Ako fungovať s deťmi bez auta a vodičského preukazu?
Ahojte, tie čo nemáte vodičák a máte malé deti ešte v kočíku ako fungujete? My máme 7 ročného a dvojročnú. S tým sedem ročným je to pohoda, normálne sa odvezieme do mesta autobusom, vlakom keď potrebujeme. Keď bol menší, tak sme bývali v inej obci a do mesta som šla v rámci prechádzky pešo, vtedy sa dalo . Teraz sme presťahovaní v inej obci , pešo sa už chodiť nedá, lebo jediná cesta do mesta je cez rýchlostnú cestu a tou hromadnou dopravou s kočíkom je to jedna katastrofa. Vysoké autobusy, vlaky aj keď majú chodiť bezbariérové tak raz idú raz nejdú a aj keď idú na na stanici kde vystupujeme sa neviem dostať z nástupišťa kvôli schodom. Ja sa s kočíkom naťahovať sama nevládzem . Keď muž môže tak nás samozrejme odvezie, ale pracuje v podstate každý pracovný deň, čiže cez týždeň sa na neho spoliehať nemôžem. Chodievate s deťmi taxíkom? Už som rozmýšľala aj nad tým, ale tam ma zas irituje to, že by šla dcéra bez autosedačky, auto služby v okolí majú len podsedáky ci vôbec nie je bezpečné. Najradšej by som šla bývať do mesta, ale to tiež nie je možné.
Ja mám tiež dve malé trojročnú a ročnú a pol bežné chodíme busom vlakom .Mám elodie zložíme rozložím jednou rukou . A keď sa my nechce brat kočík zoberiem nosič chodím na chrbát a hotovo .
Ešte máš aj tie kempingove vozíky to tiež zložís nahadzes tam čo potrebujes aj deti má to nosnosť aj 80 kíl a viac a ideš
@kitycat máme tu dve, ale nevien či budú mať nejaký takýto, zvyknú mať len tie najpredávanejšie. Ale asi pozeniem muža večer, či sa nepôjdeme pozrieť, možno by nám aj iný poradili...
Pozri si joolz kocik, hlavne to skladanie, je lahky a odveze aj 3r
Keď som mala dve deti, bežné som chodila všade busmi a občas vlakmi.. mladšiu do nosiča, staršieho za ruku.. (je medzi nimi 1,5r rozdiel) bolo to fajn.. ale ako sa mi narodil tretí, ďalšia ruka mi nenarástla 😅 bol síce v nosiči naozaj dosť času a dalo sa cestovať aj s troma, ale bolo to už náročnejšie.. dve deti za ruky v buse človek neudrží ak sa nechce zabiť s tým tretím na hrudi a držať sa..
Ale nie preto som sa odhodlala opäť jazdiť.. ale preto, že najstaršiemu presunuli škôlku ďalej od domu.. keď som si predstavila ako to bude v zime s nebodaj chorými deťmi sa po neho budem musieť trepať - to ma donútilo odhodlať sa jazdiť.. odvtedy jazdím - už 8rokov a je to neskutočne super.. stále občas ideme busom či vlakom na výlet, ale je to výnimočné..
Môj 2r už chodí pekne. Keď čosi, mám nosič. ;D
Neviem ti poradit, ani si predstavit jedinu cestu do mesta po rychlostnej ceste... To ozaj? Ale poznam osobu(56) s epilepsiou, ktora soferuje denne, na antiepileptikach, od coho to zavisi, mavas casto prejavy, viem, ze kazdy epileptik je iny, vekom, dalsimi dg., stavom epi) 📍
Davno di si mala urobit vodicak.
Kolegyna si 36rocna robila vodicak, lebo vedela, ze pridu deti a nechcela visiet muzovi na krku co sa vozenia tyka. Mojmu muzovi daaaavno pradavno kolega povedal, ze mu zavidi, ze zenu nemusi vsade vozit.
Kym si urobis vodicak bude mat decko 3roky a v pohode sa bude presuvat bez kicika.
Cize tu kada rada je zbytocna.
@jamidea keby si čítala, vodičák má ale aj epileptické záchvaty a preto má zákaz šoférovania
@ahhola ja som bola dlho stabilizovaná v podstatne od puberty som nemala lieky ani záchvat, ale po prvom pôrode sa mi vrátili záchvaty , nemám často, tak 3/4 ročne, ale vodičák mi na základe hlásenia zmeny zdravotného stavu zobrali. Na opätovné vrátenie mi doktorka povedala, že musím byť rok bez záchvatu čo zatiaľ nie som a možno už ani nebudem. ... No je to tu dosť blbo s tou cestou, aby som neklamala zatiaľ je to len I/66 , ale už sa pracuje na prepojení s R1 od minulého roka. Ale tak či tak sa tadiaľ pešo ísť nedá , to by bola samovražda .
Mám 7 ročnú a dvojročnú. Keď sme išli vlakom a museli prestupovať, chodiť po schodoch tak som vždy poprosila o pomoc. Dole schodmi zijdes aj na zadných. Stalo sa aj to, že mi pomáhala 7 ročná. Keď išlo o pár schodov v autobuse.
Keď som mala iba 7 ročnú a bola ešte malá, tak som si kúpila kočík petite Mars easy a s tým som ju vyniesla všade. Od roka ale už chodila bez kočíka. Spávala doma, v čase spánku som s ňou necestovala ale keď bolo treba tak som ju vyniesla proste.
Vodičák som mala ale nejazdia som, začala som až keď som ostala tehotná s druhou lebo vláčiť dve deti sa mi nechcelo. Od cca roka a pol tej mladsej chodím cielene vlakom a autobus. Práveže to mi už príde taký vek že majú z toho zážitok.
Takže podľa mňa 1. Urobiť vodičák
2. Plánovať cesty tak aby mladšia nespala. Vyberieš dieťa z kočíka. Prenesies, vrátiš sa po kočík. Proste nastaviť sa inak. Zas to nie je také hrozné, tvoje deti sú veľké.
Kúp si dobrý, kvalitný nosič...je to úžasná vec.
Netrepem. Bezne do skolky u nas vozia 3r deti kocikom. Teraz uz menej ako v septembri. A poznam 2 stvorocne. Jedno osobne a jedno z influ profilu na IG, chlapca maminka vozila este po narodeninach. Lebo je to lahsie, pohodlnejsie.. Aj nase deti chodili od 1,5r, a pekne presli, postupne. V 2,5r teraz mensi presiel 3km. Naozaj ked nevyvazam deti v kociku, prejdu a bez problemov. Nevozila som v tomto veku uz, kracali same. A kym som mala mladsieho v kociku, tak v pohode do mhd aj vlaku, 2r si postavis do vnutra autobusu, vytiahnes kocik prazdny behom 3sekund dnu a ste nastupeni. Ja som mala kombinaciu 4r dceru, 1r syna, a cestovali sme ak bolo treba. Ak, tak 1r pod pazuchu 🙂
A aj nasi spavali v tomto veku, aj neskor, ale prisppsobovali sme den spanku, takze o 13 spali doma v postielke. Nepotrebovala som kocik kvoli spanku. A teda uz vobec sme ich nevyvazali, teraz je super, ze dame 6km prechadzku a ma mladsi iba 3 roky.
Mas to tazke s tou epi, medicina stale napreduje ale s vasou dg. nejak preslapuje na mieste. Esteze nacasovanie bolo k tebe milosrdne, ze si stihla deticky, jednu epilepticku donutili k upt, rodina +mudr., spolocnymi silami. Mas psika, ktory by ti ohlasoval, ze to pride? Drz sa🌞🍀🍓
Ahoj, chodte sa pozret, alw ziadny iny z tych dvoch vo smw ti tu napusali skratka nie je taky lahky!
Zakladatelka sa potrebuje dostat z A do B rychlo a efektivne, hlavne ku dr, tak to asi nevyrazia o hodinu a pol skor aby sa jej dcerka domotkala svojim tempom na zastavku.
Inak ja mam teraz zo servisu Joolz aer, lebo nas ma pokazene skladanie a teda ani neviem, ze ho mam v ruke, teraz som s nim dosla domov 🤣
Ja sa cudujem ze sa nebojis ist s dvoma malymi detmi kade tade s takou diagnozou
Ja mam jedno a ked mam migrenu a toci sa so mnou cely svet nejdeme nikam von aj to mam strach aby ma nevykotilo kdesi doma a nikto iny dospely okrem mna doma nie je az vecer
A momentalne byvam daleko od mesta, dedina na komci sveta, kde lisky davaju dobru noc nikde daleko nic jeden dedinsky obchod, zbykla som si, nevadi mi to, ked treba idem autom teba nech odvezie manzel alebo sused alebo znamy alebo rodina napr alebo si cestu do mesta planuj tak aby si teda sla pohodlnejsim sposobom
A mimochodom sla som aj busom aj vlakom s kociarom podotykam nemam lahucky golfac ale carrello bravo plus , kociar co za mna prejde cokolvek a veruze nie je nejaky lahucky a teda nikdy sa mi nestalo aby mi niekto nepomohol dokonca raz aj dedko s palickou a sam sa ponukol takze to ze ti nema kto pomoct je len vyhovorka a situaciu na stanici vyrazne dramatizujes
A nie podsedaky niesu bezpecne

Ja kvoli rodicovskemu madlu by som skor ten joolz pozerala, po schodoch sa mi to zda lahsie uchopitelne ked je rozlozeny
Ked ides do mesta, tak tam nie je redajma s vystavenymi kocikmi?