Ako dlho ste odplienkovávali dieťa metódou "celý deň bez plienky"?
Ahojte,
tie mamicky co ste sa rozhodli, ze dieta odplienkujete tak, ze jednoducho prestanete davat plienky a ono to pochopi, ako dlho to trvalo ? 3-4 dni? Tyzden? Je tu aj niekto, kto musel vydrzat dlhsie?
Tyzden... my sme ani nocnik nemali...vzali plienku, nechali holy zadok, zavreli sa do jednej miestnosti a odchytavali nehody, chvalili, odchytavali, pochopili to tak na 2-3.den a po tyzdni boli bez nehody, plienku sme dali len na spanie (extra som kupila ine, obrazkove, natahovacie, proste "spacie"... ale starsi traja sa prestali aj v noci pocikavat po tom tyzdni, len najmladsej to trvalo dlhsie... proste preplo v hlavicke...
Jeden den
Mala presne 2 bola 1 nehoda nestihla stiahnut teplaky. Mala 2nocniky jeden hore na poschodijeden pri kuchyni. asi 3krat som jej priponenula za ten jeden den ze ked jej bude treba tam je nocnik. Neposadzala som ju za ten den.
Náš to v 2,5 roku nepochopil. Mal slipy a tepláčiky a kľudne bol aj v mokrých.
Jedno doobedie😂
Rano som nedala plenu ,cikala do nohaviciek,revala za plenou .ja som jej len ukazala kde je nocnik od poobedia bola odplienkovana(dovtedy odmietala nocnik)
Mala 2r a skoro 2mes.
Obidve deti som takto odplienkovala presne za týždeň, teda že za týždeň už boli úplne bez nehody. Nedala som plienku, pocmochtal sa, prezliekla som a dokola. Skúšať som dávala rovno na wc na redukciu, žiadny nočník. Mladší to za ten týždeň zvládol tak, že už ani na spanie na noc nepotreboval. Staršiemu to cez noc trvalo dlhšie.
Plienky sme nedávali až vtedy keď si jasne uvedomoval, že bude písať. Od prvého dňa bol bez nehody. To, že si to uvedomoval sme od pozorovali z jeho správania. Stíchol, zasekol sa, odišiel bokom.
Vyše mesiaca ;)
Cca tyzden, nesmies polavit 😁
Na treti den uz bez nehody, samozrejme v case, ked sinl to uz uvedomoval, lebo ked sme skusali skor, picikal sa a nevadilo mu to, tak vtedy nebol pripraveny, potom neskor, ked sme znova skusali, si cvrkol a aha uvedomil si to a isiel na nocnik
Nasa pochopila az na 12ty den ze chcem od nej aby sa pytala dovtedy nic nechapala mohli sme jej vysvetľovať dala som dole plienku jedno rano a od vtedy nemala...v spanku som davala jej pants
Mala 2r
max 2t
Na 5 deň už bez nehody
2 dni. Bez nehody, aj na spanie. Pochopila to veľmi rýchlo, druhý deň sama pýtala plienku, vravela soˇ že nedám, ukázala kde má cikat a bolo.
Skúšali sme to aj skor ale bez výsledku.
Dakujem za odpovede. Po prvych komentatoch som si hovorila, ze to asi vzdame, ale tak mozno je este sanca 🙈. Zatial den cislo 6 a stale sa nepyta, nehody caste, do wc sa vykaka aj vycika, ale len ked ja vystihnem moment. Tak uvidime, ci dame rekord tejto diskusie, alebo to budeme musiet odlozit.
Skôr si myslím že záleží aj od veku- dcéry mali obe 2 roky a 10 mesiac- staršia pochopila po prvom pocikani a menšia po 2 dňoch. Starsiu som skúšala aj v 2 rokoch a to bolo na ňu skoro, tak som to nesilila.
Mesiac
Pri synovi sme skúšali všetko možné, ale nič. Až po 3 rokoch zrazu zo dňa na deň bez plienky (aj na noc). Lebo niektorí vravia že dieťa je bez plienky ale na spanie máva. Najstaršia v 2.5 roku cca za týždeň úplne bez plienky. Ten mozog na to musí dozrieť.
Boli ru mamičky ktoré skúšali odplienkovat skôr v mladšom veku? Rozmýšľala som nad tým aj som skúsila a vyzerá ze si to uvedomuje vždy keď ide cikat stichne chytí pipik a pozera ako cika mame 14 mesiacov celú noc necika nemal plienku na noc vždy až keď sa zobudí cika a aj v plienke keď je tak sa chytá a a robí zvuk ako ze pozri hmm hmm alebo kuk povie
Už sme skúsili aj kakao na záchod aj cikat a zvládol to ja som to vyčítala že asi mu už treba keď idem na wc ide somnou a cupne si tak a kaka myslite ze odplienkovat alebo ešte počkať?
Dieta musi najskor dozriet.. inak sa to nepodari... nasi na taketo volaco boli zreli az po 2,5 roku, vtedy to bola otazka fakt 2-3 dni.. dovtedy cista katastrofa..
@esteresterester moji mali 17-20 mesiacov....
Syn mal 2 roky a 4 mesiace a po troch dňoch neustáleho upratovania nehod a prezliekania nastalo na štvrtý deň radikálne zlepšenie..ďalší týžden sme ešte ,, vychytavali muchy " a potom už pohoda...ale na noc ešte plienku má, to neriesim

Nase tretie dieta to pochopilo za 2 dni, ale mal uz 2,5 roka, skor to nemalo zmysel s nim. Ale tak bol donedavna, ze na denny a nocny spanok mal plienku. Schytal nejaky blok po prvotnom uspechu aj s kakanim a teraz mrauci a pyta si plienku na kakanie. No teraz spava na obed bez plienky, aj vonku sme nemali nehodu, no ale vecer som mu dala plienku a uz...nevadi, do skolky nesiel, pojde az o rok, nehrotim to, mam este 8 mesacne babo a 2 starsie, tak mam co robit...😁.
Ale kusok sme to pokazili, lebo sme boli minuly vikend na svadbe a mal cely cas plienku, tak potom bol zo 2 dni pomyleny.