Ako a čím sledovať dieťa počas spánku mimo domu?
Budem sa vydávať a dieťa mi bude počas noci spať na izbe v hoteli kde bude zábava. Neviem však, čím ju "sledovať" počas noci. Prespí celú noc, no aj chcem ju sledovať, keby náhodou sa zobudí, aby som mohla prísť za ňou... Kameru s vysielačkou, ktorú mám doma mi tam signálom nedočiahne. nemáte nejaké skúsenosti, rady, tipy.. ako to zabezpečiť? človeka, čo by pri nej sedel je až úúúplne krajná a posledná možnosť. Vopred ďakujem
@hruveop tak ja neviem, co je toto za otazku? To chces naozaj nechat dieta same na izbe a to tak vzdienom, ze tam nedosiahne signal vysielacky? NIKDY by som to neurobila, teda pokial sa nejedna o starsie dieta, nepises kolko ma rokov, ale pokial sa jedna o male dieta, tak urcite by som bola so svojim dietatom, pripadne pokial sa jedna o dieta, ktore je kocikove, tak by urcite zaspalo v kociku a pokial nie, tak hold si matka, pojdes s nim do hajan, alebo si niekohoo zozen na strazenie.
Neexistuje tretia možnosť okrem osoby na stráženie alebo elektronickej pestúnky (vysielačky).
Ale môžeš skúsiť nájsť v hoteli takú izbu, kde bude mať vysielačka dosah. Alebo proste zainvestuj a zaplať nejakej opatrovateľke, aby pri nej v noci bola a zavolala ti keby niečo
na jednej svdbe som videla babetko spať v sále ,nechápala som,ž e mu ten hluk nevadil...k otázke,treba sa u neho prestriedať dospelý,bez človeka len s nejakým prístrojom by som ju nenechala...v sále bude hluk,nejaký vysielačku ani nebudeš počuť a nebudeš pri nej sedieť vždy pol metra...oslov n astráženie staršie tetky z rodiny,tým dobre padne cez svadbu si na chvíľu odpočinúť a natiahnuť nohy
Tak ja by som rozhodne neverila prístroju v takejto situácií. Čo ak sa dieťa zobudí? Určite si niekoho zabezpeč, kto by pri nej bol. Alebo si porieš spanie pod stolom, kde ho budeš mať pod kontrolou 🙂
@luciannka83 presne,také vracanie na tom prístroji ani nepočuť...avysielačka pri neveste na svadobnom stole? úsmevné 😉
teraz som si spomenula,že som tak bola na svadbe rodičov mojej krstnej dcéry,pred 25 rokmi vysielačky neboli,strážili sme ja a babka,nevesta semtam odbehla nakojiť
Existuju rozne aplikacie na mobil, pripadne sa davyuzit aj skype, pri dietati v izbe bude notebook a ty budes mat telefon a je to navyse aj s obrazom. Akurat by som asi vzdy niekoho poverila nech je pri tom pristroji aby pocul keby niecopredsa len bude hluk v sale, mozno babka alebo teta, niekto kto moc netancuje
Rozum sa mi zastavuje 🙄
My sme boli nedavno vo Viglasi na zamku a tam vysielacka stratila signal uz za dverami izby. Tak sme to riesili mobilmi. Zavolali sme z jedneho na druhy, dali hlasny odposluch, jeden nechali na izbe a druhy so sebou. Idealne mat aj sluchadla, nemusis furt prikladat telefon k uchu. No ale na svadbe toto asi pocut nebudes. Tak neviem ci trochu pomohlo
Ja by som neriskovala a nenechavala dieta same ani sekundu nie to celu noc.. co ked budete tancovat alebo proste nebudes celu noc napojena na vysielacku .. ja by som nebola pokojna a nezabavala by som keby som nevedela ze o moje dieta je 100% postarane.
@hruveop určite by som si niekoho k dieťaťu zabezpečila. Nepíšeš, aké veľké dieťatko to je, ale predsalen, iné prostredie, ak sa zobudí a začne ťa hľadať .... Chápem, že ak si nevesta, nebudeš predsa s dieťatkom v noci v izbe a zrejme chceš rodinu a kamarátky na oslave, ale tak niekoho by som k dieťatku zabezpečila, hoc opatrovateľku.
@hruveop aký zmysel má v tomto prípade vysielačka keby aj mala dosah? Budeš sedieť v sále pri stole s uchom nalepeným na vysielačke alebo čumieť na monitor? Sa ozaj zabavíš... Okrem toho ako dlho ti potrvá vybehnúť do izby k plačúcemu dieťaťu? Najlepšie bude ozaj zabezpečiť niekoho osobne, hoc aj staršiu tetku, tej sa nebude chcieť vystrájať na parkete do svitania, prípadne sa prestriedajte po hodinke s mužom, babkami... Na hodinu každý aj nevestu ospravedlní, polovica si ani nevšimne, že chýba...
jednoznačne živého! človeka na stráženie. TVOJE DIEŤA má byť v bezpečí, potom sa môžeš venovať sebe a svojej svadbe. že niekoho vôbec iné napadne
@maaaaaaaria7 nuz nie kazda matka je zodpovedna... ja by som svoje dieta nenechala bez dozoru ani chviu.. nevies co sa stane a budem to lutovat do konca zivota a nie ze cloveka ktory by pri nej sedel je uplne krajna moznost to je za matku. Ja by som sa nevedela bavit keby moje dieta bolo niekde same..
Este ma napadlo ze sme toto nedavno riesili v terminovej skupine a tam jedna baba vravela ze mali vysielacku na recepcii a recepcna im prislapovedat ked nieco.Ale to musi byt tak rieseny hotel ze recepcia je blizko pri sale
Ked som sa vydavala dcera mala rok a pol , hoci bola v hotelivej izbe a ta bola kvazi nad salou mali sme pri nej babysitterku kt bola vladtne k dispozicii aj na svadbe a potom bola s dcerkou na izbe, sesternicin maly mal pol roka ked sa brali spal g kociku na chodbe ,nevadil mu ani hluk a vzdysa nadiel niekto kto bol pri nom, vyhoda veljej ridiny...urcite by som nedavala vysielacku ....ale bud zabezpecila niekoho k dietatu a sk dietatu nevadi hluk tak ho mat blizko kde vysielacka dociahne a kde ho mozete kontrolivat
@hruveop myslim,ze sa tym vobec netrap a rovno popros vhodnu osobu,kt.pri dietati bude...lebo sice doma prespat noc moze,ale hotel je hotel..my sme boli na vikendovom pobyte s vysielackou,vybrali izbu,odkial signal je,ale odvahu som nemala odist....teda...boli sme si s manzelom sadnut na chvilku v bare,na vinko...ale pocula som ako sa prevracia,ako si fnuka....utekala som hore po 10 minutach,spal....zisla dole...opat cca 10min...opat nejake divne zvuky,siel manzel...a ked sa vratil a po 15min opat to iste,vydali sme to...lebo jednoducho sme sa bali a uz sme to ani nikdy neskusali...naco?nikdy clovek nevie
My pouzivame na podobne situacie appku baby monitor. Celkom sikovne, ak sa ozve v izbe hluk, zavola ti to, zdvihnes a mozes pocuvat, ci si babo len zakaslalo alebo place. Ale suhlasim, ze by si mala dat telefon a malu tak ci tak niekomu na starosti, kto bude sledovat mobil a pripadne ju zbehne skontrolovat. Kedze ty ako nevesta mas aj ine povinnosti. Jedine riziko appky je, ked nema signal - nevie zavolat. Aj take sa nam stalo... V principe si myslim, ze je to bezpecne riesenie... Kamoska pouzivala aj ten skype ako jiekto spominal, tam to mas aj s obrazom 🙂
ja som sa vydavala, ked mal maly cez rok.. svadba skoncila o siedmej vecer.. 😀 😀
ale nie o tom som chcela - ja osobne si neviem predstavit mat dieta tak daleko odomna a bez dospeleho, zodpovedneho dozoru, sledovane len elektronikou - ani neviem ci je legalne nechat dieta tak daleko.. ak nie je clovek, co na dieta da pozor, neprespi v kociku, niekde na kraji miestnosti? vela deti zvladne aj silvester bez toho aby sa zobudili, aj ked moja druha dcera je uplna vynimka..
@hruveop ak som spravne pochopila, tak tvoje male, este nema ani dva roky. Takze to je podla mna naozaj velmi nezodpovedne nechavat ho same.... To je ale moj nazor. Mojho maleho, bude mat tri, by som nechala vynimocne hore, pripadne by som ho umyla, dala mu nejake pohodlne dupky a nechala zalomit v kociku, mne este poobede spava iba v kociku. Inak by som to riesila opatrovatelkou, pripadne niekym ochotnym z rodiny, ale teda nechavat same iba s elekt.pestunkou, kde nie je riadny signal, to urcite nie.
nechapem...chces nechat svoje dvojrocne dieta radsej same na hotelovej izbe ako mu zabezpecit dozor nejakeho dospeleho cloveka? Sibe ti???
Nenechala by som svoje dieťa same V hotelovej izbe ani za nič. Teda samé spať by som ho nenechala nikde ani doma A ja si odbehnem susede na kavu. Keď sa vydávala svagrina, pozvala aj mojich rodičov, aby V noci dávali pozor na moje deti A my sme sa S manželom mohli bavit az do rána. Popros niekoho z rodiny, kto by pri dieťati bol alebo si niekoho zaplať, tie peniaze tá nezruinuju.
@hruveop su rozne mobilne aplikacie. Pozri si na google play, je ich tam kooec. Stacia ti dva telefony, jeden v izbe, jeden pri sebe. Funguje to tak, ze ten na izbe nima zvuk s ked dieta nieco povie/zaplace, tak sa hned prepoji na ten druhy mobil a vysiela zvuk z izby. My to pouzivame casto ked sme prec. Druha vec je, ako daleko budes a ako rychlo vies k dietatu prist. Ak by to bolo daleko alebo predpokladas, ze nebudes schopna nepretrzite monitor sledovat, tak by som zabezpecila osobu na strazenie...
alebo nech sa pri dieťatku vystriedajú viacerí po hodine, možno budú mnohí vďační, keď si takto budú môcť oddýchnuť 🙂 ja by som dieťa úplne samé nenechala v cudzej izbe.
A to budeš neviem čo 15 minut sledovat dajaky monitor???? No to si fasa užiješ svadbu....prespí celu noc to je sice super, ale čert nikdy nespí a nikdy nevieš, ine prostredie, ina postel, hluk...a na just sa ti zobudí, to je zakon schvalnosti. Nevšimneš si to hned lebo ved budeš vo víre zabavy...
Krajná možnost mala byt ta vysielačka a nie spolahlive opatrovanie k dieťaťu. Holt...máš záväzky, tak sa k tomu treba zodpovedne postavit.
@rhiannon nepretrzite sledovat monitor a pritom sa zabavat 😉 .... to si musim skusit 😀

@hruveop
No budes musiet niekoho k nej dat na celu noc lebo dieta sa v noci zobudi,dezorientovane,same....
alebo nech ju niekto vezme domov k sebe na noc...nejaka kamoska,suseda..