Aj vy ste v strese, keď máte ísť von s malými deťmi?
Ahojte, chcem sa opýtať, ci aj vy mate mindraky, ked mate ist s detmi von, napríklad na ihrisko. Mame 2 deti 2 a pol roka a mesacne babatko, ale trvá nám normalne aj 2 hodiny, kým sa vychystame von. Syn sa dvakrat medzitym prezlecie, potom si obuje niečo iné ako ma a keď sme už konečne všetci traja vychystani, nemôžem nájsť ciapku, ktorá byva na svojom obvyklom mieste (lebo ju napr. schova v izbe pri hrani alebo ju zalozi niekam manzel). Normalne niekekdy zazivam stres uz len pri pomysleni na to, koľko prekážok musíme prekonat, aby sme šli len na miestne ihrisko.
Mate nejaké tipy, ako to cele urýchliť, resp. je to bežné aj u vás?
Je to normálne,keď máš taký malý vekový rozdiel medzi nimi. Starší je ešte stále maly a veľmi Ťa potrebuje.
Kym babo spi, vsetko si priprav dopredu.ked male nakrmis, ihned ho oblec, strc do kocika, rychlo oblec mensie a seba a je to.
Velmi malo. Sme rezimovi. Som organizator. Chodim von s 3 detmi a bruchom. Obcas vybuchnem ale je to moja chyba,ze idem niekam a nepremyslim alebo idem aj napriek svojej unave.. deti sa mi v pohode aj oblecu,aj najdu veci,zvycajne nic nezabudneme.. :D a ked uz...obchod je blizko. xD Je vsak unavne sa dat sa dokopy. Coskoro menej iblecenia,viac svetla,teplo,budeme von rychlejsie aj 5ti. :D
Jasne byvalo aj u nas... Ked konecne oblecies oboch do zimnych vrstiev: "Idem kakať." Alebo po 10 minutách vonku padne do jedinej velkej mláky v okrese 🤣.
Ja som citala radu mamky 3 malych deti - pripravit si kopky oblecenia pre kazdeho ucastnika vychadzky a potom uz to len nasukat na deti a seba. Toto nam velmi urychluje proces. Potom uz len pripravim jedlo a pitie a hotovo... mam deti 5 a 3 roky neskolkari a 3tyzdnove babo, ktore najlepsie pospi v kociku, bo doma stale hluk...
Ono co citam komentare a rady...nooo...strasne vela zalezi od toho,ci starsie dieta sa oblieka samo, alebo oblieka rodic. Ja odmietam obliekat dieta, ked to uz vie samo. Moja este ani nie dvojrocna uz musi sama obliect tricko a gate. Len obcas dopomozem.
3 male deti, von za 20min.. veci ako ciapky, rukavice atd davaju na urcene miesto pri dverach, tak sa nic nehlada 🙂
Ďakujem za rady. Niektoré ma celkom inšpirovali. Moj syn sa vie tiež obliecť aj obut sám, skôr ide o to, ze mu to musím povedať aj 10krat. Lebo sa práve s niečím hra alebo cestou do chodby nájde nejakú zaujímavú vec (vcera napríklad krajcirsky meter, ktorý som mala na stole) a začne sa s tým zaoberať 🙂 a v kombinácii s tým, ze sa mi do toho pozvracia to male bábätko a musím ho celé prezliekat, mi uz bolo tiež raz do plaču, ako tu písala jedna baba.
My mame 4 deti a je to katastrofa co ti poviem. Treba zaobstarat dom so zahradou pokial by ste mali viac deti lebo s 1 alebo 2 detmi sa to da este ako tak...ale uz pri troch detoch na ihrisku obvzvlast v lete, ked je na tom ihrisku 20 dalsich deti sa mi uz aj stalo, ze sa mi najmladsi stratil z dohladu a nevedela som ho najst, zatial co som si vsimala kde su dalaie dve deti a teraz mame do toho stvrte a uz som na prasky a ideme riesit dom lebo uz neviem ako dalej
Moja je oblečená za sekundu ale skôr mám minerály z toho ako ju budem naháňajú na bicykli po celej dedine a kričať aby zastavila a ona ešte pridá a smeje sa mi 🙈🙈🙈🤣🤣🤣

Aj u nás je to obdobne, ak začína byť prechladeny tak som už nervna,lebo nebudem môcť ísť do škôlky a ťažšie sa dostaneme von 🙈 lebo nepôjdeme každý deň takto, stále cosi, chce iné tričko, iné ponožky, nechce sa obuť, nechce ísť a tak dookola a to mu môžem neviem co hovoriť alebo ho "podpacat",nie vždy to zaberie 😅