Aké náušnice zvoliť pre novorodenca?
28. jan 2025
Ahojte prosím vás aké ste dávali náušnice pre novorodenca? 14k alebo 7k a nemáte náhodou link? Hľadám a hľadám ale je ich milión. + Kedy ste prepichohali? V pôrodnici? Po prvom očkovaní? Ďakujem
Moja má 3 roky a náušnice ešte nemá. V pôrodnici nám povedali že sa to už nerobí a mám dať neskôr nastreliť. Ale teda rozhodla som sa že počkám kým bude ona sama chcieť.
Fíha, ja som si až teraz uvedomila na poslednú chvíľu, že ejha, náušnice fakt, lebo mám syna a čakáme dievča 😶 ale asi to nebudem nateraz riešiť, keď bude chcieť nosiť náušnice, dáme nastreliť neskôr.. ale kebyže som chcela, ja by som si zvolila alternatívu po očkovaní.

@1mimka18 Najmä si zisti, či v pôrodnici, kde budeš rodiť aj prepichujú ušká. Ja som rodila v TN a tam neprepichujú už niekoľko rokov. Ja som dlho rozmýšľala, či dať prepichnúť, či nastreliť a napokon som sa rozhodla pre nastrelenie, to naša Dr nerobí, ona len prepichuje, tak som hľadala ďalej. Napokon som našla kozmetický salón, kde mali aj sluzbu nastrelenia nausniciek bábätkám. Mali sme zlaté náušničky 14k s tým klasickým zapínaním vpredu (mala bude mať 5r a stále ich má). Prvé týždne nosila tie nastrelené (tie sú z nehrdzavejúcej ocele, v salóne mi dali vybrať z asi 50tich párov), dierky som ošetrovala 2x denne + často točila a po úplnom zahojení sme jej dali tie, ktoré dostala na krst. S očkovaním neporadím, my neočkujeme.