Ako dodržiavať kŕmny režim novorodenca každé 3 hodiny?
Ahojte,
Práve sme v nemocnici a mám ho kŕmiť každé 3 hodiny. Skúšam to teraz a nie a nie sa zobudiť. Dnes ho kupkali a celú noc buntošil, tak asi preto. Ale dodržiavali ste takýto režim?
@anonymes nema zltacku?
@anonymes mne kvôli žltačke kázali každé dve hodiny dokonca-aj v noci budiť a kŕmiť. Doma som už potom mala kŕmiť každé 3 hodiny a v noci nebudila (ale budil sa sám 😅) no a teraz mi to vychádza každé 3.5 až každé 4 hodiny a v noci sa budí raz. Malý má 13 týždňov a je na UM.
Budila a krmila some porodnici kvolinsilnej zltacke, po par dnoch sa uz budil aj sam a pytal si mliecko, ale ked Bol stale pod lampou bol spavy a nevladal pit. Vsetky sestricky mi ukazovali triky ako ho nakrmit.
@zuzuliatko18 presne aj mne, kde ho steklit, aby cuckal 😀
Ano prvorodena sa narodila predcasne,musela som ju budit, aby jedla a priberala...aj pocas jedenia mi zaspavala...ale behom par tyzdnov si tak zvykla,ze sa sama budila presne kazde tri hodiny. Pri zvysnych detoch som nebudila,ale tie nevydrzali ani dve hodiny 😆
U mna to bolo prave kvoli zltacke - dcera mala slabu zltacku a bola velmi spava, zato mi odporucali kojit aj pocas spanku...
My sme museli v porodnici kazdu hodinu kojit, tak nejak som to prezila, aspon som ho naucila kojit sa v spanku.
Najlepsie je krmit dieta na poziadanie, ked si vypyta samo. ale cerstve novonarodenata su specialna kategoria, doteraz prijmali potravu cez pupocnu snuru a pocit hladu je pre ne uplne novy. Ak ma babatko nejaky problem: nizku porodnu vahu, hypoglykemiu, silnu zltacku ... tak radsej budit, ale len tie prve spave dni, ono potom samo sa zacne na hlad budit a pytat si Ak je babatko zdrave tak ho nebud zbytocne, aj vyspinkat sa musi po namahavom.porode.
Mam dvojicky a tiez sme ich krmili kazde 3 hodky, kvoli nizkej porodnej vahe jedneho z nich. Samozrejme sa zoparkrat stalo, ze sme ho nedokazali zobudit, lebo tvrdo spal. 🙂

@anonymes nebudila som dieta na dojcenie, hlad ho zobudi, cize ak spi, tak nie je hladne