icon

Ako ďalej s odplienkovaním?

linki90
8. máj 2023

ahojte maminy 🙂 odplienkovanie u nás prebieha v plnom prúde , doma ide pekne sàm na nočik aj na redukciu ako stihne , dá si sám dole teplačiky a vycika sa. Neoznamuje mi to kedže mà NKS takže problémy máme s rečou. Ako ďalej pokračovať pretože keď s nim idem do potravin alebo proste von do parku tu plienku mu dàm lebo sa bojim že by tolko nevydržal ,do plienky však necika vydrži tie 2 hod max a potom cika doma už.Rozmýšľam nad prenosným nočnikom lenže nikde nepišu do kolko kg dieťata bojim sa aby ho to udržalo kedže mladý pán má už 16 kg 🙈, postojačky sa mi nevycika že do travičky tam ešte niesme , ide mi hlavne o to keď sme v parku lebo len cesta tam nam trva polhodinu tak by som šupla nočnik do kočika ,alebo dake rady akto to riešite vy ? na noc samozrejme plienku dávam ale keď sa mu podari poobede zaspať čo málokedy vtedy sa nepocika

anjelicek26
8. máj 2023

Dve hodiny je super, dolezite je po ceste si naplanovat WC... ze proste pojdete preventivne a potom pokracuje vylet dalej.. inak asi fakt ten nocnik do kocika a veci na prezlecenie zo sebou, doveruj mu, vydrzi, nedavaj mu plienku.

ikonica
8. máj 2023

Ja som zo zaciatku bravala do kocika klasicky obycajny nocnik pre istotu (ale nikdy sme ho nemuseli pouzit)... Plienku som uz nedavala na von, aby ju to nemiatlo... Ale zobrala som veci na prezlecenie... Ale bolo to v lete, cize sa dalo prezliect keby nieco hocikde vonku... A vela som sa jej pytala, ci jej netreba curat, kazde dve minuty asi 😁... Az sa divim, ze ma niekam neposlala 🤣

majka176
8. máj 2023

Ja som to riešila tak, že som dala do kočíka normálny nočník a hotovo. Aj kdekoľvek sme išli, nočník išiel s nami 🙂

linki90
autor
8. máj 2023

@ikonica no len problem je že on mi nepovie že mu treba lebo má NKS

ikonica
8. máj 2023

@linki90 a doma ti nijako nenaznaci, hned ide?

beata_k
8. máj 2023

@linki90 Mne pride cudne vlacit sa s nocnikom a v parku ho vytiahnut. Romantika 😃 Ved 2 hodiny su super. Predtym nez pojdes von, sup ho vycikat. Do kocika som brala akurat nahradne oblecenie.

linki90
autor
8. máj 2023

@ikonica no stiahne si gate a ide sám 🤷🏻‍♀️

linki90
autor
8. máj 2023

@beata_k no len on by nevydržal tak dlho si myslim lebo vravim cesta tam polhodka cesta nazad a este on chce byť najmenej hodku aj viac vonku proste sa vybehat pohrať s deťmi a všetko máme od ruky auto žiaľ nemàm

heni79
8. máj 2023

@linki90 Ahoj. Prepáč, asi úplne mimo. Koľko má tvoje dieťa rokov? Pýtam sa kvôli NKS. To mu diagnostikovali kde? A k veci - pokiaľ je doma bez plienky a dlho vydrží vonku bez cikania, nedávaj mu ju ani von.

linki90
autor
8. máj 2023

@heni79 ahoj v júli bude mať 3 roky ,boli sme u psychologičky a tá mu dala takúto diagnozu,chodime k logopedičke asi pol roka už ,ta mu zas napisala expresivna porucha reči, a ideme ešte na diagnostiku pas

noemi125
25. apr 2024

@linki90 dobry, ako ste na tom dnes ? Je z toho pas?