Ahojte maminy, možno trocha zvláštna otázka no pre mňa ako novopečenú mamičku prvého bábätka dosť zásadná. Uvediem do obrazu.
Včera u nás poobede bola svokra, naša malá (3 týždňové bábätko) bola oblečená v dupačkách. Nič nezvyčajné. No dnes ráno sa svokra opäť zastavila pretože niečo priniesla. A slovami "no čo moja, mama ťa neprezliekla?" Sa prihovorila k malej... A tak ma to trocha zarazilo. Nebola nijako špinavá, ogrckaná ani nič podobné. Úplne čisté oblečenie, ktoré áno mala na sebe aj včera. To ju mám prezliekať na každý deň do niečoho nového? Kúpem ju každý 2-3 deň pretože máme problém s pokožkou. Ale samozrejme keď sa zašpiní/ogrcká tak ju prezliekam hneď, no keď je čistá tak načo? Alebo mala by som?... Ďakujem vopred za odpovede😊
ja som dávala každý deň čisté oblečenie aj keď nebola zašpinená, mali sme viac veci tak som chcela aby to aj vynosila ☺️ na noc som vždy dávala pyžamko, každý druhý deň čisté
Ja som nechala aj na druhý deň niekedy to iste, keď nebol zašpineny.
Tiež mala dcéra problém s pokožkou, čiže kúpala som každý druhý deň, ale prezliekala som ju denne a na noc mala samozrejme pyžamo
Pokial nelozili po podlahe mali aj 2 dni. Ved co take 3 tyzdnove na posteli zaspini? Do pyzamka som vecer prezliekala.
Keď bolo čisté, tak 2 dni mala rovnaké
ráno, večer, ale hlavne preto, že dostal asi milión oblečenia, tak som chcela, nech je každý deň v inom :D
Tiež som nechávala 2 dni to isté, pokiaľ to samozrejme neogrckal, nepocikal. A to som mala 19373738 oblečenia, ale načo... Také malé bábätko sa nemá ako zašpiniť. Svokra si tiež podľa mňa niekedy oblečie 2x po sebe to isté, nech sa nehrá na chrumkavú 😁😁
a tip.......na poradne ho obliekajte do pyžama, je to rýchlejšie na vyzliekanie :D
3t bábätko toho veľa napoti a zaspini 😁
Ale dobre, cca od mesiaca a pol som ho prezliekala ráno a poobede, lebo som mala veľa oblečenia a bola som premotivovana a stasna ze konečne môžem to oblečenie obliekať svojmu bábätku 😁 a potom som začala dávať synovi veci do práčky po kazdom nosení, keď mal 4m. Začal sa plazit, pretacal sa, bol na zemi. Potom keď začal jest prikrmy to bol nonstop špinavý keď mu vyšlo.. Ale trojtyzdnove dieťa mi bolo v dupackach celé dni, dokonca som ho ani neprezliekala z nočných dupaciek do denných.. Ak vieš čo myslím 🤣
aj niekolkokrat za den- ak bolo pocurane...co bolo asi aj casto...a ak by bolo oblecko suche, na druhy den som dala dalsie...
@sajmi ja som to robila presne tak isto, dokonca som neznasala prezliekanie drobca, bola som rada, ze zijem😅
Autorka, prezlec, ked ty uznas za vhodne. Jasne, spinave veci prec, ale ak je babo ciste, nie je dovod.
Ja som mala “limit” na jedno oblečenie 2 dni, ak sa medzitým neprekakal, neocikal, neogrckal a podobne (čiže to sa podarilo tak raz za mesiac :D väčšinou som ho aspoň raz za deň musela prezliecť).
Ja som robila tak isto ako ty. Len keď bolo špinavé. Čiže niekedy som prezliekla aj 5x denne a niekedy aj dva dni nie.
ja som davala čisté vždy po večernom kupani pyžamo a rano som prezliekla do denneho oblečenia , cez deň keď sa zašpinil tak som hneď prezliekala inak mal aj celý deň na sebe ale to sa stalo malokedy
Na noc pyžamko, každý deň čisté bodyčko a tepláky/ legíny som nechavala 2 dní ak boli čisté. Lenže moja už stvornozkuje a keď je vonku na tráve.. tak už mením po dni. Ale každopádne keď bola ešte malička, tak na noc pyžamko a cez deň vždy nové čisté bodycko...
Nekupala som kazdy den, a taketo mini babo kludne malo dva dni to iste pokial to neogrckalo neocikalo atd ved sa nema kde zaspinit. Druha vec bola ze ja som troska na inu stranu svacnuta a ciste som mu prezliekla skor ked ho napr svokra alebo niekto takto mimo co s nami nezije chytal 😂 ...druha vec samozrejme ekd zacnu prikrmy, slintanie, atd to uz bolo aj par bodycok za den
V dobrom závidím. Ja som prezliekala aj 20-30c za deň, keďže grcal nonstop. Keby nie, dám kľudne dvakrát to isté, také mimino to neuspini ani nezapotí. Svokra nech sa prezlieka aj 12x, čo ju do toho.
Niektorý deň aj 5x, ale pokiaľ bolo čisté, tak nosil to isté aj 2-3 dni. Kým sa neplazil po zemi, nemal to ako zašpiniť, pokiaľ nebola nehoda alebo negrckal - a časom som objavila čaro látkových podbradníkov, takže som mu tie menila niekedy aj 3-4x deň, podľa grckania(mal reflux), ale oblečenie ostalo čisté.
Ja som večer prezliekla do pyžamka a ráno do čistého bodyčka. Tepláčky/dupačky ak nemala šoinavé, tak mala aj na druhý deň.
Svokra asi nema co povedat, nestresuj sa, dobre to robis.
Zasa iniciativna svokra - zbožňujem.
Ja som prvý mesiac- dva mala dieťa iba v overale - nic co slo cez hlavu sa mi obliekat nechcelo, nic dvojdielne. Kupala som každé 2 dni po kúpaní vždy čisté veci + keď sa dieťa ogrckalo tiež čisté... čiže bud oblečenie vydržalo 2 dní alebo hodinu 🙂
Prezliekla a aj prezliekam každý deň do čistého - ale môj je grcko a teraz aj slintá ako bernardín. Ale tiež som si vypočula múdrosti o kúpaní každý deň (ja kupem každé dva, len ritku umývam vždy večer) a prečo mu nedávam čaj - to dom musela vlastnú mamu si upratať.
Davaj co chces a kedy chces 😆 to je nejaky sport, prezliekat novorodenca kazdu chvilu alebo co?
Moje deti zili v pyzamach z dvojsmernym zipsom prve mesiace, na ulahcenie prebalovania.
Kým bola dcérka mini tj. Cca do mesiaca a pol dvoch som ju neprezliekala každý deň no potom som zaviedla pyžamko a cez deň už nosievala aj šatočky tak vtedy som ju už prezliekala každý deň ale mne sa už v troch mesiacoch pretáčala z chrbta na brucho a veľa času trávila na podložke
Nabudúce pri podobnej situácii vezmi malú a povedz jej ,,babička nevie, že my máme takýchto pekných dupačiek viac rovnakých, že áno"
Ja som dávala každý deň čisté oblečenie, kúpala som každý večer a vždy som na noc prezliekla do pyžama.
veľa komentárov rôzne diskusie ani som necitala všetko.. mila mamička 🙂 ja osobne som body dávala každý deň čisté ale zase gate som mala na viac krát ak boli čiste 🙂 brala som to tak , aj beriem že my ako dospeli tiež si na vrch dáme každý deň niečo čisté a rifle zoberieme aj pár krát 🙂 .. ak dávam svetrik do kočíka napríkad , má to na sebe hodinku dve a potiaľ je to stále čisté nespotene, neogrcane, dávam na viac krát
@malaopicka presne to si vravím, ako čítam komentáre, čistá závisť 😂 môjho som skoro každú hodinu prezliekala, niekedy počas prezliekania ani som nestihla obliecť a musela som znova, lebo tak veľmi grcal 😂
Ale keby nebolo toho, kľudne by som mu dala aj na druhý deň, ak je to čisté.
vôbec by som to neriešila 🙂 prezlečieš ju ako uznáš za vhodné ...