icon

Aj vy ste v strese, keď máte ísť von s malými deťmi?

22. feb 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, ci aj vy mate mindraky, ked mate ist s detmi von, napríklad na ihrisko. Mame 2 deti 2 a pol roka a mesacne babatko, ale trvá nám normalne aj 2 hodiny, kým sa vychystame von. Syn sa dvakrat medzitym prezlecie, potom si obuje niečo iné ako ma a keď sme už konečne všetci traja vychystani, nemôžem nájsť ciapku, ktorá byva na svojom obvyklom mieste (lebo ju napr. schova v izbe pri hrani alebo ju zalozi niekam manzel). Normalne niekekdy zazivam stres uz len pri pomysleni na to, koľko prekážok musíme prekonat, aby sme šli len na miestne ihrisko.
Mate nejaké tipy, ako to cele urýchliť, resp. je to bežné aj u vás?

Strana
z2
aceris
22. feb 2023

Uz som si myslela, ze som jedina🤣 u nas hlavne starsi syn vymysla aj hodinu, namiesto obliekania furt daco ine. Pritom druha je nachystana za par minut. Kym sa oblecie starsi, tak mladsia si najde daku hru a tak dokola🤦

e3v3a3
22. feb 2023

Kým boli v takomto veku, ešte sa to dalo. Horšie keď aj to bábätko začalo chodiť 🤣🤣

leuska0910
22. feb 2023

U nas normalka. Obleciem najprv seba, potom malu. Do 15min. sme vonku. Tak ale ja mam 1dieta, veci neschovava🙂

andrejka890
22. feb 2023

môžem ti povedať že to mám tak isto...ale bude to stále lepšie uvidíš... tiež mám 2 a pol ročnú, a trojmesačnú a na začiatku to bolo hrozné, aj som si od zúfalstva poplakala kým sme sa dostali von...Ale našla som si systém... už večer si nachystám všetky veci ktoré oblečiem staršej na jednu kôpku, malej na druhú a aj pre seba podľa predpovede počasia. Tak isto topánky. Najskôr oblečiem seba, potom staršiu a ona čaká kým oblečiem maličkú (zatiaľ sa s ňou celý čas rozprávam, spievam a zabávam ju aby nebola nervózna). Už sa len rýchlo obujeme a ideme... Samozrejme sú situácie kedy nepomôže nič lebo staršia sa mi hodí o zem že nikam nejde, mladšia reve a ja mam chuť trhať si vlasy :D

veronika_pb
22. feb 2023

nachystat si vsetko vopred 🙂 ja mam takmer 2r dvojicky a tiez ked nahodou zabudnem si telefon v kuchyni a chcem sa pren vratit tak baby take oblecene obute bezia za mnou .. alebo ked ich pustim za dvere na dvor tak mi tam porozhadzuju vsetky topanky z botniku .. alebo povytahuju celu komodu .. takze vzdy si vsetko chystam priebezne pocas dna( vodu do flasky, nejake ovocie, vreckovky, rukavice, penazenku) a ich oblecenie si nachystam tiez na chodbe (overaly, topanky necham vytiahnute len tie ktore si budu obuvat, capice aby boli nachystane) .. to mozes kludne vsetko aj vecer si urobit 🙂
ked to mas vsetko nachystane tak to ide rychlo, aspon nam teda to od prebalenia po sedenie v kocari pred dverami trva tak 20-25minut (teraz v zime takze aj capice overaly rukavice a tak) .. ale tiez nemozem nechat otvorene dvere na chodbe do domu lebo by mi usli do kuchyne a tym by sa to komplikovalo, alebo nemozem nechat kabelku s vecami na chodbe nadosah lebo vsetko vytiahnu, alebo otvorene dvere do wc lebo v zablatenych gumakoch mi pobehaju po koberceku 😅 ber to ako vyhodu ze to male mesacne babatko ti aspon nikam neujde 😉

jesenzima
22. feb 2023

U nás je to bežné, ale ja to už neriešim ... Keby som mala mať stres zo všetkého, čím ms moje deti vytáčajú, tak už by ma dávno šľak trafil ....

zuzuliatko18
22. feb 2023

Dávať veci na určené miesto, napr. Ja mám na čiapky, šál.rukavice košík na chodníček skrinke. U nás sa stále veci dávajú na určené miesto, aby sa lahsie našli.
Prezliekanie syna mi nie je jasné, ja drobca prezliekam len keď sa zámorí alebo zaspini.
Mám síce.len jedno dieťa, ale keď bol maličký, dala som mu teplý fusak a doňho už nebolo treba veľa vrstiev, tak bol von rýchlo vychystany. Áno, teraz ako trojročný vymýšľa, a trvá to dlhšie, no musí akceptovať, čo mu poviem.

deti95060810
22. feb 2023

že či.... poznám.
ja som chodievala s 3 deťmi....od narod. do 4 r.
jedine prežiť a čakať kým deti troška vyrastú...

lianka123
22. feb 2023

ahoj, je to uplne normalne. nam to tiez vtedy trvalo 45min vyjst von. ale chodila som poctivo 2krat denne. proste hodit focus iba na deti, prezit na donaskach, sem tam ich odlifrovat k babke ak sa da. toto co mas teraz je najhorsie, ale vyrastu. ja mam teraz 6 a 4 a uz je to uplne ok. ale v tej kombinacii co mas ty som bola na tom podobne.

elisebah91
22. feb 2023

Neurychlis to, len sa vycvicis byť rýchlejšia a dať túto prirpavu do 20-30 minút. Keď deti vyrastú pôjde to rýchlejšie, zatiaľ ..... čakám na jar/leto kedy nebudem riešiť šál, čiapku, rukavice, overal zateplené cizmy 3x + seba (hodím sa za 30 sekund)...chce to len cvik, alebo lepšie počasie alebo staršie detí..🍷 na zdravie (obrazok lexaurinu som nenašla)

elisebah91
22. feb 2023

Neurychlis to, len sa vycvicis byť rýchlejšia...chce to lepšie počasie jar, leto alebo väčšie deti alebo cvik. Ja sa teším keď nebudem riešiť rukavice, bundu, oteplovacky, oteplené čižmy, šál a čiapku 3x +seba(mám za 30sekund) ...príprava 20-30minut...

chatte007
22. feb 2023

Mna to teraz caka. Mam syna v podobnom veku ako ty a dvojtyzdnovu dcerku. Zatial som s nimi este nebola sama, ale uz teraz viem, ze to bude horor vychystat sa niekam. Syn vobec nespolupracuje pri obliekani, uteka, vymysla, nechce sa vycikat pred odchodom... Dcerka zas ked nespi, chce byt len na mne pricucnuta, inak krici. Viem, ze budem musiet polavit co sa tyka domacnosti a nesilit to ani s tym chodenim von. Ked sa podari, tak sa podari a ked nie, tak nie. Tak sa pojde, ked pride muz z prace. So synom som sa snazila chodit 2x denne a vsetko stihat, no s dvoma detmi uz je to ine.

vierka0508
22. feb 2023

Jooj toto mas este dobre, kym ti jedno len lezi. Ked bude behat aj to tak aj pol dna sa budete chystat von 😁 ja mam doma 5rocneho a 16 mesacneho . Takze ten starsi sa uz vie aj sam obliect a pockat . No ja by som ti poradila jedného obliect, dat do stolicky pustit rozpravku alebo mu dat zatial chrumky, potom obliect seba a ulozit babatko do kocika a ides 😁 ja na sebe len vymením teplaky, hodim bundu a ideme. Malujem sa hned rano pre taketo pripady, aby som potom nezdrziavala. A mladsiemu to co mu rano obleciem, tak uz neprezliekam, na vrch hodim este o mikinu navyse a dam overal, ciapku, nakrcnik. Pri vytahu hodim mensieho do kocika a vypustim az na ihrisku.

nikoleta1234
22. feb 2023

Tiež nám to trvá dlho. Chystám každý deň 3 deti plus seba. 2 do škôlky a pol ročne ide s nami... Som úplne spotena, kým sa pohneme ... 😂

zafir01
22. feb 2023

Nie. Mam 11, 5 a 1 ročne. Chodíme na turistiky, či dlhšie prechádzky. Vždy nachystám čaj do termosky, drobné prekusnutie do ruky.
11 ročný sa oblečie sam. 5 ročnému nachystám veci a tiež sa oblečie sam, max ho upravím. A 2 ročnú oblečiem. Dám do kočíka, či cyklovozika. Počkajú vonku, alebo ma chodbe s otvorenými dverami, aby im teplo nebolo. A potom sa oblečiem ja. Zimné čiapky, rukavice, nakrcniky, na kazdy vo svojej skrinky na určenom mieste .
Chytanie aj s varením čaju nám trvá do 15 minút.

lamonita
22. feb 2023

Vsetko, čo beres, si dopredu nachystaj na kôpku. Jedlo vodu oblečko hracky atd. Aby si nebehala a nezdrziavala. Čiapok nemáš viac? U nás sú v chodbe v šuplíku a obaja vieme, že tam patria, tak nik ich inam nezaklada🤷‍♀️ no a hlavne kto je šéf? Ty, ci tvoj malý??

marisoul17
22. feb 2023

Keď sa staršia vyzlieka, vždy dohliadne na to, aby všetko odložila na miesto, aby sme pri odchode oblečenie nehľadali kade tade. To skús ako prvé.
Potom, 15 minút pred odchodom ohlasim, že ideme von, aby sa stihli dohrať a dokončiť to čo majú rozrobené. Ja zatiaľ balím veci, čo berieme. Oblečiem jednu, staršej pomôžem s tým, čo jej nejde a ideme.

25silvia25
22. feb 2023

Boze a ja ze to len ja prezivam. My ked mame ist von tak to je na pol hodinu prehovarania, dohovarania, revu, utisovania. Nechce sa obliekat, potom nechce toto potom tamto. Pritom von chce ist ale nechce sa obliekat. Ma 2r aj 4 mesiace a ja tehotna takze s nervami na konci niekedy. A ked sme vonku dalsie sceny ze nechce ist domov 😁 kocik nemame uz davno cize je to boj

lydiasabolova
22. feb 2023

ja mám deti 4,5 r 3r 2r a 5 mes a keď nerátam seba, do polhodiny sú nachystané, obvykle čakáme skôr na manžela 😂 ja si myslím, že preto s tým maminky majú problém, lebo deťom veľa dovoľujú.. ja mám oblečenie na von na jednej kope, všetky deti postupne poobliekam a ideme do predsiene, kde je vybraná jedna bunda, jeden pár topánok a príslušenstvo (čiapky atď) vyložené v boxe na nedostupnou mieste, ideálne keď sa dá, tiež iba po jednom kuse.. ale ja som celkovo minimalistický zameraná a nezvyknem držať x miliónov vecí, lebo hento, lebo tamto.. rezervné vecí, samozrejme, mám.. a stres pociťujem tiež 😂

biibiana
22. feb 2023

😀 Prepac nepotesim ta. Je to normalna situacia. Zivot s malymi detmi nie je jednoduchý. Musis si to lepsie zorganizovat. Ver mi. Vecer si nachystaj vsetko mimo dosah starsieho dietata. Oblecenie, nachystat tasku s vodou, bananik, keksik, servitky skratka vsetko potrebne na von s detmi. 2hodiny je vela, niekde robis chybu 🙂 Ine to nebude kym nepodrastu a nevychystaju sa von sami.
Ja som porodila za 4,5roka 3 deti. Denne sme vysli , bytu von 2 aj 3x. Vsetky deti nachystat atd. V zime je to hard level 😀 Veru na dverach poobliekane jedno zahlasi kaaaakaat 😀 bezis dnu, vyzliekas deti dookola a dookola. Hlavu hore, musis sa nad to povzniesť 🙂 Ked ti to robi stres tak vonku nechodte. Ale to nie je riesenie, babo mas este malicke aj hormony robia svoje. Zvyknete si, zabehnete si svoj system a dobre bude. Ide jar budes menej obliekat o to lahsie to bude. Drzte sa 🙂

katka0123
22. feb 2023

Chystala som si ´kocik" vecer pred tym, ked deti spali. Oblecenie na rano, nahradne veci so sebou, prebalovaciu tasku, doplnila nejake suche jedlo a rano bolo o polovicu menej chystania.

poslednepogo
22. feb 2023

Nie

lydiasabolova
22. feb 2023

ja mám deti 4,5r 3 r 2r 5 mes a ak nerátam seba, do polhodiny ich viem mať nachystané, nám to trvá dlho skôr kvôli manželovi 😂
tipy.. minimalizmus - oblečenie na von mám na jednej kope, deti majú vybratú jednu bundu, jeden pár topánok, doplnky (čiapky atď) sú v boxe na nedostupnom mieste, ideálne je tam iba jeden kus pre každé dieťa.. samozrejme mám aj rezervné veci
A stres mám tiež 😂

lydiasabolova
22. feb 2023

Ospravedlňujem sa, ak som poslala 2 príspevky, len mne tu nijaké nezobrazuje, tak neviem, či mi odoslalo alebo nie.. je teraz nejaký problém na MK, neviete?? ukazuje mi tu prázdnu diskusiu

amelia89
22. feb 2023

Stres dopredu nemam ale v zime to trva vacnost a v procese sa zvykne niekto rozplakat (vnutorne ja asi 10x) 😂😂😂

anjelik999
22. feb 2023

Bohužial neporadím, ale pripnem sa, presne to ma čaká budúci mesiac 🙈
Veľká sestra bude mať 2roky a 4m.. som zvedavá ako to zvládneme. Manžel pracuje z domu, ani to neviem či to bude výhoda, alebo nevýhoda 😅

gabika0825
22. feb 2023

Tak myslím si že pri malom mesačnom to nie je take zložité.. oblecies, das do kočíka, do tašky hodiš fľašu a pod. čo pri ňom budeš potrebovať a vybavene. A čo sa týka toho staršieho tak treba ho naučiť nejakému režimu. Skratka o 10 sa ide von, alebo o akej hodine chodíte, ráno mu to spomeň, nech vie aký je režim a kedy odchádzate. Pekne mu to pripomínaj, nech si nachysta čiapku, topánky, ktoré si obúva, oblecenie nech si dá nakopu, potom sa spolu oblečte a vybavene. Žiadne prezliekanie už potom a žiadne schovávanie čapice. A idete. Proste maly vymýšľa, preto vám to dlho trvá preto ho treba naučiť aj pojem o čase. Myslím si že keď si urobíte rozvrh a ukazes mu čo od neho čakáš tak tá pochopí

enusamt
22. feb 2023

Vzdy to robim tak, ze si v predstihu nachystam vsetky veci. ked pride cas obliekat sa, tak v poradi ja, starsi /teraz sa uz sam/ a mladsi.. vzdy sa najde nejaky zadrhel, ale tieto veci mi to stale pomahaju ulahcovat

witchlucia
22. feb 2023

Tu sa pripnem, ja mám 4 mesačne a 50 kiliveho psa, ponáhľam sa obliecť seba, dám psovi obojok, oblečiem malého, hľadám čiapku ktorá NIKDY nieje tam kde má byť a za tú chvíľu sa pes odíde napiť ja celá dopotena zapínam kocik na poslednú chvíľu aby malý nebol spotený kým vyjdeme, volám psa, vychádzame, kontrolujem kľúče, sáčky na 💩 , náhubok ak ideme s mhd a v Tom letí dudel von z kočíka 😑. Ja som asi kompletne mantavá až rozmýšľam či vôbec zvládnem druhé dieťa. Veľmi by som chcela ešte jedno ale mám pocit že to bude nad moje sily. Mám problém vychystať samu seba na čas a teraz s dieťaťom to vnímam stokrát viac.

tianna
22. feb 2023

V prvom rade si daj veci detí tam kde nemajú šancu dociahnuť 🙂 ja chystám 3, síce z toho dvoch veľkých no najstarší je ZTP, stredný má dyspraxiu (pre predstavu dokáže si ponožku obúvať pol hodinu a aj to ju má nakoniec naopak) a najmladší drobec je vekovo ako tvoj starší 🙂 no nič, von sa chodiť musí, teda začínam najstarším, vycikať, obliecť, odparkovat na stoličku, strednému všetko nachystam nech trénuje kým oblečiem najmladšieho ktorého posadím do kočíka kým doobliekam stredného 😄 potom sa oblečiem rýchlo ja samozrejme už mokrá ako myš, no čo už.. dezodorant to istí.. 🤣

Strana
z2