icon

Ako kúpať bábätko nad 74 cm?

6. feb 2025

V com kupete babätka nad 74 cm, ked sa uz nezmestia do vanicky a zaroven este nesedia?

viestta
6. feb 2025

Kupali sme vo velkej vani, v lahu na podlozke a skor sprchovali ako kupali

pribinak
6. feb 2025

Normálne vo vani. Buď ležať na brušku, alebo das lehatko

lucia23529
6. feb 2025

Naša ma tiež tak ale zmestí sa do vaničky…ale keď sme niekde dáme do sprchy a do takéhoto lehadka. Zabalim ju do bavlnenej plienky a položím a odbalim nech je len pod nou.

lucia13022023
6. feb 2025

Vo vani na brušku. My sme vaničku používali asi len do 3m

autor
6. feb 2025

Do velkej vane treba napustat vela vody. Nie je nieco ine este?

pribinak
6. feb 2025

Tak si kuo väčšiu vaničku, dostať aj 100 cm

viestta
6. feb 2025

Preco vela vody? Vsak aj tak das len par cm aby sa neutopilo. Alebo das do vane uterak, protismykou podlozku a pouzijes sprchu

lucia13022023
6. feb 2025

No nie, netreba púšťať veľa vody keď tam to dieťa leží na brušku.

autor
6. feb 2025

Prirataj este vodu na umytie vane, lebo babätku to musis vydezinfikovat a napustanie vody a mas plytvanie.

dixitka
6. feb 2025

Môj z prvej vaničky vyrástol už v 2 mesiacoch, čiže viem, o čom hovoríš :D a veľkú vaňu ani nemáme, iba sprchový kút. Takže som kúpila 100 cm vaničku za pár šupiek a tú používa doteraz (už bude mať pomaly 2 roky).

miniatura14
6. feb 2025

Kúpeme stále vo vaničke, takej väčšej, náš tam sedí a hrá sa, prelieva si vodu. Neviem si predstaviť, že by si ľahol 🙂

viestta
6. feb 2025

Co vy v tej vani kupete prasa, ze ju musis vydezinfikovat? V zivote som nic nedezinfikovala. Vanu je kazdy nauceny po sebe oplachnut, ked su tam usadeniny aj umyt. Takze u nas je vana kedykolvek cista, pripravena na to aby do nej vosiel hocikto, hoc aj male babatko. A par cm vody v velkej vani, pri babatku je aj 10 cm vela, to nie su hektolitre vody. Pri vani, ktora ma pri dne 40x100 cm je 5 cm vody len 20 litrov, tolko vytecie zo sprchy za 2 - 3 minuty

autor
6. feb 2025

@dixitka dakujem

autor
6. feb 2025

@viestta nepis mi uz ani tu a ani v ziadnej inej teme. Ak raz nechcem pouzivat velku vanu, tak ma jednoducho nepresviedcaj. Predstav si, ze nemusi byt vsetko podla teba. Ine baby mi uz poradili.

viestta
6. feb 2025

moja zlata, kedze si anonym, netusim, komu mam nepisat. A nie, nemusis ist podla mna, ja ti to v ziadnom pripade neprikazujem

lucia13022023
6. feb 2025

@viestta nechaj tak 🤣 toto je stratený prípad

laila22
6. feb 2025

Keď nechceš používať veľkú vaňu, tak bábo utri vlhcenymi obrúskami a vodu neminies. Zalozit tak duchaplnu tému a argumentovať tým, že musís dezinfikovať vaňu a minies veľa vody.. Pozbierať dažďovú z riny, alebo roztop sneh.

lucilaines
6. feb 2025

Autorka, na mna si tu cakala, ja mam tuto temu nechtiac vedecky overenu 😅taketo babo som kupala samozrejme vo velkej vani na latkovom lehatku vyvysenom, ktore som kupila asi za 7€. Napustila som tam asi 5cm vody a s tym som ho umyla hubkou. Jeden cas sa nam pokazila bateria vo vani a tak som napistala vodu v sprchovom kupe. Napustala som ju do babatkovskej vanicky a prelievala do vane. Aj ked som
dala vody len do polovice vanicky, bolo jej viac, ako ked som napustila tych par cm do vane. Ale teda ano, nedezinfikovala som nic. Nikdy. Ani pri tyzdnovom novorodencovi. Moje deti to nejak prezili.

autor
6. feb 2025

@laila22 poradili mi kupit 100 cm vanicku. Odpoved som dostala. Pod odkvapom sa kup ty.

autor
6. feb 2025
ina2405
6. feb 2025

Nedezinfikovala som...len normálne umyla. Deti žijú.

bolarazjedna
6. feb 2025

Keď dieťatko dáš aj ležať na chrbatik, však si pokrčí nožičky, ja si nemyslím, že to je problém, jemu to určite nepohodlné nie je. Ležia tak deti aj v hlbokom kočíku počas prechádzky. To kúpanie trvá 2 minútky, toľko určite vydrží.

laila22
6. feb 2025

Ja si napustim veľkú vaňu.

janulik2008
6. feb 2025

Kup vacsiu vanicku. Inak dokedy planujes vo vanicke kupat?

januska12323
6. feb 2025

Nebuď drzá keď sa ti niekto snaží poradiť. Už mňa ako decko mama kúpala v nedezinfikovanej vani a čuduj sa svete prežila som to bez následkov.

nika23t
6. feb 2025

To ešte len bude problém, keď bude mať dieťatko nad 101 cm... Ale to zase už bude mať tak 32 mesiacov, tak to uz bude ok.

saxana000
6. feb 2025

Penova podlozka/lehatko do vane este tak max mesiac a posadi sa ti babo..nasa odkedy nelezi vo vanicke tak ju iba sprchujem..

guiseppinka
6. feb 2025

Mali sme ikeacku vanicku. Kupali sa v nej do 2 rokov. Ten prechod kym este nesedeli, ale uz sa do nej nezmestili sme prezili tak, ze chvilu boli obmedzeni a mali kolena pokrcene...

henii
6. feb 2025

normálne vo vani veľkej, dala som na ho na lehátko, našampónovala a osprchovala 🤷🏼‍♀️