou cupitá s prázdnym tanierikom 😵
@bodka13 - je to tak. Papa malo, ale s chutou a nevymysla, tak asi som jej fakt davala stale privela... len mne sa vzdy zdalo, ze s toho sa predsa nemozes najest 😅
@anjelicek26 keď my by sme ich chceli tie naše potvorky pekne vykŕmiť 😀 😀 😀
@bodka13 - tak saska ma v juni 6 rokov, 106cm a 16,6 kila 😝 U nas by to malo zmysel 😉 Si v skole budu mysliet, ze zle odbocila zo skolky ;)
Ale spät k teme, sladkosti od pribuznych mas tri moznosti - skonfiskovat a vyhodit (to som spravila ja s 95% velkonocnych) - otocit pribuznych vo dverach, nech to zbalia prec - alebo moznost tretia - zoznam sladkosti, ktore su ok... pre mna je aj taky ochuteny jogurt sladkost 😉
ja s malou o tom, co varim - nediskutujem. Vzdy sa sice snazim, aby jej aspon zeleninka, priloha, mäsko,, aspon jedno z toho chutilo, nech sa natlaci tym, ale vyberat si co jej navarim proste nebude. Ak nezje obed, nedostane ani ten jogurt za tym, aj keby chcela. Proste ked je brusko plne - je plne.
Sladkosti u nas nie s objektivnych pricin - maleho neutichajuce hnacky - a co nedam jednemu dietatu, nedam ani druhemu a nevyzera to, ze by nejako trpeli... ryzove vafle, slane tycinky, kukuricne cervy, to chrustaju, ked maju na nieco chut alebo im pokrajam na misku ovocie. Cuduj sa svete su tu.
@kburgerin prepac ale jednoznacne robis chybu ty...ak nezje riadny obed (jedlo)tak sladkost nedostane...ze ta neposlucha a nebavi ta stale vrieskat?no predsa nevrieskaj...nedaj mu nic sladke a moze sa ist hrat,ked bude hladny tak pride a vypyta si jest...a sladkosti uloz niekam aby ich nenasiel.a babkam by som tiez povedala svoje.musia ta respektovat.si jeho mama a ked ty si neprajes aby mu sladkosti davali tak mu ich davat nebudu...a hotovo!!! to ty musis zmenit pristup k stravovaniu svojho syna,inak to neskonci dobre...
A boli ste na vyšetrení, čo hovorí detská lekárka alebo gastroentrolog? Mal vyšetrenie na celiakiu? Na základe toho, čo tu píšeš Ti vieme asi ťažko poradiť.
Ale aspoň sme sa zhodli na tom, že má nevyváženú stravu 🙂
až teraz som si uvedomila tých 30 kíl...prepáč....celiakia to nebude, ale všetko ostatné platí 😀
@kburgerin bud zakrocis tvrdo a vydrzis, alebo si z neho spravis cukrovkara, nervaka a rozmaznaneho spratka. Nezabudaj, ze to je pre jeho dobro a zdravy zivotny styl, pohodovejsi zivot. prepac, ale mne by skusilo dieta nejest navarene a cpat sa sladkostami a chipsami .... Babky prinesu? A ty nemas doma miesto kam syn nedociahne? (Aj ked ja osobne by som riesila skor smetny kos)
az ma chut na sladke na prícine budu parazity v crevach mozu to byt mrle kandida plesen skrkavka a ine ziadne sladkosti odcervit 😀
@katecameron
Vzdyt prave 😀 😀 😀
rekla bych ze odcervovava..zabiji to vsechno jednou ranou - cokoladou 😀 😀 😀
ahojte.ja mam doma cosi podobne,s tym rozdielom,ze syn ma 6rokov,16kil!sladkosti mu nejako extra nechutia,nema rad vsetko,no musi jest co je navarene.zje aj ovocie,aj zeleninu.mame za sebou gastroenterologicke vysetrenia,isty cas pil nutridrinky,ktore mu mali pomoct pribrat,bral sirup na chut do jedla atd atd a nic.anemicky nie je.vraj to nevadi.ze to chce cas..pre mna to prijemne nie je,no uz neviem co mam robit..
ahojte.ja mam doma cosi podobne,s tym rozdielom,ze syn ma 6rokov,16kil!sladkosti mu nejako extra nechutia,nema rad vsetko,no musi jest co je navarene.zje aj ovocie,aj zeleninu.mame za sebou gastroenterologicke vysetrenia,isty cas pil nutridrinky,ktore mu mali pomoct pribrat,bral sirup na chut do jedla atd atd a nic.anemicky nie je.vraj to nevadi.ze to chce cas..pre mna to prijemne nie je,no uz neviem co mam robit..
@zuzi241 nič neurobíš....treba trpezlivo čakať a stále často(viackrát denne)ponúkať pestrú stravu ...starší syn bude mať zajtra 12 rokov,je vysoký 145cm a má asi 30-32kg.....teraz konečne začal viac jesť,no na váhe nejako nepriberá -ani sa veľmi nečudujem,lebo stále niekde poletuje a 3xdo týždňa trénuje futbal 🙂 ....na šírku sú mu v páse veľké aj nohavice 134 ☹
@kburgerin chyba nie je v dieťati ale v tebe, či sa ti to páči, alebo nie, baby ti tu napísali veľmi rozumne. Je najvyšší čas urobiť poriadok s dieťaťom aj s babkami. Kľudne sladkosti pred nimi hoď do koša (popredu im oznám, že to urobíš, vysvetli im, že mu ubližujú a nie robia radosť, ako si oni myslia), že sa urazia? Ak ti naozaj záleží na zdravý tvojho syna, tak pochopíš, čo je prednejšie. S osemročným už sa predsa dá dohodnúť, pomôž si encyklopédiou, internetom, kde mu ukážeš, čo telo potrebuje. Zapoj ho do prípravy jedla, väčšinou deťom chutí, to čo si samé pripravia. Kľudne to môžu byť aj tie palacinky, pokiaľ sú s tvarohom a pokiaľ pred nimi je polievka zo strukovín. Kým ju nezje, palacinky nebudú, aj keby si ich mala spláchnuť v záchode. Kruté vydieranie, ale účinné. Naozaj sa následky prejavia až v dospelom veku.
@kburgerin naco zadavas temu, ked neznesies kritiku? ved ti nejde predsa len o to, ze ti nieco normalne zjedol len dnes, ide o to, ze by si mu mala zmenit jedalnicek kazdy den... sak v podstate nas nic do toho nie je, ze co tvoje dieta jedava, ale tak sa tu verejne nestazuj a nepytaj 😉
@kburgerin zatiaľ som sem neprispela, no povedala by som že to nieje iba o dnešku.
Normálne sa čudujem, že toto riešiš 😕 Veď 8 ročné dieťa ťa má poslúchať a ty určuješ čo bude alebo nebude jesť. A vyhovárať sa na babky že nosia sladkosti? Ako sorry ale príde mi, že ty to ani riešiť nechceš, a len chceš počuť, že ony za to môžu, že neje! 🙄 A radšej mu budeš dávať pichať injekcie ako by si mu rázne dala najavo (aj babkám) ako sa bude stravovať

Aj ja sa snažím obmedzovať, volám s babkou ak náhodou majú byť poobede u nej, Nedávaj im cukor, nedávaj sladkosti, ona povie Mám jahody dám im s cukrom-reku daj im, ale bez cukru.....volám večer a povie K.zjedla kopu tých jahôd s cukrom a M. len šľahačku /s cukrom samozrejme/ z hora vyjedla....a mňa môže aj poraziť, aj roztrhnúť, ona povie Musela som im osladiť, neboli dosť sladké, babky sú na rozmaznávanie atď. ...