Ako mám zvládať 3 deti?
Mm je živnostník takže jeho čas na nas si najde strasne malo ja som nA rodicovskom mam 5,3r. dievcata a 1r. Syna som s nimi vkuse sama nevladzem som uz unavená a niekedy uz ani psychicky nevladzem nemala som pre seba ani 1den volný vkuse to isté do okola idem ku kadernicke s maličkým nemá mi kto s nimi pomoct ako to riesite vy mamicky
@kotatko1232 môžem si to hovoriť komu chcem :DD no čo, ako sa ti to ľúbi, keď tu niekto na teba nepekne hovorí? Veď si môžem vyjadrovať svoj názor kde chcem a komu chcem (to si povedala ty). Takže ponaučenie z toho plynie: "Nesprávaj sa k druhým tak, ako nechceš, aby sa správali ku tebe". Každý ma toľko detí, na koľko sa cíti a každému deti lezú sem-tam na nervy. A o tomto bola aj táto diskusia. Mamička chce mať len chvíľu čas pre seba a nie jedno dieťa. A to akože ona sa svojím deťom venuje každému na 33 %? Aj ja mám len jedno dieťa a čo? Necítim sa na viac momentálne, ale tiež neodsudzujem ženy s viac deťmi a určite neni byť jedináčikom to najlepšie, čo môžeš svojmu dieťaťu dať. Ale to už je od témy.
@sheila72 jaaj no ty mi to chceš len vratit ok.ak ti to urobilo dobre.berem to.hahaha nech sa pači.a žiadne ponaučenie nepotrebujem.a určite sa neda venovat 3 detom na 100% lebo nemožu si dovoliť všetko čo by chceli oni.
@kotatko1232 ja ti nič vracať nepotrebujem, ale keďže ti zjavne chýba aspoň tá štipka empatie, mohla si týmto spôsobom pocítiť byť v koži človeka, na ktorého sa útočí tak, ako si ty zaútočila na zakladateľku 🙂 A áno, nekupuje im možno každému osobitne hračku, ale kúpi im spoločnú hru a zabavia sa s ňou viac, ako jedno rozmaznane decko, ktoré sa samo hrá s tou jednou hračkou a nepodelí sa s nikým, pretože matka mu vštepuje, že ono musí mať všetko. A 100%-tné. A ber na vedomie že jedna vec je venovať sa a druhá vec je dovoliť si finančne. Počkaj keď bude mať tvoje dieťa 3 roky a bude chcieť sestričku, lebo sa nebude mať doma s kým hrať a ver tomu, že ty ako matka už časom na hranie budeš nepotrebná a dieťa sa bude chcieť hrať s deťmi a nie s dospelými...
@sheila72 och pocitila som to a velmi juj.....😀 preco by sa malo samo hrat??ved susedia existuju.ci u vas nie??a ja urcite nikomu nebudem vštepovat ako si to nazvala ze musi mat vsetko...
@kotatko1232 Mile maminky s 1 dietatkom, ak viete poradit, tak poradte ako zvladat 3 deti. Samozrejme sa tu mozete vyjadrovat kolko chcete, ale skuste sa drzat temy. Prajem Vam, aby sa Vam darilo vychovat mile a dobré deti, nie ustipacné, neempatické, hádavé, papulnaté atd. Dobru noc. 🙂
@kotatko1232 co prispevok to perla 😀 inac nazor ze 3 detom nevies dat to co 1 ma doslova zabil... to snad uz ani nepotrebuje komentar...
Krasne sa to tu zvrhlo na hadanie 😀 😀 😀 ako zvycajne 😀 😀 😀
Rada ako zvladat tri deti, je najstarsie posielat do skolky, idealne by bolo aj prostredne a potom si uzivat s najmensim 🙂 Ved 5 rocne uz MUSI zacat chodit, ak doteraz nechodilo. Detom treba dat "pracu". Jedno mudre prislovie hovori :Kdo se hraje, nezlobi...
S manzelom hodit rec a naozaj sa dohodnut aj ked iba na dve hodiny tyzdenne aby sa im povenoval a ze ich da spat vecer v jeden den a bude to velka ulava a pomoc. Viem o com hovorim. Ja mam sice tri, ale nie s takym malym vekovym rozdielom. Niektore veci dat urobit detom, najstarsie uz moze napriklad pozametat, alebo natriet chlieb na veceru, vesat pradlo, viem sice ako to vizera, ale najlepsia vec v zivote je prax 😀 😀 😀
@25daniela ahoj 🙂 ja som sa nehadala.ja som len slečnam odpisovala naco sa pytali.
@matta1 nooo sama to nedas 😉 cast treba prehodit na muza, ja mam tiez tri s kolku riesim len v predskolskom rocniku, najstarsi teda tento rok bol ale od zajtra uz bude az do septembra doma, mm ma dve roboty takze tiez toho casu nema ale dvoch starsich vecer obriaduje a uklada on, na tom trvam a raz dotyzdna skratka idem vecer tancovat 😀 musis si kus dupnut lebo sa zcvoknes 😉 drzim palce 🙂
@kotatko1232 len skoda ze si neodpisala zakladatelke na to na co sa pytala ona.....
inac kazda tu radi ze nech deti postrazi rodina, babka detko surodencikrsny, ale co ked su daleko ze je na vsetko sama ako mi, ved aj ty chodia do prace, a ze kamaratka, no neviem mne by deti nevydrzali s kamaratkou a tie co maju deti by dalsie nezvladli podsstrazit a ine chodia do prace. takze niekomu sa lahko povie ze sak niekoho zavolaj, mne muz robi cez tyzufden takze tiez mam problem vybavit zubara a lekaras a kadernicku nehoviorim nieje zivnostnik ale robi od rana do vecera a vikend&y sa naplno venuje detom len tie veci co potrebujem sa daju len cez tyzden vybavit a voln o si teraz nemoze zobrat
Moj partner je tiez zivnostnik, 2,5 roka sme ho doma ani nevideli a zaaazrakom teraz je s malou viac ako sa mi paci. Nech si manzel urobi jeden den cas na deti. On je tiez otec a ked si podnikatel zefektivny pracovny cas, da sa to v pohode stihnut. Inak to vidim tak, ze donesie viac penazi a bude skola/skolka/a pre najmensieho, kedze potrebujes iba kratky oddych opatrovatelka/starka...a hotovka, ved zena velkopodnikatela si tiez potrebuje sem-tam uzit :P Ja som bola takto 2,5 roka na psychiatriu s malou 24hodin denne (je to tak do dnes, ale uz som cez den v praci ) a poriesila som to takto, dupla som si jedneho dna ze doma koncim, kedze nic vazeny nerobi s nicim nepomaha, starke daleko.. mala ide do jasiel a....A bodka :P A mame to fajn, ked nemam co v praci, ostanem s nou tyzden kludne doma, po praci ideme plavat, alebo hocico.. a nemusim sa prosit niekomu, ci mozem ist ku kadernicke, alebo nebodaj v klude nakupit sama.
@brumka existuje skola/skolka/opatrovatelka...a ze deti nevydrzia? Naucia sa... a potom vydzia. Ani ked sa deti prvy krat nesu do skolky (aj druhy, a niekedy aj o pol roka) tak sa im nepaci a vyplakavaju a vymyslaju.TOto som si hovorila aj ja, 2,5 roka som zanedbavala seba, k lekarovi som sa tiez nemala ako dostat (ja este aj bez auta...) a dopadlo to zle. Dieta potrebuje v prvom rade spokojnu a zdravu mamu a nie kopu nervou co si nema kedy vybavit svoje veci, niekedy aj velmi dolezite.O vela lepsie sa venuje detom, ked viem, ze mam vsetko vybavene ako ked ma caka vybavit 500 veci (co sa ani nakoniec pocas kratkeho strazenia niekym neda vybavit)
@simca06022011 mne starsia chodi do skolky mldadsia nie, viem o placi svoj e plakala pol roka kym si zvykla ale platit opatrovatelu s rodicaku prepac ale cudziu osobu do bytu nepustim, rodinu mam daleko, a kamaratky tiez alebo maju deti alebo pracuju a obtazovat cudzieho cloveka mi pride odveci, nasi rodicia mlay viac deti, behali na role a aj s detmi a zvladli to. deti mam nato aby som sa starala a nie aby som sa ich snazila dat niekomu lebo ja potrebujem oddych. jasne potrebujem ale to sa snazim s manzelom dako, cez vikend sa im venuje naplno a vecer ak sa mu opdari prist pred osmou tak uspava deti, a rano dcerku berie do skolky. a aj keby som si zaplatila opatrovatelku tak namensia by mi nevyrzalasnou.
@jahodka8 troska odveci nie??moja sa nestazovala ze to nezvlada.
@matta1 a proč máš 3 deti, když je nezvládaš? pri dvou jsi to zvládala dobre? Tehdy muž nebyl živnostník a mnel vice casu nebo? promin, ja neutocim, snad to tak ani nezni, jenom nechapu, nac meji lide vice deti, kdyz je to pro ne narocne psychicky, nebo financne, nebo casovo a tak dale. Jasne, ze deti jsou pozehnanim a take bych chtela vice deti, ale mam jenom jedno a mozna budem mit i dva snad, ale kdyz mi moje situace vice nedovoluje, nebo vim, ze to nezvladnu, tak proste se nepojedu hodit o zem.
@mishel1810 Ahoj.pekne si to napisala.je to pravda!
@brumka Tu je debata trochu ina, pani potrebuje poradit s tym, ze si potrebuje vybavit svoje veci/mat den volna a oddychnut si, co je uplne normalne podla mna a nie to ci ti manzel pomaha alebo nie. Kedze pomahanie chlapov je iba pomahanie, to nie je ani oddych, ani vybavenie ani uuuuplne postaranie ;). Ked sa nejaka situacia nechce riesit, tak sa nevyriesi a moze sa tolko dovodov pre a proti povedat aj tak sa riesenie nenajde. Ked tebe nevadi, ze si nemozes nieco vybavit tak radsje budes tvridt ze dieta nevydrzi dve hodiny s niekym inym (ale keby si uz mala iny problem-vaznejsi a potrebujes byt u lekara castejsie ako 2x do roka tak by si svoj postoj prehodnotila). A ako som povedala, dieta si zvykne aj na opatrovatelku alebo pritomnost niekoho ineho, to len maminky to horsie prezivaju.
@mishel1810
@kotatko1232
Lebo pri jednom dietati si nepotrebujete oddychnut ani nic vybavit, ze ano? ;) Ach jaj... 24/7 hodin ste v pozore pri dietati. To, ze su matky co maju za sebou 3 male deti je sice odvaha, ale nie je na tom nic nepochopitelne a nic aby ste sa tvarili pohorsene. Ja sa divim, ze to zadavatelka vydrzala az do teraz 🙂
@simca06022011 moja malinka je ako pokladik.a aj manžela mam užastneho aj ked pride z prace a je unaveny tak si zoberie malinku a hraje sa trosku s nou.aj ked nemusi.
Fakt zeny nemam slov.to ked ma niekto viac deti,tak uz nema narok postazovat sa?!naco vam bolo tolko deti je jedine co viete k tomu povedat ?
Kazda matka ci ma doma 5, 3 alebo jedno dieta potrebuje cas pre seba! Aj jedno dieta vie byt maximalnou zatazou pre matku pokial mu je obetovany vsetok cas a nie je schopne sa samo ani vypotrebit bez mamy nie to este aby bolo dve minuty same!
Tri deti su uplna pohoda pre zenu ktora si vie vazit aj samu seba a nepovazuje sa za kobylu ci mnozitelku ci asocialku. Tri deti sa dokazu krasne zahrat ale aj krasne zlostit.
To ze manzel nepomaha je ina kapitola, to ze sa iba pomojka a odlozi dieta naspat nie je pomoc, ale pokial mame manzelov ktory nas zivia a maju dobru pracu a su casto vecer unaveny nemozeme po nich chciet aby isli teraz kupat deti ci so psom na prechadzku....
Ja to riesim opatrovatelkou a 2x tyzdenne idem cvicit kedy manzel pride skor z prace. Doprajem si kadernicku, nechty ci kozmeticku a nemam problem sa starat o tri deti, urobit im pestry program a ostat pri tom dusevne zdrava.
Aj ked ako kazda matka mam aj ja fazy kedy by som najradsej rezignovala.
Takze hlavu hore, ked manzel podnika zrejme nebude problem zaplatit si par hodin opatrovatelku a uvidis ako sa ti ulavi
@kotatko1232 len nechapem preco, ked mas tak dokonaleho muza a dokonalu absolutne bezproblemovu malu, ty si dokonala matka, ktora sa venuje na 1000% preco vlastne sem prispievas. Ked je tu evidentne uuuplne ale uuuuplne opacny problem....
@kotatko1232 To nemôžeš vedieť a ani si pamätať. Takéto odpovede ako si ty tu dala tu nikto nepotrebuje, radšej sa venuj svojemu dieťaťu, tejto téme ty nemôžeš rozumieť. Ešte si len za začiatku jedného materstva, to pochopíš až neskôr alebo nikdy túto tému.

@maja22 Ďakujem Ti, za odpoveď. Netráp sa s tým, to je ok. Ja som dala like na tú časť, kde mamička myslí, že sa o deti treba starať a to musí pochopiť aj otecko - aj on je rodič. Treba si výchovu, starosti, radosti, povinnosti podeliť a to hlavne s partnerom. Babka, dedko, sestra, brat sú síce fajn a určite to sem-tam pomôže ale aj tak, podľa mňa mama a otec sú základ.